Itthon » Politika

Udvarhelyi képviselő lesz Biró Zsolt

A gumicsizmát és öt új irodáját is beveti az MPP a magyarországi választásokon való regisztráció és a Minority Safe Pack sikeréért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Biró Zsolt, az MPP elnöke havonta egyszer bevállalja Udvarhelyt fotó: Pál Edit Éva
Biró Zsolt, az MPP elnöke havonta egyszer bevállalja Udvarhelyt fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. január 24., 08:48
0 hozzászólás. 

Irodát nyit Székelyudvarhelyen Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Maros megyei képviselő – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján az MPP új udvarhelyi irodájában, ami ugyanabban az épületben, a régivel szemközt található. Csak talán picit nagyobb.

- Sokat találgattuk, ki lesz az udvarhelyszéki képviselő, végül is jól jött ki Udvarhelyszék ebből a buliból, hiszen Benedek Zakariás szebeni és Sebestyén Csaba udvarhelyi képviselő után Biró Zsolt is képviselni kívánja a parlamentben a székelyudvarhelyieket, fogalmazott Biró.

birozsoltsalamonzoltan1

Hogy az új iroda ne álljon üresen, felpörgetnék, rendszeresítenék az ott zajló munkát. Biró Zsolt havonta tart majd fogadóórát, Salamon Zoltán, a párt megyei elnöke, megyei tanácsos hetente jönne, hogy segédkezzen a magyarországi választásokra való regisztrációban, illetve a Minority Safe Pack benyújtásához szükséges aláírások összegyűjtésében.

Balázs Árpád minden nap a Kossuth utca 20 szám alatt található irodában 11 és 12 óra között várja azokat, akik valamilyen ügyben a képviselőhöz, vagy a megyei tanácsoshoz fordulnának.

Az MPP kiveszi a részét

„Az MPP mellett működő Orbán Balázs Akadémiai Egyesület végzi ezt a tevékenységet, úgy láttuk jónak, hogy ennek az egyesületnek az égisze alatt folytassuk a magyarországi regisztrációs folyamatot. Tudni kell, hogy ez a folyamat felvállalása nem újkeletű, az MPP mindig is kivette a részét ebből a munkából, kezdve a honosítással, most megpróbáljuk kicsit szétválasztani, nem feltétlenül szerencsés, hogy a párt irodájában folyjon ez a munka, de az MPP mindenképp felvállalja, végzi ezt a munkát" – hangzott el a sajtótájékoztatón.

birozs4

Salamon elmondta, azt szeretnék, hogy ne maradjon a választások után több mint 10 ezer felbontatlan boríték a csíkszeredai konzulátuson, mint 2014-ben, ezért segítenek a regisztrációban és a szavazólapok célhoz juttatásában. Aki nem tud online regisztrálni, vagy a március 25-ei utolsó utáni pillanatot követően jut eszébe, hogy szavazni szeretne, az jelentkezhet az MPP irodáiban, ahol összegyűjtik a szavazatokat tartalmazó borítékokat és eljuttatják a külképviseletekre.

Gumicsizmával az aláírásokért

Eddig létező állampolgársági irodahálózatunk öt új irodával bővül, a munkával kimennénk terepre, nagyon fontos a gumicsizmás munkát is elvégezze valaki – egészítette ki Biró.

birozs2

A Minority Safe Pack kapcsán elhangzott, eddig 400 ezer aláírást sikerült összegyűjteni a szükséges 1 millióból. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon a kisebbségek kérdésével, 7 országból 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie. Eddig Erdélyből több mint 250 ezren írtak alá, de még sok hiányzik, a megjelölt 7 ország mindegyikében meg kell lennie az érvényességi küszöbnek. Épp ezért az MPP helyi önkormányzati képviselői „penzumot" kapnak, a tanácsosoknak fejenként 50, a polgármestereknek 500 aláírást kell leadniuk az április eleji határidő előtt.

A polgármestereknek azért többet, mert nekik több ismerősük van, felhasználhatják a választásokon való jelölésükhöz szükséges aláírási íveket, és felkereshetik az akkor aláírókat – magyarázta a módszertant Salamon.

S ha már így belelendültek az aláírásgyűjtésbe, az autonómia ügyét is előremozdítanák. Alkotmánymódosítást terveznek, amihez 500 ezer aláírás kell. Talán még van ennyire erős az erdélyi magyarság. Szárazon kell tartanunk a puskaport – zárta le a sajtótájékoztatót Biró.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."