Itthon » Közélet

Leader-program - Projektötlet-pályázat vállalkozóknak

A Sóvidék-Hegyalja Leader-kistérség pályázatát ismertették szeptember 23-án a székelyudvarhelyi Forrásközpontban. A projekt egy helyi fejlesztési stratégia kidolgozásának a megtervezését célozza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 24., 13:22
0 hozzászólás. 

A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrejött Sóvidék-Hegyalja Leader Helyi Akciócsoport által meghirdetett pályázat célja, hogy felmérje, milyen kisebb, húszezer és egymillió lej közötti értékű elképzelések vannak a kistérségben. A konkrét pályázati kiírásokat a beérkező elképzelések, valamint „Az Európai Tanács 1698/2005/EK rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról" című jogszabály előírásainak megfelelően elkészített helyi fejlesztési stratégia alapján, a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv 4. tengelye keretében, várhatóan a Sóvidék-Hegyalja Leader Helyi Akciócsoport fogja meghirdetni a 2011–2013-as időszakban.

A bemutatón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tancsának elnöke is, aki elmondta: „Ez a program közel 2,8 millió eurót jelenthet ennek a térségnek, és mellé igyekszünk megyei szintű programokat is generálni, ezzel is erősítve a térség gazdasági fellendülését. Ha a Leader program 2014-ben is folytatódni fog, akkor majd ugyanezt székelyföldi szinten kell megszerveznünk, terveinket összehangolva."
A megyei önkormányzat 16 ezer lejjel járult hozzá a helyi fejlesztési stratégia megtervezéséhez.

A pályázaton részt vehetnek a Parajdon, Korondon, Farkaslakán, Fenyéden, Zetelakán, Oroszhegyen vagy Varságon bejegyzett vagy ott fiókteleppel rendelkező vállalkozások (SRL, PFA, II, AF stb.), termelők, egyesületek, alapítványok, közbirtokosságok, valamint a helyi igazgatási egységek és az állandó lakosok. A résztvevők elérhetik, hogy a számukra megfelelő pályázatok kerüljenek kiírásra. A pályázati ívet a helyi polgármesteri hivatalokban kaphatják kézhez az érdeklődők, vagy igényelhetik elektronikus formában az office@cdc-eu.com email címről. A beadás módja: emailben az office@cdc-eu.com címen, faxon a 0366-105-870 számon vagy személyesen a helyi polgármesteri hivataloknál. A pályázatok leadási határideje: 2010. október 4. 12 óra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."