Itthon » Közélet

KorszakVáltó Határon-Túra 2010

Augusztus 14-21 között, nagyszabású, Magyarországot Erdéllyel összekötő kerékpáros túrát szervez a Vuelta Sportegyesület - a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Hármashalom Alapítvány együttműködésével.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 18., 12:31
0 hozzászólás. 


A túra célja a közös kerékpározás mellett az, hogy közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élő nemzeteket, a sport eszközével közvetlen párbeszédet, együttműködést, teremtsen a határon innen és túl élők között. A biciklitúra résztvevői augusztus 14-én a budapesti Kossuth térről, egy látványos műsort követően indultak el 750 km-es útjukra. Két nap alatt Eger és Debrecen érintésével keresztülhaladtak Magyarországon, majd hatnapi tekeréssel (átlagosan napi 100 km-t megtéve) Székelyhíd, Zilah, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely útvonalon érkeznek meg Csíkszeredába.

Bedohazi

A célban ünnepélyesen átadásra kerül a Dévai Szent Ferenc Alapítvány magyar közadakozásból felújított gyermekotthon épülete. A KorszakVáltó Határon-Túra 2010 során bemutatkoznak az útvonal által érintett városok és települések is. A túra tervezett útvonala mentén, a szervezők a napi részállomásokon kulturális és sport rendezvényekkel fűszerezik a programsorozatot.

Részletes információk megtalálhatók a www.korszakvalto.hu honlapon. A biciklitúra résztvevői augusztus 20.-án érkeznek Székelyudvarhelyre (az I. Szent István napi ünnepségsorozat keretében) előzetes tervek szerint 16-18 óra között (pontosabb információt később közlünk). A székelyudvarhelyi biciklisek Szejke-fürdőnél csatlakozhatnak a résztvevőkhöz. Mindenkit szeretettel várnak!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."