Itthon » Közélet

Országos Küldöttgyűlés az EMNT-nél

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács december 4-én, szombaton Székelyudvarhelyen tartja Országos Küldöttgyűlését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1202_emnt_sajtaj
Egyeb_1202_emnt_sajtaj
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. december 02., 17:02
0 hozzászólás. 

Az EMNT képviselői sajtótájékoztató keretében számoltak be a december 4-én esedékes Országos Küldöttgyűlésükről. Kovács Csaba a szervezet igazgatója és az udvarhelyszéki szervezet elnöke, Nagy Pál röviden összefoglalták a hétvégi eseményt.

A tavalyi gyűlés óta négy szervezettel bővültek, így idén már 17 terület képviselőit várják, összesen 240 főre számítanak – kezdte Kovács. A délelőtti köszöntő beszédek után - ahol többnyire FIDESZ , KDNP és SZNT képviselők, illetve Bunta Levente szólalnak fel - Tőkés László is megtartja elnöki beszédét, majd a köszöntők és beszámolók után a tanács lezárja a Trianon szellemiségében tartott évet.

Egyeb_1202_emnt_sajtaj

Ezt követően a szervezet jövőbeli terveiről tartanak tájékoztatást, a gyűlésen sor kerül az éves tisztújító szavazására is. A nap egyik legfontosabb szavazását délután öt órától tarják, ahol pártbejegyzésről és a kezdeményező gyűlésről is voksolnak.

Érdeklődésünkre, hogy valamit lehet-e sejteni a szándékokról Nagy Pál annyit nyilatkozott „Mivel szavazással döntünk, így bármi megtörténhet." Kezdeményező bizottságot kérnek fel a párt bejegyzésére, ez a szervezettel teljes összhangban, de külön struktúrával működne.

Kovács elmondta, az elmúlt időszak sebeiből kilábadva szeretnék lezárni a Trianon-évet. 20 órától ünnepi megemlékező műsorral zárja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a Trianon gyógyításának szentelt évét, megemlékezve a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságot elutasító népszavazásról és az ezt jóváíró, egyszerűsített honosítási törvényről.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."