Itthon » Közélet

Hóágyúk és aszfaltút a Hargitára

Idéntől hóágyúk lesznek a Madarasi Hargitán is – az első hó után már vendégeket várnak a panziósok, akiknek idei összefogása aszfaltutat eredményezhet két év múlva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/madarasi_hr
Itthon_Kozelet/madarasi_hr
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 29., 16:17
14 hozzászólás. 

A múlt héten leesett hó ugyan még nem sízhető a Madarasi Hargitán, de az előkészületek és az újdonságok miatt idén több vendégre számítanak a „székelyek szent hegyén". A Madarasi Hargitán panziót, vendéglőt, menedékházat üzemeltetők ugyanis a tavalyi gyenge tél után mindenképpen több vendégre számítanak idén.

Itthon_Kozelet/madarasi_hr

Szabó Zoltán, a 21 Gramm elnevezésű villa tulajdonosa szerint ez nagyon időjárásfüggő, hiszen tavaly csak januárban lehetett sízni a Hargitán, pedig a szezon decemberre már elindul. „Ha ezen a héten havazás lesz, akkor az megáll és hamarosan sízhető is lesz. Minden attól függ, hogy mekkora a hó." – mondta megkeresésünkre Szabó, akinek létesítményében már szezon-nyitó partit is tartottak szombaton.

Itthon_Kozelet/madarasi_hr

Ilyés Szabolcs, a Madarasi Menedékház egyik társtulajdonosa honlapunknak elmondta, hogy idén a zetelaki önkormányzat nem volt hajlandó finanszírozni a Hargitára vezető aszfaltút pályázati tervét, így ezt a pénzösszeget a panziótulajdonosok pótolták össze. Utóbbiak azt remélik, hogy pályázaton szereznek pénzt a Hargitára vezető út korszerűsítéséhez – az elképzelések szerint 2012-re valószínűsíthető, hogy készen lesz az aszfaltút – mondta Ilyés.

Ugyanakkor pozitívumként említette, hogy az idén a Sugó-sípályára felszerelt hóágyúk minden panzió számára elméletileg több vendéget jelentenek majd, s véleménye szerint mind a válságból való kilábalás elkezdődése, mind pedig a magyarországi politikai változások okozhatják azt, hogy nemcsak hét végére és nemcsak környékbeliek jönnek majd sízni, szabadidőt eltölteni a Hargitára.

Itthon_Kozelet/madarasi_hr

Pethő Attila, a Pethő Panzió tulajdonosa azt közölte, hogy náluk az elmúlt szezonban telt ház volt, s az előzetes foglalások alapján idén karácsonytól legalább január közepéig is tele lesz a panzió. A távlati tervek között említette, hogy a panzió mögötti Vargyas-sípályát szeretnék néhány éven belül pályázatokból teljesen felújítani, illetve korszerűsíteni. Ennek egyelőre az egyetlen akadálya a bürokrácia, de reméli, hogy a következő években nekifoghatnak e nagyszabású projekt kivitelkezéséhez.

Itthon_Kozelet/madarasi_hr

Kenyeres Emőkétől, a Sugó Panziót, a Sugó-sípályát és a felvonókat működtető cég ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a két hóágyút felszerelték már, ám működésükhöz több feltételnek is teljesülnie kell. Ilyen péládul, hogy legalább -7, -8 Celsius foknak kell lennie, ennél nagyobb melegben nem működnek a berendezések. A két hóágyú a cég saját befektetése, remélik, hogy idén a sízők száma emiatt is megnövekszik.



14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szattilasz
2010-11-29 17:10:05
:angry: Nem kell aszfaltút a Hargitára! Mindeddig kalandtúra volt Ivótól felgyalogolni a csúcsig. Ezután nem lesz az, majd a nyugati autók belakják az egész hegyet. Sok autó= sok ember= sok szemét=...
avatar
szattilasz
2010-11-29 17:12:58
Akinek fontos volt a hegy, idáig is fel tudott autózni a csúcsra. Csodaszép turistaparadicsom lesz, mint Segesvár... :(
avatar
pandietele
2010-11-29 23:32:47
re:
avatar
szattilasz
Akinek fontos volt a hegy, idáig is fel tudott autózni a csúcsra. Csodaszép turistaparadicsom lesz, mint Segesvár... :(


Megfontolandó, amit írsz, de....
Azt kellene lassan eldönteni (fejben, hisz... úgysem te döntesz), hogy turizmust akarsz a Hargitára vagy pedig rezervátumot.
Én sem szeretnék együtt sízni a Calafat-i maneles gyerekekkel, de hadd ne cipeljem gyalog minden hétvégén fel a cuccaimat, hisz síni megyek, nem kalandtúrára.
Szeretnék normális körülmények között hódólni a téli sportoknak (imádom), ez viszont előnyökkel és biza hátrányokkali is jár.
A Hargita már amúgy sem a régi.
Engem még a régi Öregek avattak fel....de az a Hargita már nincs és nem is lesz. EZ VAN.
Persze lehet rezervátumot is, de hidd el, hogy 2010-ben más a valóság.
Fájhat, de el kell fogadni.
Egyelőre a Madarasin a szlogen a következő járj:
NYUGATI ÁRAK, KELETI KÉNYELEM.
Fent, 1/2 (fél) LITER TEA drágább mint egy liter benzin ....és persze áfonya tea ...NUKU...Na ez rezervátum.
avatar
bercee
2010-11-30 08:57:30
valahogyan azt kellene megertsek a poffeszkedo,torteto vallalkozok,hogy nem minden a penzrol szol es,hogy nem minden elado!!!!
miert nem tud megmaradni a madarasi hargita annak a meses,varazslatos, csodalatos helynek,ami evtizedek ota volt es ugy szolgalta ki azokat a turistakat,ahogyan az isten megteremtette.
aki a kenyelmet szeretne,annak ott a vilag angy siparadicsomai es sokan ki is hasznaljak,de aki a varazslatos madarasi hatgitara vagyik,az kapja meg azt!!!
avatar
Laces
2010-11-30 09:12:18
Szerintem sem kell aszfalt :P
avatar
Csedo
2010-11-30 09:39:52
Meg annyit az egeszhez, hogy elfogadni lehet, de semmi esetre se kellvagy muszaj. Lehet ha ideje vona rahuzodni az okoturisztikai vonalra, igy megesszuk a kecsket es meg a kaposztat is.
avatar
szattilasz
2010-11-30 13:43:16
:!: Idáig is csodálatossan fel lehetett menni sízni. Traktorral is, autóval is.
avatar
möjszömbágpulá
2010-11-30 14:30:49
szerintemmeg úgysincs annyi pénze az összes vállam alatt kozónak, hogy leaszfaltozzon tizenpár kilométert rendesen.
Ha meg letaknyolják, úgyis szar lesz és mindenki röhögni fogja.

Szerintem ez lesz azon helyek egyike, ahol hamarabb van aszfalt út, mint villany, víz és ész.

kulvaélet.

szerintem könnyen fel lehet jutni most is, csak akarni kell.
avatar
möjszömbágpulá
2010-11-30 14:31:42
nemmeritek úccse.
avatar
szattilasz
2010-11-30 16:01:00
:P Ennyi.
avatar
Agynyuzo a Sunyi
2010-11-30 19:05:28
En sem vagyok az asztfaltert oda... ahogy a belso szakaszt megcsinaltak volt ugy kellene az egeszet megcsinalni. Olcsobb is lenne amugy meg amikor van ho akkor szerintem jol jarhato az ut(persze holancal)
avatar
apuci
2010-12-03 19:26:12
aszfalt út
hát le vagyok döbbenve. Ennyire maradiak vagyunk a 21 század elején? A HEGY maradhat rezervátum és egyszerre síparadicsom,csak az embereket kell átnevelni. A sok nyugati autó a tetőn sok pénzt jelent,a sok pénz új munkahelyeket jelent és így megy az élet tovább. Hogy mennyi pénzük van a helyi vállalkozóknak? Szerintem nem csak pénzük,hanem eszük is van,a hőn áhított Európa mindenre ad pénzt,mindenre vannak pályázatok. Csak gondolkodni kell,modernül és a fejlődés nem kell környezetrombolást jelentsen!! :idea:
avatar
kisskata
2010-12-06 18:10:38
remelem meg elolvassatok
Tenyleg jo lenne kicsit komolyan atgondolni ezt a dolgot. Szerintem erthetö, hogy sokan fejlödesre vagynak a Madarasi Haritan, "a szekelyek szent hegyen". Föleg azert erthetö, mert miutan a kommunizmusban nem fejlödött semmi, ma mindenki elöre akar haladni. No de az a kerdes, hogy hova akarunk fejlödni. Tulzasokba esni sohasem jo. Szerintem nagyon fontos lenne, egy hosszu tavu strategiat vagy tervet kidolgozni, hogy mi legyen a Hargitabol. Ugyanis sok lehetöseg van. Kellene egy megyei szintü es egy Madarasi Hargita szintü strategia. Ha engem kerdeznenek, szerintem a legfontosabb, hogy azokat a termeszeti ertekeket, amelyekkel rendelkezünk ne veszelyeztessük. Es itt lenne egy fontos megjegyzesem: nem csak az aszfalt utrol kellene beszelni, hanem a hoagyukrol is! A hoagyu hosszu tavon nagy (es sajnos rossz) hatassal van a termeszet egyensulyara! Nezzetek meg egy alpesi hoagyu bombazta dombot nyaron! Mi is ezt akarjuk? Üdv. egy örök Hargitajarotol
avatar
yamahaboy999
2010-12-22 16:51:53
Szerintem sem kell aszfalt ut,hanem csk szelesiteni kellene az utat...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."