Itthon » Közélet

Barom(piac)i herce-hurca

Magántulajdonban van a városi barompiac egy része, melynek egyik tulajdonosa szerkesztőségünknek elmondta, bár ezt igazolni is tudja, a területre változatlanul bejárnak az árusok legyen kedd vagy vasárnap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Barompiac
Barompiac
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 21., 22:31
8 hozzászólás. 


Húsz év pereskedés után a terület, amely része a városi barompiacnak, visszakerült a jogos tulajdonosához. Ez persze a helyzeten nem nagyon változtatott, hiszen továbbra is folyik a kereskedelem az elkerített piacrészen.

Barompiac

Bán Ilona, a tulajdonosok egyike panasszal fordult hozzánk, szerinte ugyanis július elsejétől jogtalanul használják tulajdonát. A jogerős döntés értelmében 52 ár a Városi barompiac területéből Ilonát és rokonait illeti. Mint mondta, három vasárnap ellenőrizték és valóban árusok lepték el a bejáratott piacrészt. Legutóbb körbekerítették a területet és a magántulajdonra figyelmeztető táblát is kirakták. Mindhiába.

Barompiac

A tulajdonosok szerint több mint 50 autó lepte el a piac hozzájuk tartozó részét: 14-en a helyszínen beismerték, hogy július elsejétől bért fizetnek a városháza alkalmazottainak, és vasárnaponként áruba bocsátják portékáikat. Ilona felháborodva magyarázta, hogy májustól az ők birtokukban van az 52 áras piacrész, de megegyeztek az akkori bérlővel és egy hónapig - míg a szóban forgó bérlő szerződése lejár - haladékot adtak. Július 1 óta azonban semmi sem változott. Napjainkban a városháza kezeli a piacot, beleértve a szóban forgó 52 árat is.

Barompiac

A tulajdonos azt nehezményezi, hogy számba sem veszik, hiszen többször megkereste az illetékeseket, de szóba sem álltak vele. Legutóbb kérést tettek le a városházán, erre október 7-ig kell választ kapjanak. Mint mondta, alternatívát ajánlanak a városvezetésnek: „egyezzünk meg, használják, de visszamenőleg július elsejéig fizessék ki a bérleti díjat. Ha viszont nem fizetnek, akkor ne használják" – fogalmazott Bán Ilona, majd így folytatta: „nem hogy ők keresnének meg, hanem, amikor mi kerestük meg őket, akkor sem válaszoltak."

A kérdéses helyzettel megkerestük az illetékest, a Városháza műszaki igazgatóját, Tikosi Lászlót, aki elmondta: "leültünk a tulajdonosokkal és megbeszéltük. Szóban megegyeztünk, és amíg építési engedélyt kapnak kerítésépítésre, addig használhatjuk a területet. Bán Ilona akkor külföldön tartózkodott." Az igazgató hozzátette, készek a kompromisszumra.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2010-09-22 08:23:42
En meg a husz ev pereskedes idejere is kernem a bert a helyukben. Romania: alkotmanyos formaja TOLVAJ allam :lol:
avatar
Gima
2010-09-22 09:43:21
Mi koze van a kertelesnek a magantulajdonhoz?
Birokracia az egesz
g
avatar
bikibaki
2010-09-22 10:52:49
Kedves Tikosi ur!Nem onok kellene megkeressek a tulajdonosokat es nem forditva?Viszont ha nem igy gondolja,akkor legallab fogadja oket ha kompromisszumot akarnak kotni,hiszen mas tulajdonabol szedik a penzt.Egesszen pontosan mindenkit meglopnak.
avatar
zagI
2010-09-22 20:05:39
re:
avatar
taylor
En meg a husz ev pereskedes idejere is kernem a bert a helyukben. Romania: alkotmanyos formaja TOLVAJ allam :lol:


Ezért kellene az Autonómia látod és akkor nem kellene azonosulni Dorohoial, Caracalal,Tandaraial.
avatar
taylor
2010-09-23 07:11:43
re: re:
Lassan 6 eve hogy kormanyon vagyunk, tehat mi is alakitottuk ilyenne ezt az orszagot (mi magyarok). Miert lenne maskepp ha csak mi alakitanank a dolgainkat??
avatar
bikibaki
2010-09-23 08:51:13
Titkosi Ur! Legyenszives mondja meg maga milyen partba is tartozik? Mert ott akar MPP, akar RMDSZ volt magat a helyerol kimozditani nem lehetett (nem akartak, nem tudtak). Pedig, van, hogy az ember ha sokaig egy helyen nyomja kepes belefasulni. Igy, ha mar igy all a szitu, csak remelni tudom, hogy nincs sok a nyugdijig. Tisztelettel.
avatar
trabant
2010-09-23 11:04:28
re: re:
avatar
zagI
[quote=taylor]En meg a husz ev pereskedes idejere is kernem a bert a helyukben. Romania: alkotmanyos formaja TOLVAJ allam :lol:


Ezért kellene az Autonómia látod és akkor nem kellene azonosulni Dorohoial, Caracalal,Tandaraial.[/quote]
Miért van egy olyan érzésem , hogy semmivel nem lenne jobb(gazdaságilag fellendülnének a politikusaink mert jóval nagyobb pénzekhez jutnának hozzá)??Vagy egy kicsivel.Talán mert ott a magyarországi példa Fidesz kontra Mszp?Azok is csak ölik egymást!Vagy az udvarhely példa RMDSZ kontra MPP?Ezek mind magyarok és látod mit csinálnak , a mi most van az eccer biztos nem jou de én kételkedek az autonomia működőképességében is ien vezetőkel!
avatar
barni
2010-09-23 11:12:36
A magyar magyarral sosem tudott, sosem tud, es soha nem is fog tudni bekessegben elni. Ez szerintem belenk van kodolva, ezzel nincs mit kezdeni, mert mi egy ilyen hulye nepcsoport vagyunk. lehet itt autonomia, barmi, nem fog segiteni...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."