Itthon » Közélet

Ünnepélyes tanévnyitó a székelyudvarhelyi MÜTF-ön

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Székelyudvarhelyi Képzési Központja október 2-án, szombaton a Polgármesteri Hivatal Szent István Termében tartotta ünnepélyes tanévnyitóját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Mutf_Tanevnyito
Mutf_Tanevnyito
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 04., 14:22
0 hozzászólás. 


A már jelentős múlttal rendelkező alapképzéseken (kereskedelem és marketing, valamint kommuniáció szak) kívül idén a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának szakmai vezetésével és oktatóival marketing mesterszak, míg a győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködve vezetés és szervezés mesterszak is indult Székelyudvarhelyen. 70 alapképzéses és 58 mesteris hallgató kezdte meg az első évet.

Mutf_Tanevnyito

„Rendkívüli évnyitó ez több szempontból is" – hangsúlyozta ünnepi beszédében Dr. Geréb László, a MÜTF ügyvezető igazgatója. "Egyrészt azért, mert 12 év után sikerült mesterképzést is indítani Székelyudvarhelyen, másrészt azért, mert egyszerre két intézménynek szerveztek tanévnyitót: a MÜTF-ös marketing mesterszakosok mellett a győri Széchenyi István Egyetem vezetés és szervezés mesterszakára beiratkozottaknak is tanévkezdő eseménye ez" – mondta az igazgató.

Prof. dr. Hajtó János, a főiskola új rektora az oktatási minőség fontosságát hangsúlyozta: „Az egyik álmom az, hogy a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának a színvonalát olyan magasságokba emeljük, hogy ne csak Székelyudvarhelyen, hanem az egész világon elterjedjen az intézmény jó híre."

Mutf_Tanevnyito

A főiskola fenntartóját, az EDUTUS Nonprofit Közhasznú Zrt.-t Dr. Prekker Judit képviselte a tanévnyitón. A győri Széchenyi István Egyetemnek Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja, Prof. dr. Józsa László szerint egy rég dédelgetett álom valósult meg, hiszen ez az intézmény első határon túli képzése. A székelyudvarhelyi önkormányzatot Benedek Árpád Csaba RMDSZ-es tanácsos képviselte a tanévnyitó ünnepségen, aki a MÜTF az anyavárosban betöltött szerepét méltatta.

A rendezvényt a Quartetto vonósnégyes játéka színesítette. Az ünnepélyes tanévnyitó a hagyományos eskütétellel és a Szózat eléneklésével zárult.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."