Itthon » Közélet

Cserehát csodái

Hetet éppen nem, de kettőt sikerült feltérképezni a minapi terepszemlén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

cserehat
cserehat
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 23., 15:07
3 hozzászólás. 

Az első „csoda" tulajdonképpen nem számított újdonságnak. Arról a sehová nem vezető, használhatatlan babakocsis feljáróról van szó, amire az újdonsült csereháti lakos, Bálint Csilla hívta fel nem csak a mi, de a városházi illetékesek figyelmét is. Az egy hónapja megejtett aszfaltavatón elhangzott az ígéret: intézkednek az ügyben, kijavítják a feljárót. A helyszínen kiderült: változás semmi, azóta is ölben kell le- és felcipelni a babakocsit.

cserehat

Megkerestük a panaszt tevő Bálint Csillát, aki szerint „azóta sem járt errefele senki". Ám valószínűleg a fiatal anyuka nem volt eléggé szemfüles. A városháza beruházási osztályának munkatársa megcáfolta az infót: a szimbolikusra sikeredett feljáró marosvásárhelyi tervezője igenis szemrevételezte az ominózus hibát: az erről szóló „hibabejelentést", valamint a javasolt megoldást írásban kell benyújtania a hivatalba, ezt majd továbbítják a kivitelezőnek. Az illetékes elmondta: a papírmunkával nincs gond - a hiba kijavításához szükséges pénzzel, illetve annak hiányával, már annál inkább.

cserehat

Pénz jelenleg erre nincs, ha lenne, akkor két hét alatt meg tudnánk oldani a problémát – tájékoztatott a hivatal munkatársa, aki nem volt hajlandó elárulni, hogy mégis, mennyit kóstál a babakocsis feljáró „folytatása". Annyit sikerült még megtudnunk, hogy a Csereháton vannak még más restanciái is a kivitelezőnek, ám azt, hogy pontosan milyen „munkálatokról" is van szó, nem kötötték az orrunkra. Ami biztos: pénzhiány miatt egyelőre marad minden változatlan.

cserehat

A másik csereháti csudára, a két zöldövezet között szabályosan kijelölt átjáróra, szintén Bálint Csilla hívta fel a figyelmünket. Azt, hogy ki és milyen meggondolásból festette fel a használhatatlan gyalogos átjárót, sajnos nem sikerült kinyomozni. Többszöri telefonálgatás után csupán az derült ki, hogy az átjáró ügyében illetékes Ülkei Zoltán szabadságon van, két hét múlva lesz elérhető, addig a nevében senki nem nyilatkozhat.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lam lam
2010-08-23 16:05:31
Az igazi "csoda" a Rozsa utca "feljavitasa" azaz amit annak neveznek.Szegyen...
avatar
landri
2010-08-23 20:04:11
csodák
Az egész szituáció, a felsorolt esetek mind arra világítanak rá, hogy senkit nem érdekel a munkája, csak az, hogy az ő részfeladatát papírforma szerint letudja, jól, rosszul... Átjárót kellett festeni, hát felfestették. Aki kellett volna gondolkodjon, hogy hova kellene festeni, az szabadnapos volt. A munkát elvégezték, ki lehetett fizetni.
További csudák is vannak, bár lehet nem ennyire látványosak: a régi játszótér melletti parkoló aszfaltozásakor a kiálló csatornanyílások betonperemeit letörték a kivitelezők, hogy szintre hozzák a kanálistetőket, a betondarabok felét meg a kanálisba szórták, másik felét a zöldövezetbe. Annak karbantartása már nem az ő feladatuk. Ők a munkájukat elvégezték. Félig, mert egy kanálistetőre már nem jutott fedél. Azóta egy rozzant deszkával van lefedve, amit a gyermekek kerékpár-rámpának használnak, míg be nem szakad valamelyik alatt.
Hiányzik a "Gazda szeme" a városból.
avatar
Szatee
2010-08-24 22:05:21
Ezeknél szerintem még nagyobb csoda, hogy egyáltalán meg lehet közelíteni a Cserehát lakónegyedet. Autóval már szinte sehogy, gyalog még nem jártam, de el sem merem képzelni, főleg este. Kiteszünk egy lakótelepet az istenháta mögé, aztán hogy milyen úton lehet megközelíteni azt minden illetékes magasból letiszteli. Nem olyan utcáról van szó ahol három ház van, hanem egész lakónegyedről... Irány Európa!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."