Itthon » Közélet

Átvette az önkormányzat a Városi Kórházat

Rendkívüli tanácsülés keretében döntött a székelyudvarhelyi önkormányzat arról, hogy átveszi a városi kórházat, azaz a helyi tanács feladata lesz az egészségügyi intézményben folyó tevékenység irányítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules_julius
tanacsules_julius
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 06., 12:42
0 hozzászólás. 

Az összehívóban három napirendi pont szerepelt. A tanácsosoknak határozatot kellett hozniuk a Városi Kórház menedzsmentjének és a személyzetnek az átvételéről, a vezetőtanács általuk delegált tagjairól, a harmadik téma pedig a költségvetés módosítása volt.

tanacsules_julius

Bunta Levente polgármester kifejtette, hogy a decentralizáció azt jelenti, hogy a helyi közösségnek beleszólása lesz az irányításba. Lukács Antal, a városi kórház főigazgatója is jelen volt a tanácsülésen, aki elmondta, hogy az intézménynek 6,8 millió lejes adóssága van, de ezt az Egészségügyi Minisztérium kifizeti, így ez a kérdés megoldódik. A kórház átvételét a tanácsosok megszavazták, ugyanakkor a helyi önkormányzat által delegált négy személyről is döntöttek titkos szavazáson.

Az MPP részéről Szász Jenő és Molnár Miklós, az RMDSZ oldalról pedig dr. Nagy Levente és Dimén Hunor lesznek tagjai a kórház vezetőtanácsának. A testületben helyet kap még Bunta Levente, polgármester és az orvosi kollégiumból is lesznek képviselők. Arról is határozat született, hogy átcsoportosítanak 1,6 millió lejt a költségvetésben, amiből a tanügyi fizetéseket fedezni tudják. Korábban ugyanis már lehetett tudni, hogy az év közepén elfogy a pénz. Most tehát a pedagógusok megnyugodhatnak, hisz a következő hónapokban is megkapják a fizetésüket. Itt merült fel Szász Jenő részéről, hogy szociális támogatásként juttassanak plusz pénzt a közszférának, akiket a kormány 25%-os bércsökkentéssel súlyt, szintén az alpolgármester javasolta, hogy a távfűtés modernizálásra fordítandó pénzt csoportosítsák át a távfűtésen levő családok megsegítésére.

Bunta Levente szerint a Szász Jenő által javasoltak nem kivitelezhetőek, hisz törvénytelen lenne. Molnár Miklós, MPP-s tanácsos felvetette, hogy értesülései szerint a Városi Kórház kantinját a Junior étterem átvette. Lukács Antal azonban azt közölte, hogy az információ téves. Az igazgató azt mondta, hogy igaz ugyan, hogy a kantin működése lejárt, így nyilvános liciten fogják meghirdetni, és amelyik vállalat a legjobb ajánlatot leteszi az kapja meg a szolgáltatást. A mai tanácsülésen többször szóba került az összehívás módja, a polgáriak szerint ugyanis nem volt törvényes, ezzel szemben a polgármester azt mondta minden előírást betartottak, hiszen sürgős problémákat kellett megoldani. Az MPP azzal indokolta a kifogást, hogy nem vitathatta meg előzőleg a szakbizottság a tervezeteket. Ezzel szemben Benedek Árpád Csaba, RMDSZ-es képviselő közölte, hogy a törvény betűje szerint a rendkívüli tanácsülés összehívását nem kell szakbizottsági vita megelőzze.

Az ülés végén Jakab Attila tette fel a kérdést, hogy mi történt azzal a korábban elfogadott tanácshatározattal, ami a taxik megállását szabályozza? Szerinte ugyanis azóta semmi nem változott, most is ugyanúgy állomásoznak, mint azelőtt. A Zöld párt képviselője kijelentette, hogy addig egyetlen szavazáson sem vesz részt, amíg a régebben elfogadott határozatokat nem alkalmazzák. Bunta Levente arra kérte a tanácsost, hogy a műszaki igazgatósággal közösen járják körbe a kérdést és alkalmazzák a határozatot. A kezdeményezéshez Jakab Áron Csaba, az RMDSZ frakcióvezetője is csatlakozott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."