Itthon » Közélet

Borbély: jövő január végéig érvényesek a roncsautó program értékjegyei

2011. január 31-ig érvényesek a roncsautó program keretén belül idén kiadott értékjegyek – jelentette be Borbély László környezetvédelmi miniszter november 9-én.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 09., 15:03
0 hozzászólás. 


"Jelenleg több mint 30 ezer fel nem használt értékjegy van a piacon. Fontos, hogy azok a polgárok, akik fel akarják használni a régi autójuk ellenértékében kapott értékjegyeket, fel is tudják használni azokat. Éppen ezért, most az egyszer meghosszabbítjuk az értékjegyek érvényességének időintervallumát" – mondta a környezetvédelmi miniszter.

"Mivel a roncsautó program a minisztérium egyik legsikeresebb programjának bizonyult, jövőre is folytatjuk. Jelenleg elemezzük az új autó vásárlásakor felhasználható értékjegyek számának növelését, valamint a jegyek értékének 3.800 lejről 3.000 lejre való csökkentését. Jövő héten tanácskozók a hazai autógyártókkal, és utána döntünk. Az új roncsautó program 2011 februárjában indul" – emelte ki Borbély László.

"Míg a régi roncsautó program keretén belül 2009-benn alig 32 ezer szennyező gépkocsitól sikerült megszabadítanunk az országos autóparkot, addig idén a módosított program keretén belül 181 ezer régi autót sikerült kivonnunk a forgalomból" – hangsúlyozta a miniszter kiemelve: "2010-ben, a gazdasági megszorítások évében programunk hathatósan segítette a hazai autógyártókat. A környezetvédelmi alapból finanszírozott értékjegyek segítségével idén több mint 53 ezer új gépkocsit vásároltak a polgárok, ebből több mint 23 ezer hazai gyártmányú gépkocsi."

"2010-ben a roncsautó program keretén belül 722 millió lej értékben bocsátottunk ki értékjegyeket" – mondta Borbély László.

Sajtóközlemény


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."