Itthon » Közélet

Politikusok mindennapjai - Molnár Miklós

Az első politikus, aki vállalta, hogy egy napját végigkövethetjük Molnár Miklós MPP tanácsos és sajtószóvivő. Nézzük meg mivel is telik egy hétköznapja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja
Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. október 25., 17:41
0 hozzászólás. 

Az előzetes egyeztetéseken Molnár Miklós volt a legrugalmasabb, nem húzta-nyúzta a találkozót. Gondoltam szaván fogom és másnapra jelentkezem be hozzá: nem volt gond, szívesen vállalta a szerdai napot, ami  történetesen október 6-ra esett. Na de nézzük, hogyan is zajlik az MPP országos sajtószóvivőjének és egyben városi tanácsosnak egy átlagos munkanapja:

9:05-kor találkoztunk az MPP Kossuth utcai irodája előtt. Molnár ingben és zakóban érkezett, de gyorsan magyarázkodásba is kezdett, hogy ez nem a megszokott öltözete, csak a mai protokoll ezt kívánja meg. Gyors ügyintézést zavart le telefonján, még a gang alatt, majd az irodával szemközti kávézóban kezdtük a napot - nagyrészt jelenlétem okáról, majd az MPP és RMDSZ-es viszonyokról beszélgettünk.

10:00 Felmentünk az irodába, ahol Antal Árpád egyedül tartózkodott. Molnár Miklós itt körbevezetett, megmutatta kinek hol van a helye. A szokásos reggeli sajtószemlét kihagytuk, mert valamilyen oknál fogva nem működött az internet-kapcsolat az irodában. Molnár neki is esett az aznapi Aradi vértanúk megemlékezés szervezésének (igen, emiatt a szép öltözet). "Ma duplán is megemlékezik az MPP az eseményről" – mondta és megindokolta a "dupla" ünneplést.

Az történt, hogy miután érdeklődésére azt a választ kapta, hogy a polgármesteri hivatal nem tart megemlékezést, a polgáriak a Székely Pajzs által szervezett délutáni ceremóniához csatlakoztak. Aztán az utolsó pillanatban jelezte a hivatal is, hogy mégis lesz megemlékezés 13 órától. Telefonon kerestük az embert, aki beszédet tart, aki koszorút intéz és természetesen, aki részt vesz.

Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja

Szerda a Polgári élet lapzártájának is a napja, és még nem volt meg a sportrovat anyaga: Molnár a városháza által tartott közvélemény-kutatás kérdőívéből merít ihletet a mai sportrovat anyagához. Áttanulmányoztam én is a háromoldalas kérdőívet, elmosolyodva a helyenként fogalomzavaros és helyesírási hibákkal teli íven. A városlakókhoz intézet kérdések között volt egy olyan, hogy mely sportágakat és milyen fontossági sorrendben kellene támogatni? A választható sportok között jelen van a „díjbirkózás" is. Miután nem sikerült rájönnünk, hogy mi is lehet az, Molnár még egy szakértőt is felhívott telefonon. A cikk elkészültével megtartotta a szokásos felolvasását, hogy tesztelje az első reakciókat. Ekkor már Orbán Balázs is csatlakozott hozzánk.

12:15 Helyreállt a net, így Molnár megtartotta a reggelről elmaradt sajtószemléjét (amit egyébként az uh.ro-val kezdett). Időközben váratlan látogató érkezett: Molnár barátnője Andrea lepett meg minket, akivel bájcsevegés helyett munkáról, perről, szakszervezetről beszélgettek.

Röviddel 13 óra előtt elindultunk a központba, a polgármesteri hivatal által szervezett megemlékezésre. A Patkóban már gyülekeztek az emberek, leginkább hivatalnokok. Nem volt hosszas a műsor, ugyanis alig húsz perccel egy után újból a Kossuth utcai irodában voltunk, ahol Miklós már az éppen idegenben játszó SK ügyében telefonálgatott.

Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja

Mivel az MPP-nek ez az országos központja, innen kapják a segítséget a más településen működő irodák is: most épp egy baróti szemétlerakó ügyében serénykedett Molnár, a szerződés megírásával volt elfoglalva.

Más napokon kettő után szokta tartani az ebédszünetet, amikor meglátogatja édesanyját és nála ebédel. Látogatásom napján kihagytuk ezt, ugyanis akkor már két napja gond volt a UPC kábeltelevíziós szolgáltatásával Miklós lakásában, és miután telefonon nem boldogult, személyesen mentünk el a kirendeltséghez. Némi egyezkedés, szervezkedés után kiküldtek egy szakit, így Miklós lakására mentünk, hogy beengedje.

Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja

Nem vacakoltunk sokat, három előtt vissza is értünk az irodába, ugyanis ekkor kezdődik a fogadóóra, amikor a városlakók ügyes-bajos dolgaikkal fordulhatnak a polgári tanácsosokhoz. Ezen a napon Molnár és Gálfi Árpád volt a soros. Mielőtt jöttek volna az ügyfelek, Miklós még tartott egy gyors átolvasást, javítást a délelőtt megírt cikken.

Megérkezett Kovács Lajos, akivel az SK-t érintő kérdések megbeszélése zajlott. Kis késéssel, de még semmiről sem lemaradva betoppant Gálfi is, majd az első panaszos. Útbaigazítás után és kliens hiányában szabadon beszélgettünk. Természetesen, akármerre indultunk is el, a vége mindig a két párt közötti torlódáshoz vezetett. Érdekes sztorikat meséltek, némelyiken jókat mosolyogtam. Öt óra előtt kevéssel jött a következő városlakó, aki, akárcsak az előző, urbanisztikai kérdéssel fordult a tanácsosokhoz. Miután őt is útbaigazították, elindultunk a második megemlékezésre.

Egyeb_Molnar_Miklos_egy_napja

A jelenlét most sem volt nagy, a délelőtti résztvevők egy része egészült ki a Székely Pajzs embereivel. Nagyjából ugyanazon menetrend szerint járt le ez a megemlékezés is. Ezzel el is érkeztünk Molnár munkaidejének végéhez, elköszöntünk és mindenki ment a maga útjára.

A következő tanácsos a Zöld Párt képviselője,  Jakab Attila lesz, akivel iskolát látogatunk, galambot röptetünk s a tanácsban betöltött „mérleg nyelve" szerepéről beszélgetünk



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."