Itthon » Közélet

Fórum a városrendezési tervről

Ma mutatták be a „nagyközönség" előtt Székelyudvarhely általános rendezési tervét, amelyhez véleményeket, javaslatokat várnak, hiszen ez még korántsem végleges.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

PUG
PUG
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. október 14., 15:15
3 hozzászólás. 

Amint arról már beszámoltunk elkészült városunk Általános Rendezési Terve és az ehhez kapcsolódó javaslatokat ma mondhatták el az érdeklődők a polgármesteri hivatal Szent István termében. Bunta Levente polgármester vázolta mit tartalmaz a terv, majd hozzátette, az érintetteknek oda kell figyelni, mert az igaz, hogy a telekárak megnőnek, viszont az adó is nagyobb lesz a belterülethez tartozó zónában.

PUG

„A lehetőségek szerint alakítjuk az Általános Rendezési Tervet és figyelembe vesszük az észrevételeket" – fogalmazott a polgármester. Néhány visszásságra is felhívta a figyelmet, például arra, hogy habár a Bethlen és Tábor negyedekben laknak a legtöbben – ez 8000 családot jelent –a középiskolák mégis a város más részein kaptak helyet. Továbbá megjegyezte, sok minden van, amit kezelni kell, például a szejkei fejlesztés.

PUG

November végén zárják le a konzultációs folyamatot, addig bárki észrevétellel fordulhat az urbanisztikai osztályhoz. „Minden kérést figyelembe veszünk" – mondta Farkas Domokos főépítész, akitől azt is megtudtuk, hogy egy hónap múlva függesztik ki a „majdnem kész" tervet, de egészen addig lehet változtatni, amíg a tanács el nem fogadja azt.

A polgármester felhívta a figyelmet azokra a területekre, amelyek a térképen vonalazva jelennek meg: ezek nem beépítésre alkalmas területek és vannak olyanok, amelyeken csak bizonyos feltételekkel lehet építkezni (például talajcsúszás veszélye miatt).

PUG

Az egyeztetések a tervvel kapcsolatban már korábban elkezdődtek: intézményvezetőkkel, cégtulajdonosokkal konzultáltak az illetékesek. A mai fórumon 25 személy jelent meg, mindegyikük hozzászólt a tervhez és orvoslást is találtak a problémákra. Legtöbbjüknek meg kellett magyarázni, hogy mi miért történik, de voltak kisebb finomítások is a tervben – tájékoztatott Farkas Domokos. Néhány esetben a másodosztályú utak helyzetén javítottak. Ezek finombeállítások – fogalmazott a főépítész. Eddig 1094 hektár belterülettel rendelkezett a város, az Általános Rendezési Terv elfogadásával ez a szám 1714 hektárra nő.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsi
2010-10-15 19:44:49
A székelyhon.ro szerint a „nagyközönség" 10 személy volt. De majdnem teljesen mindegy 10, vagy 25. A városunk Általános Rendezési Terve lenne érdektelen az udvarhelyiek számára, vagy a polgármester személye tartja távol egyre inkább Őket? A városháza rendezvényeiről egyre inkább elmaradoznak még a törzstapsolók is. Lehet épp ilyenkor szülinapoznak? Mert, hát azért az fontosabb! Nem?
avatar
bedohazi
2010-10-16 13:43:22
Farkas Domokos szerint 25 személy volt. Ezt a fórum után nyilatkozta.
avatar
taylor
2010-10-16 19:25:26
Az a gáz hogy Udvarhelyen azt a szakmát hogy építészet (arhitektúra) kevesen ismerik és mûvelik. Ez miatt aztán szinte csak mérnöki "alkotásokat" láthatunk amelyek enyhén szólva rontják a városképet és a közízlést.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."