Itthon » Közélet

III. Udvarhelyszéki Fiatal Pedagógusok Fóruma

A kétnapos rendezvényt szeptember 24-25. között Homoródfürdőn rendezik meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 16., 15:10
0 hozzászólás. 

A tanévkezdéssel párhuzamosan a pedagógusok számára nemcsak az iskola kapui nyílnak meg, hanem egyben kezdetét veszi a továbbképzések, módszertani összeülések időszaka is. A pedagógusoknak szóló képzések, műhelymunkák palettáját színesíti immár harmadik éve az Udvarhelyszéki Fiatal Pedagógusok Fóruma, melyet a szervezők azzal a céllal hívtak életre, hogy keretet teremtsenek a pályakezdő és fiatal pedagógusok számára az oktatással-neveléssel kapcsolatos kérdéseik megvitatására, tapasztalataik megosztására, valamint arra, hogy mélyebb betekintést nyerjenek olyan témákba, melyek a tanulók jobb megismerését teszik lehetővé.

SzaszaAz idei fórum témái is ennek jegyében kerültek kiválasztásra. A fórum első napján az ismerkedésé, a ráhangolódásé a főszerep, ezt a célt szolgálja a csapatépítés, melyet László Laura és Varga Andrea pszichológusok vezetnek. E programpontnak a hangulat oldásán és az ismerkedés elősegítésén túl célja az is, hogy olyan gyakorlatokat, játékokat ismertessen meg a résztvevőkkel, melyek nemcsak a szabadidős foglalkozások (kirándulások, táborok) során alkalmazhatóak, hanem akár bizonyos tanórákra is becsempészhetők.

A vacsorát követő tábortűz a kötetlen beszélgetésekre teremt keretet, itt megvitathatóak az oktatással kapcsolatos kérdések, de lehetőség nyílik a tapasztalatcserére, vagy a későbbi együttműködés megalapozására. Az estet Szabó Attila buli zárja. .

A fórum második napján Papp Adolf szociális szakértő, családterapeuta és Balázs Réka pedagógus, családterapeuta tart előadást A család hatása a gyermek személyiségfejlődésére címmel. Ezt követően kezdődnek a műhelymunkák, két témakörben. Kacsó Kati és Szalay Zsuzsanna pszichológusok segítségével az előadás során hallottakat lehet majd elmélyíteni, míg Lőrincz Csilla pszichológus a gyermekrajzok rejtelmeibe vezeti be hallgatóságát, az A rajzok, mint lelki térképek elnevezésű workshopban.

A kétnapos képzési program az oklevelek átadásával zárul.

Az érdeklődők a rendezvény részletes programját és a jelentkezési lapot letölthetik a www.hargitamegye.ro honlapról. A részvételi szándékot 2010. szeptember 22-ig lehet jelezni. Érdemes tudni, hogy a helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezni szándékozóknak érdemes mielőbb célba juttatni a kitöltött űrlapot.

A program szervezői és támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Hargita Megyei Pszichopedagógiai Központ munkatársai, Udvarhelyszék Jövőéért Egyesület, Delphi Egyesület, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Hargita Megyei Tanfelügyelőség és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."