Itthon » Közélet

Tőkés: az RMDSZ-nek színt kell vallani

Aktuálpolitikai kérdésekről és a Tusványosi ülésről beszélgettek a mai sajtóreggelin.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

EMNT_TokesLaszlo
EMNT_TokesLaszlo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 22., 11:40
4 hozzászólás. 


Tőkés László, az EMNT elnöke, EP alelnök, László János az EMNT székelyföldi régióelnöke és Nagy Pál, az EMNT udvarhelyszéki elnöke tájékoztatta a megjelent sajtót.

„Nemzetpolitikai rendszerváltozás fele haladunk" – mondta Tőkés László, aki az elmúlt egy év mérlegét megvonva elárulta, hogy kötet jelenik meg erről, amit Tusványoson a napokban mutatnak be. Az írás címe Küzdelem és építés.

EMNT_TokesLaszlo

„Talán az a legfontosabb formai szempontból, hogy a Kárpát-medencei magyar nemzetpolitika teljes valósággal megjelent az Európai Parlament és az Európai Unió szintjén, sőt mintegy megelőlegeztük a magyarországi nemzetpolitikai változásokat, hiszen összefogtunk mi magyar képviselők és a Néppárt tiszteletbeli elnökévé választott az egységes magyar delegáció. Ott megvalósítottuk a magyar nemzetegyesítés eszményét a két felvidékivel, a három erdélyivel és a 14 kismagyarországi képviselővel.

Erre jött ráadásként, hogy megválasztottak alelnöknek. Tartalmilag: kisebbségpolitika, keresztyén értékek, konferenciák, küldöttségek, a mindennapi taposómalom. Kulturális és emberei jogi bizottságban dolgozok és a külügyi bizottságban vagyok póttag" – összegezte tevékenységét az EP alelnöke, majd kihangsúlyozta: „ritka sikert arattunk a cián alapú bányászat ügyében, amely egyben környezetvédelmi és nemzetpolitikai ügynek is számít. Ebben Áder Jánossal közösen voltunk a kezdeményezők és az ügynek folytatása következik."

A mai nyílt EMEF (Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum) ülésről elárulta, mivel nem zárt tanácskozásról van szó, ezért színt kell vallania az RMDSZ-nek: „valóban akarja az együttműködést vagy csupán arculati, kozmetikai szerepet szánt ennek. Az RMDSZ inkább a román kormány tagjának számít, vagy inkább a magyarság hiteles képviselőjének."

A 14 órától kezdődő ülésen Toró T. Tibor és Tőkés László EMNT tagok valamint Markó Béla és Kelemen Hunor RMDSZ tagok válaszolnak a Merre tart a Magyar Összefogás? – kérdésre. A mai találkozóról Tőkés László elmondta: „a választásokig tartott az RMDSZ részéről az összefogás, de nincs más megoldás: meg kell találni az együttműködés és összefogás útjait."


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-07-23 15:15:06
mindenki
Tőkésnek is és főleg Jencikének kellene szint vallani.Vagy már megegyeztt a Jobbbikkal Jenőke???
avatar
Csedo
2010-07-23 18:28:33
re: mindenki
avatar
fierzet@freemail.hu
Tőkésnek is és főleg Jencikének kellene szint vallani.Vagy már megegyeztt a Jobbbikkal Jenőke???

En nem hinnem , hogy a tudatlansag es a tajekozatlansag feljogosit teged arra, hogy te mond meg , hogy ki valljon itt szint. Ha kivancsi vagy, hogy Jeno megegyezett e a Jobbikkal , kerdezd meg tole.
avatar
Judgement
2010-07-25 15:11:02
Es ugyanbiza Csedo te annyira tajekozott vagy, hogy te tudod, hogy ki kene szint valljon???
avatar
Csedo
2010-07-25 16:41:14
En, nem , ezert nem is mondom senkinek hogy valljon szint.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."