Itthon » Közélet

Megjelentek a krizantém-árusok

Egy hét van halottak napjáig, a piacokon és a város más területein már megjelentek a krizantém-árusok, az üzletekben gyertyákat és mécseseket is kapni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Krizantem
Krizantem
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. október 25., 17:59
0 hozzászólás. 


A legfőbb virágárusító helynek ebben az időszakban a Márton Áron tér számít, ahol hétfőn délelőtt legalább tíz árus kínálta a színes és fehér, különböző nagyságú és szépségű krizantémokat. Egy szál fehér, nagyobb fejű krizantém átlagosan 3 lejbe került, míg a cserépbe ültetett, többfejes, fehér virágú növény már 15 lejt is kóstált. Az egyszerűbb, kisebb fejekkel rendelkező, de sűrűbb, szintén cserepes krizantém ára 8 és 12 lej között váltakozott, kisebb csokrot 3 lejért is lehetett venni.

Krizantem

A Márton Áron téren kívül a városi piac hátsó részében volt nagyobb kínálat (hat virágárus dolgozott tegnap) és a Kisköved utcai kispiac mellett is szép felhozatal volt, ott négy virágkereskedő árult – utóbbi két helyen az árak nagyjából megegyeztek a Patkóban tapasztaltakkal.

Krizantem

Gyertyát a virágárusok még nem, de az áruházak már kínálnak: egy húsz szálas, egyszerű gyertyacsomagot 2,6 lejért már meg lehet venni, a mécsesek darabja 50 bani és 1 lej között van. A kisebb-nagyobb vegyes-, illetve virágüzletek is kínálják a világításhoz szükséges tartozékokat, a gyertyák és mécsesek mellett például sírvázát, aminek ára nagyságától és anyagától függően változik - egy egyszerű, műanyagból készült darab 7 lejbe kerül.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."