Itthon » Közélet

Élő közvetítés a városi tanács szeptemberi üléséről

Tizennégy napirendi pont van ma terítéken, többek között a költségvetés és az adók, illetékek módosítása, valamint más fontos határozattervezetek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_tanacsules0805
Itthon_tanacsules0805
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. szeptember 24., 09:00
21 hozzászólás. 


11:43
- A következő ülés elnöke Balázs Árpád, ezzel bezárult mindkét mai tanácsülés.

11:39
- A Kálvária felé vezető rész kérdésének támogatásától nem áll el a polgármester, de pontos igényeket szeretne látni, ugyanis ott nincs rendes út.

11:38
- A Templom utca kérdésében Bunta elmondta, két hónapon belül a szóban forgó területet valószínűleg sikerül belterületnek nyilvánítani, így megoldódnak a problémák.

11:36
- Tanácsosi felvetésre a város igyekszik támogatni egy gázrobbanást szenvedett, nehéz helyzetbe került fiatalembert.

11:34
- Válaszol a polgármester: valóban nem úgy halad a Borvíz Útja, ahogy kéne, ezért négy napja leállított egy kifizetést.

11:33
- Jakab Attila kéri, hogy a város ne fizesse ki a Borvíz Útja projekt önrészét, amíg nem látunk eredményt.

Itthon_Kozelet/tanacsules2409
11:30
- A polgármester indulatosan válaszol, felrója Balázs Árpádnak, hogy hazudott róla és családjáról Mi az újság? című kiadványban, ahol azt állították, hogy Bunta ajádnékba kapta házát valakitől.

11:27
- Balázs Árpád a Kálvária útjára kér támogatást. Elmondása szerint több hónapja adta le kérvényét, erre nem érkezett választ. Ugyanakkor említi a Templom utca járhatatlanságát, a csapvíz és a közvilágítás hiányát. Említi, hogy júniusban kaptak fogadóórát a polgármestertől okbtóber 5-re és kérdi, hogy itthon tartózkodik-e.

11:24
- Mike Levente a Csalóka utca aszfaltozásáról beszél, ami még nem történt meg, az hivatal emberei egyelőre csak törmeléket szállítottak az utcába ami akadályozza a közlekedést.

11:22
- Sebestyén pontosabb információkat kér a Szentjános utcáról, nem elégszik meg az "annyi lesz kész amennyit az idő és a pénz enged" kijelentéssel.

11:21
- Felszólalásra jelentkezett Sebestyén Csaba, Mike Levente, Balázs Árpád és Jakab Attila.

11:20
- Megvan a szükséges 10 szavazat, 8 tartózkodással elfogadták a határozattervezetet. Végül sor kerül a különfélék napirendi pontra is.

11:18
- Ezzel elkezdődött az azonnali tanácsülés... Újra napirenden a költségvetés módosítása, az elfogadáshoz 10 szavazat szükséges.

11:17
- Most a biomasszás kazán megvalósíthatósági tanulmányát és magát a projektet szavazták és elfogadták.

11:16
- A szakbizottságok alaposan átrágátk a témát és pozitívan véleményezték a tervezetet.

10:59
- Most az utólagosan elfogadott napirendi pontokat tárgyalják, elsőként a kazánházak ügyét, ahol csökkent a pályázható összeg, így a tervezet szerint csökkentenék az önrészt is.

10:51
- Tömbházak szigetelésére idén 3 milliárd lej jut, így a tervezett hat tömbház helyett valószínűleg csak hármat sikerül bevonni a programba.

10:47
- Bunta szerint a város tudja támogatni a Varga patak ügyét, kéri Katonát, hogy ő is lobbizzon, amennyiben lehetősége van rá.

10:43
- A Varga patakról is beszél Katona, ennek veszélyességét szeretné egy árvízvédelmi program keretében csökkenteni amihez a tanács segítségét kéri. Az elképzelés szerint egy ún. záportározót építenének.

10:39 - Katona Ádám tanár szólal fel, kéri a tanácstól a kedvezményes tömbházszigetelési akció auditálásának elindítását.

10:38
- Keszthely ezennel testvérvárosunk. Az azonnali tanácsülést előrehozták 11 órára.


10:35 - Szintén egy urbanisztikai terv, most Szombatfalván. Ezt is elfogadták a tanácsosok, most Keszthelyt tervezik testvérvárossá nyilvánítani.


Itthon_Kozelet/tanacsules2409

Folyik a munka a tanácsülésen... 

10:33 - Egy csereháti lakáscserét fogadtak el a városatyák, most egy kadicsfalvi urbanisztikai tervet szavaznak, ami szintén átment.

10:30
- Szilveszter Sándor RMDSZ-es tanácsos kéri, hogy a végleges határozatot egészítsék ki egy mondattal, miszerint a terület nem része a közvagyonnak. Fóri Györgyi az MPP részéről ugyanezt javasolja. A módosítást elfogadták, akárcsak a teljes határozatot.

10:29
- Az Orbán Balázs u. 48 szám alatti ingatlan egy része még a város tulajdonában van, ám ez így nem használható, a fennmaradó rész tulajdonosa megvásárolná a teljes területet.

10:28
- A város szeretne 2499 négyzetméter területet az Urbana Rt.-nek koncesszióba adni, az MPP kielégítő dokumentációt kér. Teljes egyetértésben megszavazták a tervezetet.

10:27
- Közben szavaztak a határozatról, 9 mellette, 8 tartózkodással átment.

10:26
- Aki ideadta az épületet az egyben a Sapientia vezetőtanácsának az elnöke, így egylőre mendemonda a "Sapientia eljövetele" a polgármester szerint. Ettől függetlenül ő is támogatja az ötletet amennyiben később lehetőség lesz rá.

10:23
- Időközben mindenki megérkezett, Jakab Attila szólal fel: emlékeztet mindenkit, hogy már többször is volt szó a projektről, ám felmerült az öregotthonnak szánt épület más célra való felhasználása is. Többek között a Sapientia is hajlandó lenne egyes karokat áthozni ide, de az egyház csakis öregotthonnak adná át az épületet, így egyelőre nincs más lehetőség

10:18
- Lejárt a szünet, az MPP frakciója még nem érkezett vissza a terembe.

10:03
- Most az idősek otthonának projektje következik. A polgáriak szünetet kérnek a kérdés vitatása előtt.

10:01
- A szakbizottságok pozitívan véleményezték a tervezetet. A tanácsosok közül 9-en szavaztak mellette, 8-an tartózkodtak, így átment a fogyasztói áremelés, ezután 240 lejt fizetünk egy gigakalóriáért.

09:59
- Bukarestben pozitívan láttamozták a tervezetet, a fűtés bármikor elindulhat, a város fel van készülve a téli szezonra.

Itthon_Kozelet/tanacsules2409
09:58
- Bunta: "Az áremelés szükséges a fűtésrendszer működtetése érdekében".

09:55
- Bunta szeretné, hogy az elkövetkező 2 évben ez legyen az utolsó emelés.

09:54
- Következik a hőenergia árának módosítása.

09:53
- A szakbizottságok elfogadták a javaslatot, kérdések és hozzászólások nem lévén szavazásra kerül a tervezet, mindenki mellette szavazott.

09:52
- A következő napirendi pont az 50%-os adókedvezmények megadása 19 igénylő részére.

09:50
- Az adókat és illetékeket módosítják, ami a legújabb törvények alkalmazását jelenti. Ezt egy tartózkodással elfogadták.

09:49
- A polgármester azonnali tanácsülés összehívását helyezte kilátásba az előző javaslat elbukása miatt.

09:45
- Az MPP ismét javasolja a leépítések külön történő kezelését, ám ez a polgármester szerint törvénytelen. Szavazzák a módosító javaslatot, 8 mellette és 9 tartózkodással nem ment át ez. Az eredeti javaslatot 9 mellette, 8 tartózkodással nem ment át.

09:43
- Bunta: "A Szentjános utcán annyi pénz van, amennyi munkálatot idén el lehet végezni". Kifejtette, rossz minőségű a gázvezetékek kivitelezése, így emiatt többlet munkára van szükség. Az aszfaltozással idén kb. az Ady Endre utca sarkáig jutnak el.

09:39 - Ismét Sebestyén Csaba kérdez, újból a Szentjános utca ügyében. Emlékei szerint kb. 800 méter aszfaltozásról volt szó, ám időközben csökkent az útszakasz és az összeg is, így szeretné átcsoportosítani a fennmaradó pénzt.

09:38
- Bunta elmondta, az eddig használt programot fejlesztő cég megszűnt, így muszáj váltani. Ő is sokallta az új program árát, ami 30.000 euró, így más megoldást keresnek.

09:36
- A Zöld-párti tanácsos felhívja mindenki figyelmét, hogy az adók nyilvántartására létezik egy országos szinten használt ingyenes program, így ezt is lehetne használni, nem kéne erre külön összeget elkülöníteni.

09:34
- Módosító javaslat az MPP részéről: szeretnék a közalkalmazottak bérének ügyét külön kezelni, erre viszont nincs lehetőség. Jakab Attila a zöldövezetek fenntartására szánt összeg csökkentését túlzottnak tartja.

09:32
- Bunta elmonta, a kettőnek jelen esetben nincs köze egymáshoz, "az a dolog lecsengett", hiszen egy polgármesteri rendelet elég volt a múltkori határozat mellé.

09:30
- Az összes érintett szakbizottság elfogadta a felmerült módosításokat. Molnár Miklós szerint alaposan átbeszélték a kérdést, egy kérdése maradt, hogy a múltkori tanácsülésen elfogadott leépítések kérdése benne foglaltatik-e a mai módosításokban.

09:29
- A város hókotrót is szeretne vásárolni és 150 ezer lejjel bővítenék a park rehabilitásának a büdzséjét is, hiszen utólag jött be a filegória építése, a járda egy része és az öntözés kivitelezése.

09:26
- Elképzelhető, hogy idén még lesz példa költségvetés-módosításra. A polgármester szeretné ebben az évben kisérleti jelleggel bevezetni a fizetéses parkolást. Ezt nem kiadott munkaként képzeli el, hanem a tervek szerint a város venné meg az órákat, a hivatal gyűjtené be a pénzeket és az esetleges kerékbilincsezést adnák ki alvállalkozónak.

09:24
- 966 ezer lejjel kell csökkenteni ma a költségvetést, a polgármester ennek ellenére úgy érzi, nem zárunk rossz évet. Ebből egyébként több, mint 800.000 lej a tanügyet érinti.

09:22
- Bunta Levente ismerteti, hogy a gazdasági válságnak "köszönhetően" különböző összegeket vontak meg a várostól, hozzávetőlegesen 20-30 százalékkal csökkenhet a beruházásokra szánt összeg.

09:21
- A tanácsosok elfogadták a kibővített napirendet. Elkezdődik az ülés a költségvetés-módosítás tárgyalásával.

09:18
- A polgármester a tanácsülés végén szeretne erre válaszolni, előzetesen annyit mond el, hogy látta a beadványt, ezt továbbadta kollegáinak és elnézést kér a késlekedésért, utánanéznek az ügynek.

09:16
- A polgári tanácsos szeretné látni a Szentjános utca rendezési tervét, amire augusztus 20-án nyújtott be kérvényt.

09:15
- Szász Jenő hiányzik, az ülés vezető elnöke Benedek Árpád Csaba, Sebestyén Csaba napirend előtt szólal fel.

09:14
- Már-már baráti hangulatban fogadták el tanácsülésen kívü a városatyák a két napirendi pont felvételét.

09:12
- Emelett még egy ponttal bővítené Bunta a napirendi pontokat: Keszthely Fideszes vezetésű városa szeretne testvérvárosi kapcsolatot kialakítani Székelyudvarhellyel, ezt szeretné a polgármester megszavaztatni.

09:10
- A hivatal több alkalmazottja is Bukarestben járt különböző pályázatok ügyében: egy esetben csökkent a pályázható összeg értéke, valamint az önrész is, ezért új tanácsi határozat kell az összegek módosítása érdekében,

09:08
- A költségvetés-megszorítások miatt legkésőbb hétfőig határozatokat kell hozni, ezért a kissé hirtelen összehívott ülés.

09:06
- Legtöbb tanácsos elfoglalta helyét. A polgármester köszönti a jelenlevőket és bevezetőt tart.

09:00
- Kezdődik a szeptemberi ülés.



21 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mihoklali
2010-09-24 10:21:32
Igaza van a polgarmesternek, ezek az mppsek csak botlasztjak a varos fejlodeset. Elkellene kergetni meg a varosbol is ezeket az ingyeneloket.
avatar
karcsika
2010-09-24 10:45:01
Keszthely menjen a futyumbe. Inkabb nemet varos legyen testvervaros, hogy valami jot tanuljunk toluk, kicsi rendet. Ne ezzel a mocskos kocsog tapos varossal testverkedjunk.
avatar
zdorfy
2010-09-24 11:00:48
Karcsika... elobb mindenki sajat magat kellene rendbe rakja es tobb mint bizonyos nem kellene mastol tanulni, csak sajnos egyes udvarhelyi sokkal taposabb mint az anyaorszagi, ami a viselkedeset illeti, de nem csak.
avatar
Szkíta
2010-09-24 11:04:31
Jó az a 2 kép , a "tisztelt" tanácstalan tanácsos vicceket olvas "munkaidőben" ezért nem 25% vonnék le a fizetéséből hanem 25% hagynék meg , többet úgy se érdemel
avatar
tubarozsa
2010-09-24 12:22:32
unalom
Az anyját!!! ez tényleg rohadtúl unatkozik
vagy éppen jól szórakozik mivel vicceket
olvas :shock: Ügyesen kinagyitottad
SZkíta.
avatar
Szkíta
2010-09-24 12:47:06
re: unalom
avatar
tubarozsa
Az anyját!!! ez tényleg rohadtúl unatkozik
vagy éppen jól szórakozik mivel vicceket
olvas :shock: Ügyesen kinagyitottad
SZkíta.


Nem nekem jár a dicséret hanem a cikk írójának,én csak ráharaptam a felkínált csontra B)
avatar
gazsi
2010-09-24 14:49:38
ki a viccolvasó?
Az "tisztelt" tanácstalan tanácsos aki vicceket olvas "munkaidőben" nem más mint Fancsali Kálmán eremdéeszes "városatya". Egyébként minden udemerájos olvashatna tanácsülés alatt, őket már kitanitották, hogy mire miként kell szavazni. Csak arra kell ügyeljen, hogy nehogy belealudjon a szavazásba.
avatar
Wuwuzella
2010-09-24 17:41:06
Ha eljarnatok tanacsulesekre mert ugyebar nyilvanos barki bemehet, akkor tapasztalnatok, hogy az mpp-s nagy suket dumak alatt 2 dolog tortenhet veled:
1. kinyilik a bicska a zsebedbe es meg a vegen megszursz valakit.

2. hogy ne nyiljon ki a bicska a zsebedbe igyekszel nem rajuk figyelni, hanem massal lefoglalod magad.

Tanacsolom mindenkinek, hogy jarjanak a tanacsulesekre es az ott szerzett tapasztalatuk utan nyilatkozzanak!
avatar
gazsi
2010-09-24 18:21:16
vicc az egész udeméré
Lehet épp Te olvasod a Heti vicceket wuwuzella? Nem csodálom, hogy ilyen ez a banda, ha a "külsőseik" is helyeslik, hogy tanácsülésen vicceket olvassanak. Egyébként vicc ez az egész uedéméré. Néha már azon is csodálkozom, hogy olvasni tudnak.
avatar
nulla-tolerancia
2010-09-24 18:48:58
Rosszak vagytok! A feltétele, hogy ne csalódj valakiben az, hogy annyit várj el tőle amennyire képes. Kálmánkától nem is várható, hogy vicceken kívül mást olvasson. Akik feltették az RMDSZ listára épp ezért nem is csalódnak benne. Pont ezt várják el tőle. Akik megszavazták azok is.
avatar
Wuwuzella
2010-09-24 19:02:32
Mennyel gazsi ejsze te adtad az olvasnivalot, hogy ennyire tudod, hogy ki olvassa mert oszinten en a keprol nem tudtam megitelni. Szal akkor gazsi= szekus arpi ????
avatar
bbalintl
2010-09-24 23:04:43
re:
avatar
nulla-tolerancia
Rosszak vagytok! A feltétele, hogy ne csalódj valakiben az, hogy annyit várj el tőle amennyire képes. Kálmánkától nem is várható, hogy vicceken kívül mást olvasson. Akik feltették az RMDSZ listára épp ezért nem is csalódnak benne. Pont ezt várják el tőle. Akik megszavazták azok is.

Ugy irsz mint agnosztikus. Lehet hogy tevagy az? (vagy csak ugyanolyan mpp berenc) Uj id? Kell a valtozas mi? Lejarattad a regi id....
avatar
bbalintl
2010-09-24 23:06:15
re:
avatar
Wuwuzella
Mennyel gazsi ejsze te adtad az olvasnivalot, hogy ennyire tudod, hogy ki olvassa mert oszinten en a keprol nem tudtam megitelni. Szal akkor gazsi= szekus arpi ????
Szekus arpi, az Balazs arpi? Nemtom de mindenkepp jo ez a duma :))
avatar
gazsi
2010-09-25 07:09:55
Hogy is van akkor wuwuzelle, mihoklali, zdorfy, bbalint és még a többi nevet viselő egyszemélyes levelezőbanda? Azt írtad te jársz tanácsülésekre. Hát ha azt sem tudod megállapítani, hogy ki megy tanácsülésre viccet olvasni, akkor te is hiába jársz oda, akárcsak Kálmánka és a többi, a heti viccek szintjén levő udémérés tanácsos. A gyengébbek kedvéért, a második kép: a Szilágyi mellett üllő tanácstalan tanácsos lopja a választók pénzét vicc olvasással. Harmadik kép: Szilágyi mellett Fancsali Kálmánka pózol. Vagy te nem láthadod, mert egysorban ülsz velük? Kevesebbet írogass, mert egyszer lebuksz.
avatar
Szkíta
2010-09-25 08:16:13
re:
avatar
Wuwuzella
Mennyel gazsi ejsze te adtad az olvasnivalot, hogy ennyire tudod, hogy ki olvassa mert oszinten en a keprol nem tudtam megitelni. Szal akkor gazsi= szekus arpi ????


Édesapja pici pónija , most tettél hülyeségről tanúbizonyságot .
Ha lenne egy kis térlátásod és nem szemellenzővel járnál akkor láthatnád hogy a 2-s képen ki ül a viccolvasó mellett és összehasonlítva az 1-s képpel máris megvan a tréfás kedvű bárányka .
Habár lehet hogy ez a legújabb tananyag a városházán és most csak ismétel :woohoo:
avatar
gazsi
2010-09-25 11:02:10
Milyen újságot olvas Fancsali Kálmán?
Álljon meg a menet!!! Milyen újságot olvas az udémérés tanácsos? Csak nem a Polgári Életet? Megáll az eszem!!! Javasolom az mpp-nek és a Polgári Élet szerkesztőségének, hogy Fancsali Kálmánt és az egész eremdéesz frakciót terjessze elő a Polgári Élet hűséges olvasója címre. Hát ilyen nincs! Ez roszabb Borbáth beintésénél. Összeröhögöm magam.
avatar
nulla-tolerancia
2010-09-25 11:20:48
Gazsi te egy zseni vagy. Senkinek nem tűnt fel, hogy a Polgári Élet hátsó oldalát tanulmányozza az az ember. Mert mindenkinek elborul az agya attól, hogy ilyent képes tenni valaki a tanácsülésen. A Polgári Életet én viszont enyhítő körülménynek tekintem. Jobb mintha valami RMDSZ-s vörös zászlót olvasna.
avatar
Wuwuzella
2010-09-25 14:04:01
Mennyel gazsi nehogy te bukj egyszer orra :-) Legalabb a nickem tanuld meg leirni!!
Amugy meg honnan is tudod, hogy az a lap az a hires elet?? Mondom en, hogy te adtad oda !!! Es yah a kov tanacsulesen nezz csak korbe mert megtalalsz csak hat nem az asztal mellett sajnos :-( de majd ha eszreveszem, hogy keresel integetni fogok!!!
avatar
gazsi
2010-09-25 14:39:18
wuwuzella, mihoklali, zdorfy, bbalint stb. ennyire vagy képes? Sajnálod mi, hogy nem ülsz az aztal mellett? Ha ilyen redukált vagy nagy esélyed van, hogy oda kerülj. Ilyeneket keres az udéméré. Majd Te is belopsz egy Polgári Életet és elolvasod a vicc rovatát. De vajon mit szól az udéméré ahhoz, hogy a tanácsosai a Polgári Élet vicceit olvassák tanácsülésen?
avatar
faszagyerek
2010-09-26 19:41:04
mitt nezunk rajta.Aszt hogy mindenki hazudik es lop?holl a nep szava?csak addig vagyunk jok mig szavazunk.Utana ugy is aszt csinalnak amit akarnak.A nep ugy is szenved a szegenysegtol
avatar
nulla-tolerancia
2010-09-27 08:04:11
Te aztán igazi faszagyerek vagy! "Holl tanultad aszt hogy mitt irj" Te nem az anyagi szegénységtől szenvedsz, hanem valami más szegénységben. Kérlek ments meg a szenvedéstől minket ezzel a helyesírással.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."