Itthon » Közélet

Mivel foglalkoznak politikusaink?

Hogyan dolgozik a polgármester a városért és miből is áll egy tanácsos egy átlagos napja? Kíváncsi? Utánajártunk!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_tanacsules0805
Itthon_tanacsules0805
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. október 22., 17:53
3 hozzászólás. 

Nemrég kénytelen kelletlen végigültem egy tanácsülést, ami egyébként mindenki számára publikus. Csodálkozásom elég nagy méretet öltött, ugyanis naiv udvarhelyi polgárként arra gondoltam, hogy az általunk választott, városvezetéssel megbízott emberek komoly és felelősségteljes döntéseket hoznak az ilyen üléseken. Bár nem most jöttem le a falvédőről, így sejtettem, hogy nem csak az udvarhelyi közösség van előtérbe helyezve, mégis reméltem, hogy azért rólunk szól a történet.

A felelősségteljes döntések és a városfejlődést szorgalmazó beszélgetések helyett civakodás, ki-be vonulás és utcatáblanév feletti kirakatviták jellemezték az éppen zajló ülésezést. A beszélgetés többször is nevetségesre fordult: a nagy kacarászás közepette elgondolkodtam, hogy azok az emberek, akiknek itt egy-egy döntésen a megélhetésük az életszínvonaluk javulása vagy éppen rosszabbodása múlhat, azok is így nevetgélnének?

Itthon_tanacsules0805

Leginkább az kezdett foglalkoztatni, hogy ezek az emberek mit csinálhatnak egy átlagos munkanapjukon, amikor éppenséggel nem tanácsüléseznek. Ők, akik a városért, értünk álltak szolgálatba. Vettem a bátorságot és felhívtam a polgármestert, az alpolgármestert és a három párt egy-egy tanácsosát, hogy engedjék meg, hadd kövessem végig egy munkanapjukat. Mivel nem a rossz szándék vezérelt, így mindenki mellé az általa választott napon csapódtam árnyékként.

A jövő héten induló cikksorozatból kiderül, miként tart terepszemlét Bunta Levente a város erdejében, vagy éppen miért nem tudott Molnár Miklós elmenni édesanyjához a mindennapi közös ebédre. Fény derül arra is, hogyan tenyerelünk bele a lakásmaffia ügyeibe Szász Jenővel. Ne feledje nyomon követni hétfőtől induló cikksorozatunkban, miként zajlanak egy tanácsos vagy éppen a város első emberének „átlagos" munkanapjai.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Geo12
2010-10-23 01:33:34
Politikusaink foglalkozasa
En ugy erzem, egy ujsagironak joga van barmikor vegig kovetni, hogy az altalunk megvalasztott kepviselok, tanacsosok, polgarmesterek, alpolgarmesterek mit csinalnak. Akinek nincs piszkos ugye, annak szerintem mindegy, hogy mikor szegodik melleje egy ujsairo es jegyzeteli a napi munka tevekenyseget, mert az nem szegyenli es a nyilvanossag elol nem rejti el amit a kozossegert tesz. Ha el kell valamit rejteni akkor gond van. Amit legfobb nem olvastunk el a kampany cedulajan, hogy O "barmire" kepes. Lehet az, hogy valakinek ne legyen egy pici lelkiismeret furdalas sem?
avatar
attibá
2010-10-23 13:22:12
Mejik politikusnak nincs szennyes ugye?
Azzal,hogy politikus lessz valaki azzal megnyilik az az ajto amejiken kilehet kerulni az ervenybe levo torvenyeket,ezzel lehet aztan milliardokat akar hivatalosan is bezsebelni,amit nemlehet lekovetni annyira hivatalosan csinaljak.
avatar
fekete-feher
2010-10-23 16:10:04
Ez jó ötlet
Ez jó ötlet, majd szemlézem a FF-en is, ha nem lesz mézes ;), azaz: ne legyen!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."