Itthon » Közélet

A Rózsa (utca) nevében Jászai-díjat Buntának?

A Szentjános és a Rózsa utca volt annak a sajtótájékoztatónak a két témája, amelyre ma invitálták a média képviselőit Sebestyén Csaba és Molnár Miklós MPP-s tanácsosok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_mpp_sztjanos0709
Itthon_mpp_sztjanos0709
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 07., 17:14
26 hozzászólás. 

A Rózsa utcában „nem történtekről", az utca feljavításával kapcsolatosan elhangzott polgármesteri nyilatkozatokról Molnár Miklós számolt be. Molnár kronológiai sorrendbe állította a Rózsa utca elhíresült modernizálási krónikáját, összegzésként pedig párhuzamba állította a történetben a polgármester alakítását A rózsa neve című filmmel, mondván, hogy „Bunta Levente túlszárnyalta Sean Conneryt, ezért megérdemeli, hogy Jászai Mari - díjra jelöljük".

„Óriási különbség van a között, ami gyakorlatilag történik, és amit a polgármesteri hivatal, illetve a polgármester úr az utcával kapcsolatosan kommunikál. Hogy mindig ne mi legyünk a kerékkötők és ne is használjunk súlyos szavakat, kiváltjuk ezt a hazugságot úgy, hogy a polgármester urat Jászai Mari - díjra terjesztettük elő. Egyébként nincs magyarázat arra, hogy egy elvesztett pert hogy lehet úgy beállítani, hogy azt a város megnyerte és arra a kijelentésre sem, hogy óriási előrehaladás történt a Rózsa utca ügyében.

Itthon_mpp_sztjanos0709

Sebestyén Csaba és Molnár Miklós

Nem történt semmi előrehaladás. A brassói Arcons S.A. megtámadta a licit kiírást júliusban, ezt a polgármesteri hivatal megfellebbezte a marosvásárhelyi Táblabíróságon és augusztus 31-én el is vesztette ezt a pert. Erre tegnap, szeptember 6-án azt nyilatkozza a város polgármestere a helyi lapban, hogy ezt a pert a város megnyerte, viszont újra kell kezdeni a licitet. Azért kell újrakezdeni, mert a pert nem nyerte meg, hanem elveszette. Éppen ezért javasoljuk a polgármester urat a Jászai Mari-díjra, hiszen Sean Connery teljesítményét A rózsa neve című filmben abszolút mértékben felül tudta múlni – nyilatkozta Molnár Miklós.

A Szentjános utcával kapcsolatosan, az érintettség jogával is élve, Sebestyén Csaba tanácsos fejtette ki a polgáriak álláspontját.

„Az utca két részén van probléma: ott ahol aszfaltoznak és ott, ahol nem. Ahol nem aszfaltoznak, az Ady Endre utca sarkától, a hivatal munkatársainak egy része azt mondja, hogy elfogyott a pénz, illetve a meglevő 1 millió 100 ezer lej csak ennyire elég. A másik fél arra hivatkozik, hogy előbb meg kell oldani a Csalókáról és az oldalakból befolyó vizet, addig nem lehet aszfaltozni. Ez elfogadható lenne, a baj, hogy nem az elfogadható megoldásokat keresik, hanem olyanokat, amelyek szerintem még öt-tíz év múlva sem készülnek el" – fejtette ki Sebestyén.

Itthon_mpp_sztjanos0709

A tanácsos szerint furcsa, hogy a márciusi tanácsülésen jóváhagyott pénzösszeg eredetileg az egész utcára, azaz az istállókig terjedő 890 méternyi szakaszra elég volt, ám mostanra a pénzből már csak az utca felére futja. A miértre nincs válasz, hiába kérték a polgáriak először szóban, majd írásban is a hivataltól az utca kivitelezési tervét, választ máig nem kaptak – állítja Sebestyén. Hozzátette, hogy az utca ügyét firtatókat rosszhiszeműnek tartják, holott véleményük szerint minden, a városnak adót fizető egyszerű halandónak joga van arra, hogy ezzel kapcsolatosan pontos és korrekt információkhoz jusson.

„A polgármester úrtól élőszóban sem tudjuk meg ezeket, hiszen egy városi tanácsos három-négy hónap múlva kap a tőle egy ötperces kihallgatást. Mi júniusban tettük le kérésünket és október 5-én tud fogadni – természetesen, ha nem utazik el." Sebestyén elmondta: ott, ahol elkezdték a munkát sincs rendben a dolog, mert a tervek rosszul vannak elkészítve és a lakók naponta panaszkodnak.

Itthon_mpp_sztjanos0709

„Sok helyen a kapuk a közepéig fog érni az aszfalt" – magyarázta és a helyszínen be is mutatta Sebestyén, megadva a magyarázatot: „nem vesznek le a jelenlegi rétegekből, hanem erre még ráhúznak".

„Ez azt jelenti, hogy az itt lakók autóval nem, és gyalog is csak úgy tudnak bejárni, ha négy-öt lépcsőfokot készítenek, az udvarok pedig folyamatosan vízben lesznek" – vetítette előre a jövőképet a tanácsos. Reményei szerint a sajtó segítségével meghallgatásra talál mind a lakosok, mind az ő kifogásuk, azért, hogy „egy év múlva ne legyenek csalódottak az emberek és ne mondhassák azt, hogy jobb lett volna, ha nem csinálnak semmit" – fejezte be mondanivalóját Sebestyén.


26 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-09-07 17:41:01
Az az Mpp s bacsi a kepen vajon azt mutogatja, h 12 ev alatt annyi penzt sikerult ellopniuk, h mostanra ilyen vastag aszfaltot tudnanak huzni a varos midnen utcajara ebbol a penzbol... :lol: :lol: :lol:
avatar
gazsi
2010-09-07 18:05:07
Nem hiszem hahaha. Inkább azt mutatja, hogy Te mekkora bunkó vagy.Neked kell az a szintkülönbség, hogy az udvaron állva a nyelved épp az útonálló s..ig érjen és kényelmesen végezzd a dolgot amért fizetve vagy.
avatar
pek
2010-09-07 19:04:49
Kedves polgáriak, előbbi fésületlen hozzászólásokból látható, hogy a gyergyói demokrata és Cotroceni-i hazafi Jenő nem népszerű Udvarhelyen. Önök komoly szakemberek, gondolják meg jobban, hogy kit támogatnak.
avatar
kszl
2010-09-07 19:35:31
az mpp 12 ev alattt sem keszitette el a rozsautcat ugy hogy az mpp-nek meg kellene fognia a szajat es csendben hallgatni. 12 ev utan eloszor tobb penz jon be a varosba.
avatar
marcel
2010-09-07 20:09:25
az mpp nepszerusege minden egyes idiota cselekedettel csokken. biztos jol fizet Jeno ur Molnar urnak, hogy szepen bohockodik ... es meg elvezi is amit csinal, talan azert ilyen tulbuzgo. ezt a marhat ...
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-09-07 20:13:21
Kiégett emberek az utolsókat rúgják,, az mpp-ba,,Kínjukban azt sem tudják mit csináljanak.Áljatok vissza a DA nevű pártba:::::::::
avatar
nulla-tolerancia
2010-09-07 20:53:29
fierzet@freemail.hu komám. Ha nem vetted volna észre ez egy MAGYAR nyelvű fórum. Ilyen gyatra helyesírással már a negyedikben megbuknak Udvarhelyen. A mondandódból ítélve is nagy agytröszt lehetsz."álj visza te a tieid közé, az udéméré-ba, vagy más-ba" és ott csinálj;
avatar
joskaa
2010-09-07 21:03:15
Ti még sok mindent nem tudtok amit mutat Sebestyén az a járda szintje de Tikosi igért olyan autot amivel még ilyen szintkülöbségnél is lehet közlekedni.Még lesz körforgalmunk is mert egy vilany oszlop 80-cm rel lesz a járdátol az uton és aszt is Tikosi igérte.Az RMDSZ és MPP az utca lakoival együt dolgozik hogy minden jó legyen.
avatar
csumika
2010-09-08 08:52:55
Már megint ez a két b***arcú k***, más dolguk nem lévén keverik itt a sz***. Azon gondolkoztam, vajon létezik még olyan udvarhelyi, aki be*** ezt a süket dumát?

*** moderálva
avatar
pepe
2010-09-08 08:52:20
Ezeknek minden baj ! Ha valamit csinál a polgármester akkor az a baj ha meg nem csinálja akkor az a baj ! 12 év alatt miért nem csinált senki semmit ?
Mert az mpp semmiért nem vállal felelősséget inkább mást hibáztatnak és ők ebből élnek!
avatar
marcel
2010-09-08 08:54:35
pepe: nem ebbol elnek, valoszuni meg az arvizpenzekbol elnek. mert amit most csinalnak abbol inkabb az MPP fuldoklasara lehet kovetkeztetni.
avatar
csillag
2010-09-08 09:58:00
Lehet irónikusan véleményt kinyílvánítani de ennek az oka szerintem az irígység, mert kezd látszani a haladás a városunkban.A körforgalom jól bevált,az utak,járdák aszfaltozása szépen halad.
A 12 évi munkát nem lehet értékelni mert nem volt jóformán semmi csinálva és nincs mit értékelni.
Ha elindult a fejlődés ,akkor bravó,kell hagyni hogy dolgozzanak és folytatódjon,hiszen ez mindannyiunk érdeke.
avatar
agressziv kismalac
2010-09-08 10:30:10
"A 12 évi munkát nem lehet értékelni mert nem volt jóformán semmi csinálva és nincs mit értékelni."
Ugyan már, indulj csak el szépen szobrot számolni, utána majd meglátod hogy mi történt 12 év alatt... legalább a szobrászok jól éltek.
avatar
pcwolrd
2010-09-08 10:44:58
Örülök nagyon, hogy van haladás a városban, úgy nézem a körforgalom bevált.No meg a legjobb a járdák felújítása.
avatar
ipopescu
2010-09-08 15:17:05
Nem tudom miert kellett ugyanazt a kepet egy cikk kereten belul ketszer feltenni.A cikkben van harom Sebestyn es harom Molnar foto.Ha egy sem lenne azt sem hianyolnam.
Szerintem Sebestyen, azt a nivot mutatja ameddig az esze er s kebelbaratja megorokiti ezt a tortenelmi pillanatot.
Mas. Tisztelt MPP tagok: ha tovabra is megtartjatok a "capo del tutti capi"-t fonokotoknek,lassan-lassan lealdozik napotok.
avatar
szasza
2010-09-08 15:26:13
re:
Elnezest, nem volt szandekos a duplazas, javitva.

avatar
ipopescu
Nem tudom miert kellett ugyanazt a kepet egy cikk kereten belul ketszer feltenni.
avatar
tofi
2010-09-08 15:54:37
@all
http://www.impulzus.ro/index.php?p=news&act=show&cid=16893 - Érdemes megnézni milyen párthoz tartozik a feljelentő.
avatar
Csedo
2010-09-08 15:56:19
Egy kerdes mindenkitol : Bunta hazudott vagy nem ?
avatar
Fles
2010-09-08 16:01:56
Hat hogyne hazudott volna!!!
avatar
gazsi
2010-09-08 16:40:55
Azt hallottam, hogy marcel, ipopescu, pcwolrd, csillag, agresziv kismalac, csumika, pepe -és van még néhány álneve- ugyanaz az a személy és egyetlen feladata, hogy poloska módjára fertőzze a hozzászólás listákot. Pocsék stílusából, sekélyes szókincséből (figyeljük csak meg) nagyon is hihető. Azt is mondják, hogy legtöbbször részegen ír, egyébként még álnévben burkolózva is inába szállna a bátorsága. A bevett alkohol mennyiségtől függetlenűl aztán, vagy moderálni kell az írását, vagy olyan naív, hogy sajnálatra méltó. Hogy ő is értse „atâta îl duce mintea”! Már kereshetne mást a főnöke. Gyenge!
Egyébként a makfalvi eset kapcsán hozott segesvári bíróság döndése gondolom nagyon szomorítja marcelt, ipopescut, pcwolrdot, csillagot, agresziv kismalacot, csumikát, pepét .... és természetesen főnökét.
avatar
marcel
2010-09-08 17:29:53
hallotad ... hehe, na ne rohogtess. es megis kitol???? az, hogy neked a fantaziadban ez a kep tevodott ossze, az rendben van, de nem biztos, hogy fedi a valosagot, sot el kell, hogy szomoritsalak, biztosan nem fedi a valosagot, ca duce atata mintea ca sunt indivizi diferite. az, hogy egy velemenyen tobben is irnak, az nem minosul szerintem annak, hogy u.a az a szemely is. egyebkent, en meg mindig hiszem, hogy Szasz Jeno inkabb szineszkent fizeti miklost, mintsem politikuskent. Na have fun.
avatar
gazsi
2010-09-08 17:51:36
Silány magyarázkodás, ugyanaz a siralmas stílus. Nem a hasonló vélemény a gyanús, hanem ez a feltűnően hasonló parlagiasság. Olvasd csak vissza magad. Még a különböző néven írott hozzászólásaid mondatai is ugyanazok. Azt azért ne akard elhitetni, hogy csak annyira futja, hogy egymás szavait kimásoljátok. Persze mikor kicsivel többet iszol bátrabb leszel, majd trágár. Figyeld magad!
avatar
csumika
2010-09-08 18:48:41
gazsikám, te teljesen el vagy szállva, korom sötétségben élsz. A te értelmi szinteddel képtelen vagy felfogni, hogy az emberek többségének (többek közt nekem, és még egypár általad is felsorolt hozzászólónak, akikkel szerinted „egyek vagyunk”, ha-ha) elege van ezekből a bohócokból? De azt hiszem kár bármit is írni, úgy is csak „silány magyarázkodásnak” titulálod, a magadfajtákra jobb egyszerűen ráhagyni a dolgokat, „okosabb enged” alapon, mert alacsonyan szállnak az IQ-k (mégis kijött ez most megint belőlem, de a továbbiakban rád hagyom). És igen, valóban kellett moderálni az előző hozzászólásomat, mert egyszerűen felfutott a pumpám, ahogy elolvastam a cikket. Ez van, s kész. Van ez így.
avatar
gazsi
2010-09-08 19:10:56
A marceltől csumikáig a „he-he” már „ha-ha” -ra változott! Ez aztán a gyors fejlődés! Gratulálok. Ha így haladsz holnapra már egy teljes mondatot le tudsz úgy írni, hogy ne ismételd magad. A trágárságodért a magadba szállás is dícséretes. Még egy pohár és már meg is bocsátod magadnak. Aztán még egy pohár és sajnos ezzel minden kezdődik elölről.
avatar
gazsi
2010-09-08 19:42:41
Visszatérve a cikkhez véget kellene annak vetni, hogy a tanács egyet határoz és a hivatal mást vitelez ki. Annak is, hogy felületes, gyalázatos munkát végezzenek közpénzekből. Annak is, hogy titokban folyanak a versenytárgyalások, munka odaítélések. Annak is, a tervező is megkapja a pénzt, a kivitelező is jól megnyomja a ceruzát de a városlakók érdeke mindig a legutolsó, Ő nem kell kapjon semmit az adójából, de számon sem kérhet. Annak is, hogy folyton a másik félre mutogatunk, és ez teljesen mindegy milyen irányú. De talán annak is, hogy ha valaki mindezekért próbál tenni a politikum szánalmas zsoldosai rögtön megpróbálják lejáratni, hiteltelené tenni. És ez is mindkét félre igaz.
avatar
agressziv kismalac
2010-09-08 22:28:20
gazsikám,az "agresziv , ugyanaz az a személy, listákot, álnévben burkolózva, ,függetlenűl, bíróság döndése " - ezeket a szavakat, kifejezéseket figyelmedbe ajánlom javításra :kiss: , az említett bírósági döntésről nekem nem ugrik be semmi, és hogy részeg vagyok vagy naiv - tökmindegy, mindkét állapotban jól szoktam érezni magam,páros napokon az egyik, páratlanokon a másik állapotban szoktam előfordulni. Tudod- hol agresszív, hol kismalac. :silly:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."