Itthon » Közélet

Szász: a városi bölcsőde „nem csak egy bagatell ügy”

Szász Jenő alpolgármester mai sajtótájékoztatóján az MPP városi bölcsődével kapcsolatos álláspontját fejtette ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 09., 19:15
12 hozzászólás. 

„Húsz év után ez az első alkalom, hogy a beiskolázást nem az illetékes oktatási intézmény, hanem a polgármesteri hivatal végzi és maga a polgármester hagyja jóvá" – fogalmazott. Szász nehezményezte, hogy a polgármesteri hivatal „belekontárkodott" a városi bölcsőde beiskolázási tervébe, mondván, hogy a hatályban levő törvény értelmében a bölcsőde erre vonatkozó keretszámát „a tanácsnak kell jóváhagynia, nem pedig a polgármesternek".

Ugyanakkor kifogásolta a hivatal által túl szűkre szabott feltételrendszert is. Véleménye szerint a „nem gyermekbarát politikára valló" intézkedés mottója a „Meg kell szabadulni a gyermekektől!"című felhívás, aminek hátterében az áll, hogy „Borbáthnak ki kell üríteni ezt az épületet".

Szasza

Illusztráció

Az alpolgármester szerint az a tény, hogy a beiskolázási tervben megszabott 100 bölcsődés helyre 160 kérést adtak le a hivatalban, egyáltalán nem indokolja az intézmény megszüntetését. „Nem az a megoldás, hogy leépítjük a Villanytelep utcai bölcsődét, kitalálunk 470 lejes minimálbér korlátokat, hogy aztán a lélekszám lecsökkentése apropóján a Tábor-negyedbe költöztessük az intézményt, hanem az, hogy a Tábor-negyedben is nyitunk még egy részleget" – mondta Szász.

Az alpolgármester a 2007-ben megjelent, 2009-ben módosított 263-as ún. bölcsőde törvényre is hivatkozott, amelynek értelmében a korábbi 3 év helyett 4 éves korig lehet beíratni a gyermekeket az intézménybe, ez pedig 25 százalékos elvi létszámbővítési lehetőséget jelent.

„A kedves szülőket arra bíztatjuk, hogy éljenek a beiratkozás jogával, lehetőségével egész évben, még akkor is, ha azt mondják nekik a hivatalban, hogy már beteltek a helyek, mert a törvény szerint ehhez joguk van" – hívta fel az érintettek figyelmét Szász.

A tájékoztatón elhangzott: ahhoz, hogy a Villanytelepi bölcsőde normálisan működjön, a személyzet pótlására is szükség van, ugyanis hét fővel kevesebben dolgoznak az intézményben a tavalyhoz képest: hat alkalmazott nyugdíjba, egy szülési szabadságra ment.

Fotó: Balázs Attila


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
deak_szilard
2010-09-09 20:25:11
a kedves alpolgarmester urunk mar igazan befejezhetne a cinikussagat. Csak a varos elott rohogteti magat, hogy mindenbe kontrazik. Igazan magaba szalhatna es korulnezhet, hogy amiota nem o polgarmester fejlodes is van a varosban. Mert a draga partja csak akadalyozza varosunk fejlodeset.

Miert nem azt a tenyt fitogtatja, hogy a varosi vizhalozatot berbe adta tapos baratainak es ezert nem kap a varos allami penzt a korszerusitesre.

avatar
kszl
2010-09-10 07:59:08

Alpolgármester azt hiszi, hogy ő a bölcsek bölcse. A léépítést sajnos nem lehetett elkerülni. Igaz amúgy is van egypár munkakerülő, "díszdolgozó" a városházán. (Remélem őket építik le, mert értük nem kár).
avatar
Krisztián
2010-09-10 08:39:19
Most ,tényleg a polgármester kell eldönts-e, kiből lehet bölcsődés? Nevetséges, hiszen 2010-et írunk, a történet viszont 1950-es éveket idéz.
avatar
csillag
2010-09-10 10:22:04
Ez már egyenesen röhelyes.Igazán abba lehetne hagyni már ezt a keresztbetevéses játékot.Egyet nem tudnak lépni úgy hogy azt az alpolgármester úr ne cáfolná vagy ne uszítaná az embereket valaki ellen.
avatar
pcwolrd
2010-09-10 11:01:44
Jó lenne ha engednék, hogy a polgármester végezze a dolgát ha a bölcsőde most a polgármesteri hivatal hatásköré tartozik engedtessék meg a döntést Az alpolgármester csak nonstop áskálódik, miért nem lehet összedolgozni? Ideje lenne ha össze is dolgozna az alpolgármester a polgármesterrel nem csak keresztbe tenne. Volt neki 12 éve ez nem volt elég.
avatar
Fles
2010-09-10 11:07:45
re:
avatar
pcwolrd
Jó lenne ha engednék, hogy a polgármester végezze a dolgát ha a bölcsőde most a polgármesteri hivatal hatásköré tartozik engedtessék meg a döntést Az alpolgármester csak nonstop áskálódik, miért nem lehet összedolgozni? Ideje lenne ha össze is dolgozna az alpolgármester a polgármesterrel nem csak keresztbe tenne. Volt neki 12 éve ez nem volt elég.


pcwolrd es csillag!!!
Nektek biztos nincs gyereketek, vagy nem bolcsodes koru mar...
Megkellene erteni a szuloket is!!!
En nem tamogatom Jenot es az MPP-t sem(mint ahogy az RMDSZ-t sem)!!!!!De ami itt a bolcsode korul tortenik az egyszerre nevetseges es nagyon szomoru.
avatar
pcwolrd
2010-09-10 11:17:07
re: re:
avatar
Fles
[quote=pcwolrd]Jó lenne ha engednék, hogy a polgármester végezze a dolgát ha a bölcsőde most a polgármesteri hivatal hatásköré tartozik engedtessék meg a döntést Az alpolgármester csak nonstop áskálódik, miért nem lehet összedolgozni? Ideje lenne ha össze is dolgozna az alpolgármester a polgármesterrel nem csak keresztbe tenne. Volt neki 12 éve ez nem volt elég.


pcwolrd es csillag!!!
Nektek biztos nincs gyereketek, vagy nem bolcsodes koru mar...
Megkellene erteni a szuloket is!!!
En nem tamogatom Jenot es az MPP-t sem(mint ahogy az RMDSZ-t sem)!!!!!De ami itt a bolcsode korul tortenik az egyszerre nevetseges es nagyon szomoru.[/quote]


bármi legyen is a döntés meg fogják hozni. Igaz nincsen gyerekem de tudom azt is, hogy milyen nehéz dolog az ha a kiskorú gyereket nincs akire hagyni. Édesanyám dolgozott a ...bölcsődébe és tudom, hogy mivel járt. Mesélt nekem sokat a munkájáról. Maradjunk ennyibe.
avatar
Fles
2010-09-10 11:39:41
re: re: re:

Akkor azt is megertheted, hogy kivetelesen igaza van Jenonek...
avatar
trabant
2010-09-10 11:49:23
re: re: re: re:
avatar
Fles

Akkor azt is megertheted, hogy kivetelesen igaza van Jenonek...


Valószinüleg ha Jenő lenne a főnök akkor is ugyan ez a helyzet lenne a bölcsőde körül , csak menyivel könnyebb (jobb) kritizálni egy döntést mint meghozni azt!
avatar
mimoza
2010-09-10 14:52:25
Szasz Jeno funkciot valtott,O lett a hivatal sajtosa?Ujabban naponta sajtotajekoztatot tart,hogy van ez ?Ez az ember ugy igazan mikor dolgozik?A ciganyok enekelnek ,tancolnak es kapjak a segelyt.Hogy nem lehet bar egyszer ugy mutatni oket mintha dolgoznanak?Szasz Jenot hasonloan csak ugy lehet latni hogy nyilatkozik a sajtonak ,azt hiszem ugyanannyit dolgozik mint a segelybol elo ciganyok ,csak hogy o fizetest kap.En neki is segelyt adnek
avatar
kuszekat
2010-09-10 16:15:13
Én nem segélyt adnék Jenőkének, hanem kétszer ekkora fizetést, csak többet a városháza környékére se menjen, sőt a város környékére se...
avatar
guru
2010-09-18 07:49:11
jenö megint kavar...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."