Itthon » Közélet

A bakancsos turizmust népszerűsítenék

Bemutatkozott a Hargita Megyei Hegyimentő Közszolgálat új igazgatója.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 21., 14:01
0 hozzászólás. 

Nagy tervekkel lépett tisztségébe Fekete Örs, a Hargita megyei önkormányzat keretében működő hegyimentő közszolgálat új igazgatója, akit a július 20-án rendezett csíkszeredai sajtótájékoztatón mutatott be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az igazgató elmondta, via ferratának (extrémsport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás ágazata) és nordic walkingnak (északi gyaloglás, síjárás speciális botokkal) megfelelő útvonalakat alakítana ki, mert ezzel is növelni lehet a megye turisztikai vonzerejét, és a lakosság minél nagyobb rétegével kedveltetnék meg hegyeinket, illetve ezeket a sportokat.

Fekete Örs azt is kijelentette, hogy a közszolgálat fő célja nem változik: segítenek az embereken, a hangsúlyt pedig a megelőzésre fektetik. Az utóbbit neveléssel szeretnék elérni, a gyerekek képzésével, hogy kimozdítsák őket a tévé és az internet elől, megszerettessék velük a természetet, és megtanítsanak nekik mindent, amit tudni kell kiránduláson, a tűzrakástól az elsősegélynyújtásig.

Szasza

Marian Chivu és Fekete Örs

Borboly Csaba méltatta a jelen lévő Marian Chivut, a hegyimentő közszolgálat nemrég nyugdíjba vonult igazgatóját az eddigi munkájáért, amellyel jó eredményeket ért el. Sok gyerek a hegyek barátja lett, és megszerezte az alaptudást a hegyimentőknek és a megyei tanács programjainak köszönhetően, jelentette ki a tanácselnök, hozzátéve: Marian Chivu tapasztalatára, segítségére továbbra is számítanak.

Marian Chivu szerint hegyszerető emberek dolgoznak a négy – csíki, gyergyói, udvarhelyszéki és maroshévízi – hegyimentőcsapatban, amelyek tagjainak többsége önkéntes. A leköszönt igazgató úgy látja, ha túl leszünk a válságon, és sikerül minden tervezett eszközt beszerezni, akkor a Hargita Megyei Hegyimentő Közszolgálat lesz az országban a legmodernebb.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."