Itthon » Közélet

A nehézségek ellenére megépül a Borvíz útja

A felmerülő gondok ellenére javában tartanak a Borvíz útja projekt kivitelezési munkálatai, amelynek során 14 székelyföldi település turisztikai infrastruktúráját újítják fel európai uniós finanszírozással.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 23., 09:29
2 hozzászólás. 

Hargita Megye Tanácsa minden erejével azon dolgozott, hogy az illetékes minisztérium által készített, nagyon nehezen teljesíthető feltételeket támasztó licit ellenére is elkészüljön a projekt az érintett hat Hargita megyei településen: Tusnádfürdőn, Csíkszeredában (Zsögödfürdő), Borszéken, Gyergyóremetén, Szentegyházán (Homoródfürdő) és Székelyudvarhelyen (Szejkefürdő). Borboly Csaba tanácselnök szerint a fent említett közbeszerzési eljárás miatt épphogy sikerült megmenteni Borvíz útját, vele együtt a Phare-alapokból lehívott eurómilliókat sok utánajárással.

Bedohazi

„Nem adtuk fel, tovább kerestük a módját, hogyan tudjuk kivitelezni a projektet, és mondhatni vért izzadva sikerült elérnünk, hogy ha féléves késéssel is, de megépüljön a Borvíz útja" – közölte Borboly Csaba, aki szerint a beruházás mérföldkő Székelyföld turisztikai fejlesztésében.

A kivitelező konzorcium augusztus végén szerződést kötött a regionális fejlesztési minisztériummal a munkálatok határidejének október 30-ig való meghosszabbításáról, így addig be kellett volna fejezni az új sétányok, pihenőpavilonok építését, az ásványvízforrások és a fürdőmedencék korszerűsítését, illetve a közvilágítás meg az ivóvízhálózat javítását az érintett helységekben. A munkálatokat viszont a kivitelező nem tudja elvégezni a vállalt határidőig, ezért a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium a munkavégzési szerződés újbóli meghosszabbítására készül. Ezt nyugodtan megteheti, ugyanis Phare-alapból, azaz uniós pénzből finanszírozzák az összesen mintegy tízmillió euró értékű beruházást, és a tárca már korábban meghosszabbította az Európai Unióval kötött finanszírozási memorandumot 2011. június 30-ig.

Bedohazi

A projektben Kovászna megyei települések is részt vesznek: Sepsiszentgyörgy (Sugásfürdő), Oltszem, Málnásfürdő, Előpatak, Sepsibükszád, Barót, Bölön és Kézdimartonos.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2010-09-23 15:33:28
"A munkálatokat viszont a kivitelező nem tudja elvégezni a vállalt határidőig"

Ezen a mondaton 1 orat rohogtem. Egesz nyaron nem csinaltak semmit, 1-2 munkas lezengett jobbra balra a Szejken es sutettek a hasukat heteken keresztul. Normalis hogy igy nem lehet elvegezni.

Amit nem ertek hogy a megrendelo (megyei tanacs) miert nem koveti le a munkafazisokat?? Hagyjak lustalkodni a ceget aki dolgozik rajta, kellene rugodni oket es szankcionalni...szegyen...
avatar
attibá
2010-09-23 21:48:46
Azert nemkoveti le mert azt is megkellene fizetni,igy lehet lopni,aztan majd mi fizetokepesek lerojjuk :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."