Itthon » Közélet

Udvarhelyen is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány

Nem kell Csíkszeredába menni ha erkölcsi bizonyítványt szeretnénk igényelni, ugyanis a székelyudvarhelyi rendőrségen is kiállítják a dokumentumot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Cazier
Cazier
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. július 30., 12:33
12 hozzászólás. 

Mától az erkölcsi bizonyítványt Székelyudvarhelyen is azonnal kézhez kaphatjuk. A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal kezdeményezésére a mai naptól a megyeszékhely mellett városunkban is elindult az a számítógépes rendszer, amely által az erkölcsi bizonyítványt (cazier) igénylők néhány perc alatt megkapják a szükséges dokumentumot.

„A hivatal elképzelése az volt, hogy fölöslegesen ne járassuk az embereket Csíkszeredába" – mondta Bunta Levente, városunk polgármestere, aki hozzátette: „saját bőrömön tapasztaltam, hogy mit jelent ezért a megyeszékhelyre menni és vissza." A mai sajtótájékoztatón a város előljárója elsőként vette át a „caziert", majd megjegyezte: „jelenleg Csíkszeredában 300-400 kérés van naponta, amiből 150 Udvarhely környéki."

Cazier

„A Polgármesteri Hivatal és a Székelyudvarhelyi Rendőrség partnersége nyomán született meg a mostani iroda" – jelentette ki Niţică Constantin, Székelyudvarhely rendőrparancsnoka. A hivatal biztosította a számítógépet és a szükséges nyomtatót, míg a személyzetet és az irodát a rendőrség.

Az erkölcsi bizonyítvány gyors igénylése nem csak Székelyudvarhely lakóinak, hanem a környező településeken élőknek is könnyítést jelent, mivel nekik is rövidebb utat kell megtenniük. Az igénylőknek 10 lejes illetéket kell fizetniük a Pénzügy épületében, majd az ezt igazoló nyugtával és egy, a Postán vagy a Polgármesteri Hivatalban beszerezhető 2 lejes okmánybélyeggel mehetnek a rendőrségre. Itt ki kell tölteni egy igénylési kérést, majd pár percen belül kész is van az erkölcsi bizonyítvány.

Program:

Hétfő: 14:00-15:30
Kedd: 14:00-15:30
Szerda: 09:00-12:00
Csütörtök: 14:00-15:30
Péntek: 09:00-12:00



12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2010-07-30 12:46:28
Kim Ir Szen, alias Bunta elvtars propagandaja mindent felulmul. Az elso erkolcsi bizonyitvany az ove? Hogy nem rohadt le az a szamitogep? Javasolnam, dobjuk ossze a benzinpenzet, hogy huzzon vissza Csikba a Q7-el!
avatar
georgebacsi
2010-07-30 18:39:57
Bunta elvtarsnak ha nem kellett volna valamiert cazierert Csikba menjen, tuti hogy magasrol lesz,rta volna a nep be kell-e jarjon vagy sem. A praktikus, hasznos es nyilvanvalo dolgok sajna csak ilyenkor kerulnek megoldasra, ha valamelyik fejesnek is problemat okoznak.Eljen a burokracia...
avatar
kuszekat
2010-07-30 19:33:21
hozzászólás
Ez hihetetlen! Eddig az volt a bajotok, hogy Csíkba kellett menni, most meg az, hogy ha már nem, akkor biztos csak azért nem, mert Buntának kellett egy erkölcsi bizonyítvány. Nem látjátok, hogy mennyire siralmasan tipikus magyarok vagytok, hogy akkor is csak a rosszindulat fröcsög belőletek, amikor valami jó is történik? Ha nem tetszik ti járjatok továbbra is Csíkba már csak azért is, mert be sem teszitek a lábatokat oda, ahol Bunta járt!
avatar
georgebacsi
2010-07-30 20:52:10
Kuszekatnak, felreertettel.Nem az a gond, hanem (...A hivatal biztosította a számítógépet és a szükséges nyomtatót, míg a személyzetet és az irodát a rendőrség...), Nehogy mar egy fejlodo, most mar europai allamnak 20 evet kelljen varjon erre a nagy befektetesre, azert hogy a nepnek valami egyszerubb es elerhetobb legyen. ugyan mar. De azert nem is kell szobor valakinek mert szerzett egy szamitogepet, egy nyomtatot, egyet a sok felesleges zsarubol es egy irodat ahol meg lehet konnyiteni sokak dolgat...
avatar
zterex1
2010-07-30 21:46:14
Én szeretek Csíkba járni, de nem hivatalos űgyben és nem ködös időben.
avatar
kuszekat
2010-07-31 07:33:29
Georgebacsi! Nem akarok senkinek szobrot állítani, különösen egy élő személynek nem, de az általad említett 20 évből Bunta csak az elmúlt két évben polgármester. Szász Jenő pedig csak szobrokat állítgatott, ahelyett, hogy pld. ilyesmikkel foglalkozott volna. Igaz, hogy Bunta sem rögtön ezzel kezdte, de most legalább talált rá megoldást. Erre ti nem azt mondjátok, hgy hál'Istennek, hanem rögtön elkezdtek köpködni. Ez az egy nem tetszik.
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-08-02 08:32:26
Megoldások keresése
Örvendek, hogy ami megoldható az meg van oldva. :P ;) Így ezért nem kell Csíkba bemenni. Udvarhely egy olyan település, ahol egy újabb ügy helyben aznap rendezhető.
avatar
ooloo
2010-08-02 08:51:42
Az a baj elvtársak, hogy ez a hatalmas megvalósitás újságcikk kell legyen nálunk, az a baj! Nem tudom értitek-e...
avatar
lala
2010-08-02 08:53:59
nehany perc?
Nehany perc alatt erkolcsi bizonyitvany!!?? Es a sorban allas a penzugynel meg a postan, az nem ido? Nem lehetne ugy, hogy bemegyek-fizetek-kapom a cetlit? Persze, ez a burokraciahoz szokott allamunknak tul egyszeru lenne.
De ha mar itt tartunk, valamit elkovethetnenek utlevel ugyben is, mert katasztrofalis ott (is) az ugyintezes.
Legkevesebb annyit, hogy az iratokat Udvarhelyen lehessen leadni.
avatar
laci
2010-08-02 08:56:56
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
avatar
pepe
2010-08-02 11:41:00
Látom nem mindenkinek tetszik hogy végre Udvarhelynek is olyan elöljárója van aki nem szobrokat állít hanem kisebb de fontosabb dolgokkal is foglalkozik!
Lehet szidni bárkit, de nem azért hogy tett
valamit bármi legyen is az!Igazából azok tudják most értékelni ezen lehetőséget az erkölcsi bizonyítvány itteni kiváltását akik napokat kellet szánjanak egy Csíki útra !
avatar
margo1982
2010-08-06 12:27:24
i
Na végre valamit lehet igényelni Székelyudvarhelyen is,most már csak a sorban állásal kellene valamit csinálni, hogy ne orákat keljen várni egy darab papira. És az útlevél igénylést is megoldhatnák Udvarhelyen, igaz még lehetne néhány dolgot sorolni. :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."