Itthon » Közélet

Újraépítik a homoródszentpáli balesetveszélyes hidat

Ha az időjárás lehetővé teszi, és nem lesznek váratlan akadályok, a homoródszentpáli hidat akár három hónapon belül is fel lehet újítani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

homorodszentpal_hid_01
homorodszentpal_hid_01
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 14., 08:40
0 hozzászólás. 

A forgalmi szempontból már veszélyessé vált építmény felújítási munkálatai július 13-án kezdődtek el Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Tordai Árpád és Pálffy Domokos megyei tanácsosok, Bartalis Árpád Viaduct társtulajdonos, Fülöp Székely István kivitelezésért felelős mérnök és a helyi közigazgatási képviselők jelenlétében.

„A 131-es megyei úton a Homoródszentpál után a Nagy-Homoród fölött átívelő eddigi híd már rég letöltötte szolgálati idejét, a falszerkezet megrozsdásodott és helyenként beszakadt. Nagyon időszerű volt Hargita Megye Tanácsának döntése, hiszen bár rég elavult, két éve már kifejezetten balesetveszélyes a híd" – mondta Kerekes Péter Tivadar homoródszentmártoni polgármester a munkálatok elkezdését megelőzően.

homorodszentpal_hid_02

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint Hargita Megye Tanácsa idén Udvarhelyszéken fektet hangsúlyt az útfelújításra, azonban a 131-es út felújítására már 2008 óta sikerült jelentős forrásokat elkülöníteni. Egy település fejlődése számára az infrastruktúra fejlesztése elsődleges szempont. A homoródszentpáli híd, amely a DJ 131 út részét képezi, nagyon fontos infrastrukturális elem, amely bekapcsolja a településeket a gazdasági véráramlásba.

A híd nélkül a térség összeköttetése Kovászna megyével csak nagy kitérővel volna lehetséges, Homoródalmás irányában. A 131-es megyei út Homoródszentpál és Oklánd közötti szakaszán található, omlásveszélyes állapotban levő kulcsfontosságú híd újraépítésére félmillió lejt irányzott elő a megyei tanács.

homorodszentpal_hid_01

A munkálatok első mozzanataként, a forgalom folytonosságának fenntartása érdekében póthidat építenek. Ide terelik a forgalmat az építési munkálatok idejére, és várhatóan három hónap múlva új híd vezet át a Nagy-Homoród fölött.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."