Itthon » Közélet

Fogyatékkal élők személyi gondozóival találkozott Bunta Levente polgármester

Tegnap, szeptember 15-én a polgármesteri hivatal Szent István termében a fogyatékkal élők személyi gondozóival találkozott Bunta Levente polgármester.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 16., 18:37
2 hozzászólás. 


A találkozón részt vettek a Gyulafehérvári Caritas munkatársai és a szociális iroda vezetője is - tudatta a hivatal sajtóirodájának szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye.

A résztvevőket köszöntő beszédében a polgármester kihangsúlyozta: első ízben találkozik munkaadó és alkalmazott azért, hogy gondozónak és gondozottnak egyaránt hasznos, a mindennapi tevékenységet megkönnyítő képzésről tárgyaljanak. „Ezen együttműködés alapjai Bunta Levente megyei tanácselnökként betöltött tisztségének idejére nyúlik vissza, amikor hathatós segítsége révén az országban egyedülálló kezdeményezésként megalakult a otthongondozói szolgálat"- derül ki a közleményből.

Bedohazi

A megbeszélésen Fülpesi Gyula, a hivatal szociális osztályának vezetője ismertette azon 448/2006-os jogszabályt, melynek értelmében a szociális gondozó kétévente köteles a munkáltató által szervezett képzésen részt venni.

Sinka Arnold, a Gyulafehérvári Caritas Székelyudvarhelyi munkapontjának vezetője ismertette a szervezet tevékenységét, programjait. A Munka- és Tanügyi Minisztériumok által akkreditált 180 órás, a személyi gondozók részére az eddigi tapasztalatok alapján összeállított elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazó képzés szeptember 21.-én kezdődik, és december közepén fejeződik be. Lebonyolításával a hivatal a Gyulafehérvári Caritast bízta meg.

Bedohazi

A megbeszélésen összesen 65 alkalmazott (személyi gondozó) vett részt, a hiányzók figyelmeztető levelet kapnak a hivatal részéről – áll a hivatal sajtóközleményében.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-09-18 07:56:36
Végre valaki foglalkozik az elesettekkel is és nem csak kampányba!
avatar
wadasz
2010-09-25 09:52:46
kerdes:az agyverzessel jaro benulasos eset fogyatekosnak szamit?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."