Itthon » Közélet

Idén is segítséget nyújt a dr. Verestóy Attila Alapítvány

A dr. Verestóy Attila Alapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg az oktatási, kutatási, egészségügyi és szociális pályázatait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hermann_verestoy_nemes_lorincz
hermann_verestoy_nemes_lorincz
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. július 03., 10:54
0 hozzászólás. 

A Hargita megyében, szociálisan hátrányos helyzetben élők támogatását felvállaló alapítvány eddigi tevékenységét, további céljait és az újból meghirdetett pályázatait tegnap sajtótájékoztatón ismertette az alapító, dr. Verestóy Attila szenátor, Nemes Melinda, az alapítvány ügyvezető igazgatója valamint dr. Hermann Gusztáv-Mihály történész és dr. Lőrincz Csaba belgyógyász főorvos kuratóriumi tagok.

„Annak ellenére, hogy nem a jókedvű időket éljük, fontos a szolidaritás, tenni kell azokért, akik segítségre szorulnak, még akkor is, ha ez a segítség csak csepp a tengerben" – indította mondanivalóját a szenátor, aki kifejtette: a gazdasági válság ellenére az alapítványi támogatások nem csorbulnak.

„Vállaltunk valamit és azt a következőkben száz százalékban továbbvisszük" – hangsúlyozta a politikus és abbéli bizakodásának is hangot adott, hogy a jövőben a tehetős udvarhelyiek és vállalkozók tettek szintjén is felkarolják a közért való jó ügyet, így lehetőség nyílik majd több jót tenni.

Az alapítvány tavalyi pályázatainak a statisztikáját és az újonnan kiírt pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókat Nemes Melinda ügyvezető igazgató ismertette.

hermann_verestoy_nemes_lorincz

Hermann Gusztáv-Mihály, dr. Verestóy Attila, Nemes Melinda, dr. Lőrincz Csaba

A középiskolások idén is 22 helyre, havi 250 lejes összegre pályázhattak, míg az egyetemi hallgatók 11 helyet, havi 400 lejes ösztöndíjat célozhattak meg. A tavaly első ízben meghirdetett kutatói ösztöndíjat idén is egy fiatal kutatónak és egy teljes évre ítéli a kuratórium.

A Hargita megyei lakhellyel rendelkező diákok továbbtanulását segítő Jövő magad vagy címmel meghirdetett oktatási támogatás keretében sem a középiskolások, sem az egyetemisták számára meghirdetett helyek száma nem változott: szeptembertől 2011 júniusáig 22 középiskolás havi 250, 11 egyetemista havi 400 lej értékű ösztöndíjban fog részesülni. A középiskolások esetében a pályázatok leadási határideje augusztus 31., egyetemisták esetében szeptember 10.

A pályázatok elbírálásának eredményhirdetésére szeptember 17-én kerül sor. Az oktatási, egészségügyi és szociális pályázatokra már lehet jelentkezni. A pályázási feltételekkel kapcsolatos további fontos tudnivalók, a szükséges dokumentumok, illetve a letölthető űrlapok az alapítvány honlapján (www.verestoyattila-alapitvany.ro) megtalálhatók.

Az űrlapok igényelhetők a verestoyattilaalapitvany@yahoo.com drótposta címen is. Érdeklődni munkanapokon a 0728-930916 és a 0758 100 860 -as telefonszámon lehet. A pályázatokat a következő címre kell küldeni: Fundatia Dr. Verestóy Attila, 536600 Odorheiu Secuiesc, OP 1, CP 8, jud. Harghita


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."