Itthon » Közélet

Miniszteri látogatás Alsóboldogfalván

Meglátogatta ma Borbély László környezetvédelmi miniszter Alsóboldogfalvát. A település ugyanis jelentős károkat szenvedett a kedd délutáni jelentős esőzés következtében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borbely_es_tarsai
borbely_es_tarsai
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 02., 10:58
1 hozzászólás. 

A zöld tárca vezetője Újszékelyt és Alsóboldogfalvát nézte meg. Amint már írtuk mindkét falu károkat szenvedett egy kedd délutáni áradásban. Újszékely község polgármestere, Furi Mózes elmondta, hogy többek között közel 200 hektár mezőgazdasági területet árasztott el a víz, a 13C országút egy kisebb szakasza, a Héjjasfalva Székelyudvarhely közötti vasútvonal egy része megrongálódott.

 BorbolyFuriBorbely

Borbély László miniszter szerint, ha ekkora mennyiségű víz lezúdul nem lehet védekezni, csak az emberek kimenekítése marad. A miniszter hozzátette, hogy ,,az itteni emberek összefogása, szolidaritása példátlan az egész országban”. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón az RMDSZ minisztere azt mondta, hogy a jövő heti kormányülésen tárgyalnak majd arról, hogy milyen formában lesz lehetséges a segítségnyújtás az árvíz sújtotta településeknek.

 borbely_es_tarsai

„Hargita megyében csak kisebb beavatkozásokra lesz szükség, néhány helyen gátakat kell építeni, hogy legalább részlegesen meg lehessen menteni a helységeket” - summázta a miniszter. A tárcavezetőt látogatásán Ladányi László Hargita megye prefektusa, Borboly Csaba megyei tanácselnök, Antal István és Pál Árpád parlamenti képviselők is elkísérték. A Borbély László miniszter Hargita megyei látogatását a marosfői EU táborban tartott előadásával zárta.

borbelyLaszlo



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2010-07-02 12:20:46
Jobb lenne ha a kozpenzek, korrekt elkoltesen faradoznanak (fara coruptie) es 20 ev semmitteves utan elmennenek pihenni az egesz csapat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."