Itthon » Közélet

RMDSZ: a polgáriak hozzáállása elfogadhatatlan

A szövetségi frakció három képviselője sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét a polgáriakkal szemben, a tanácsülésen tanúsított magatartásuk miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 06., 13:09
12 hozzászólás. 

Jakab Áron Csaba frakcióvezető szerint a tegnapi tanácsülésen a napnál is világosabban kiderült és nyert bizonyítást az a tény, hogy az MPP-sek minden kulcsfontosságú határozatot meggátolnak, gáncsoskodásukkal pedig akadályozzák egyrészt a testület és a városvezető munkáját, másrészt pedig akadályokat gördítenek a városban történő fejlesztések útjába. Jakab szerint az, hogy a polgáriak három kulcsfontosságú határozat meghozatalát nem támogatták, nem volt meglepő.

„Várható volt az MPP hozzáállása, amikor három igen jelentős fejlesztést akadályoztak, vagy próbáltak megakadályozni - mondta Jakab, tételesen felsorolva az öregotthon, a futball klub és a hivatali alkalmazottak ügyében tanúsított polgári engedetlenséget.

A háromból Jakab a hivatali átszervezésére vonatkozó határozat meggátolását kommentálta és kihangsúlyozta: egyetértenek és támogatják a polgármesternek a hivatal reformjára vonatkozó előterjesztését.

Itthon_Kozelet

„Amit tapasztaltunk az elmúlt két év során az, hogy a hivatal, úgy ahogy van, nem működik. Egyes alkalmazottak elfektetnek papírokat, a polgármester számlájára írnak olyan elmaradt intézkedéseket, amikről később konkrétan kiderül, hogy különböző osztályok hibája miatt maradtak el, tanácsanyagok rendszeresen hiányosan vannak előterjesztve" – sorolta a hivatali bakikat Jakab.

Az öregotthon és a nagypályás FC Székelyudvarhely futballklubbal elnapolt határozattokkal kapcsolatosan Gergely László tanácsos fejtette ki véleményét.

„Sajnálom, hogy az a konkrét javaslatomat, hogy a részvénytársaságban a város 51 százalékban vállalja fel a tulajdonosi szerepet, nem kapta meg a megfelelő támogatást" – mondta Gergely, hozzátéve, hogy a következő tanácsülésen ismét napirendre tűzik a témát.

Incze Csongor tanácsos saját tapasztalatával példázta a véleménye szerint hivatalban uralkodó tarthatatlan helyzetet. Mint mondta, egy eset kapcsán személyesen győződött meg arról, hogy egyes alkalmazottak „nyomás alatt cselekednek" és rontják a polgármester hitelét, amikor a szándékosan elsüllyesztenek dokumentumokat és arra hivatkoznak, hogy „a polgármester nem írta alá".

„Igenis, át kell gondolni, hogy miként működik a hivatal és a polgármesternek meg kell szerveznie azt a csapatot, akivel együtt tud dolgozni nap, mint nap. Logikus, hogy olyanokkal szeretne együtt dolgozni, akik a munkát elvégzik, és nem hátráltatják a munkájában" – mondta Incze.

„Elvárjuk tőlük (a polgáriaktól – szerk. megj.), hogy segítsenek a város lakóit érintő problémák megoldásában- zárta be a sajtótájékoztatót Jakab Áron Csaba, aki végezetül emlékeztette a sajtót arra a polgármester által elhangzott figyelmeztetésre, hogy amennyiben a hivatal átszervezésére vonatkozó törvénynek nem tesznek eleget az augusztus 16-i határideig, akkor a hivatal bankszámláit zárolni fogják.

Ennek – húzta meg a vészharangot Jakab – nem csak az lesz a következménye, hogy  a város elesik  a beruházási, fejlesztési pénzektől, de az is, hogy a hivatali alkalmazottak sem kapják meg bérüket.


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
agnosztikus
2010-08-06 18:06:53
TULIPAN PER
Erdekes szempont. Mintha az elmult evek tortenesei nem errol szoltak volna, hogy az egymas terveit elgancsoljak. Es ez a friss tulipan vonal is nyakig benne van. Ez a Jakab A. Csaba ugynazt csinalja mint az elodei csak kicsiben. Lenyul penzeket a varosi kamerahalozat kivitelezesen keresztul, stb. Nehany ev mulva majd nagyobban teszi ezt. EZ SZINJATEK, AKARKI JATSZA.
avatar
kalman
2010-08-06 18:55:33
Ez a Jakab A. Csaba bar ugyanazt csinalna, akkor sokan megnyughattak volna az elmult evekben es nyugodnanak most is, csak eppen nem azt csinalja. Igaz, nem egyedul, de atlathatosagot, rendszert es dinamizmust vittek a helyi rmdsz eleteben es a fent nevezett ur elerte, hogy egy ilyen, koruk, tapasztalataik es elveik, velemenyeik altal megosztott frakciot egybetartson. Es elerte, hogy a polgarmesterrel egyuttmukodes legyen es a varost vegre 20 ev utan fejlodesnek induljon, es mindezt ugy hogy mint hallom, ehhez meg uvoltoznie sem kell a tanacsuleseken, mint egynemej borjukepunek.
avatar
agnosztikus
2010-08-06 19:31:06
Ez tul szep, hogy igaz legyen. Igen jo velemenyt hallat a fent emlitett ur. Nem tudok ilyen kepessegerol. Tul szep, hogy igaz legyen.
avatar
kalman
2010-08-06 20:09:23
re:
avatar
agnosztikus
Ez tul szep, hogy igaz legyen. Igen jo velemenyt hallat a fent emlitett ur. Nem tudok ilyen kepessegerol. Tul szep, hogy igaz legyen.

Hat kerem mindenki a sajat tapasztalata vagy velemenye szerint, en sem vitatkoztam onnel, csak maskent latom az esetet
avatar
Krisztián
2010-08-07 15:08:26
Nem hinném, hogy Jakab Csaba nyerte volna meg a kamerázást, hanem pont Jenőke egyik embere.Az RMDSZ nagyon komolyan dolgozik, és vannak eredményei. A Szent János utca várja ki a sorát.
avatar
zizibalazs
2010-08-07 20:38:14
JACs egy felkeszuletlen ember, mar iskolaskorunkba az volt! Te meg Kalman(gondolom a fiatalabbik Fancsali vagy) ugyszinten. Olvassatok el az uh elo kozvetiteset es rajosztok, hogy disz vagytok a bokretan. Szerencsetek van Peter Pallal es Benedek Csabaval! Maskulonben az RMDSZ csapat egy nagy 0.
avatar
pepe
2010-08-10 09:57:48
Igaza van J.Á. Csabának a hivatal sok munkatársa azzal van elfoglalva hogy minél jobban akadályozzák a polgármester munkáját és az is nagyon világos hogy kinek az utasításait végzik ezek az emberek!Kinek is jó ha a polgármesterre rá lehet fogni hogy mindenért ő a hibás? Ki az aki nem akar hallani sem a hivatal átszervezéséről?
Az lenne a leghelyesebb ha a polgármester választaná ki a csapatot akivel együtt szeretne dolgozni és postázná vissza a küldőnek azokat akik akadályozzák!
avatar
Csedo
2010-08-10 10:23:15
re:
avatar
pepe
Igaza van J.Á. Csabának a hivatal sok munkatársa azzal van elfoglalva hogy minél jobban akadályozzák a polgármester munkáját és az is nagyon világos hogy kinek az utasításait végzik ezek az emberek!Kinek is jó ha a polgármesterre rá lehet fogni hogy mindenért ő a hibás? Ki az aki nem akar hallani sem a hivatal átszervezéséről?
Az lenne a leghelyesebb ha a polgármester választaná ki a csapatot akivel együtt szeretne dolgozni és postázná vissza a küldőnek azokat akik akadályozzák!


Igen pepe, ez a demokracia, es senki ne postazzon senkit haza , mert azok akik "akadalyozzak a polgarmester munkajat" azok ervenyes valasztasok nyoman kerultek oda, a varos 49 szazaleka ugy gondolta hogy ott a helyuk. Ja es a varos legfelsobb donteshozo szerve a tanacs es nem a polgarmester.
avatar
pepe
2010-08-10 10:40:21
Nem a tanácsosokkal van bajom, hanem azokkal az alkalmazottakkal akiket nem a város 49 százaléka gondolta úgy hogy ott a helyük,hanem annak idején egyetlen egy ember aki tanács nélkül dolgozott a demokráciába!
avatar
csillag
2010-08-10 10:42:33
A döntéshozó szerv a tanács,a régi polgármester úr idejében ilyen nem volt.
Miért is?
Úgy volt,tehát a polgármester döntött.
Fordítva már nem érvényes?Ha a jelenlegi polgármester dönt,az miért olyan nagy baj?
Én is úgy gondolom,hogy elég akadály van,s ezeket mind le kell küzdeni.Ez plussz energia mindenképp.


avatar
Friedman
2010-08-10 10:45:03
300 alkalmazot nem valasztasok soran kerult oda. Fizetesi alap tobbszorose a legtobb befektetesnek. Megengedjuk magunkak? Egy hasonlo meretu Holland varosnak 10 alkalmazotja van ... es meg utlevelt is tudnak intezni. Tobbet & jobbat csinalnak kevesebb emberrel. Olyan nehez erre torekedni fuggetlenul hogy RMDSZ vagy MPP? A szomoru hogy nekunk kell egy valsag, meg egy bukaresti ocsmany zsarolas ahoz hogy a szukseges atepitesek egy toredeke is vitara keruljon. 30-60 ember utan evente lehetne Rozsa meg Sz Janos utcat komplet kiepiteni (366.000 EUR).
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-08-10 10:51:14
Jó lenne, ha a polgáriak nem akadályoznák, hanem segítenék a város dolgait.Olvasva a polgári igazságot, a tanácsülés megakadályozott témáit csak az járt az eszembe,hogy MPP-s tanácsosok nem a város érdekeit, hanem személyes érdekeket helyeznek előtérbe. ;) Elveszitek az ember kedvit attól, hogy a város dolgai érdekeljék, addig gáncsoskodtok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."