Itthon » Közélet

Verestóy Attila az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke

Verestóy személyében új elnöke és új, 13 tagú elnöksége van az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek. Döntöttek a ma délutáni Tisztújító Küldöttgyűlésen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/rmdsz_udvszek
Itthon_Kozelet/rmdsz_udvszek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 09., 22:11
6 hozzászólás. 

Amint arról korábban már beszámoltunk, ma délután a Művelődési Házban tartotta Tisztújító Küldöttgyűlését az Udvarhelyszéki RMDSZ, annak apropóján, hogy a 2008-ban megválasztott széki elnök, Bunta Levente augusztusban lemondott tisztségéről. Az üresen maradt elnöki székre egyedüli jelöltként Verestóy Attila szenátor pályázott, akinek a mai tisztújításon a küldöttek elnyomó többsége bizalmat szavazott.

A küldöttgyűlésen a 434 szavazati joggal rendelkező tagságból 379-en voltak jelen. Az új elnök megválasztásakor az összesen 372 leadott szavazat aránya: 14 érvénytelen, 358 érvényes, amiből 335 igen, 23 nem.

„Ez jobb, mint amit vártam. Tudom, hogy ez a sok igen szavazat nagyon sok fél szívvel leadott igent jelent, de teljes odaadást kér tőlem" – kommentálta a végeredményt az új széki elnök, aki megköszönte a bizalmat.

Itthon_Kozelet/rmdsz_udvszek

Az új elnök szerint a legfontosabb cél a szervezet és a szervezeten belüli összefogás megerősítése, amelyhez elsősorban a rendelkezésre álló kormányzati, önkormányzati eszközök és a kettő forrásaként szolgáló RMDSZ a segítség. Verestóy hangsúlyozta: elnökként legfontosabb célja egy gazdaságilag vonzó székelyföldi régió megteremtése, amelyhez az uniós pályázati források felhasználása jelenthetnek minőségi áttörést.

A küldöttek bizalmat szavaztak az elnök által javasolt elnökségi tagoknak. Az Udvarhelyszéki RMDSZ új elnökségi tagjai: Verestóy Attila elnök, Antal Lóránt, Asztalos Ferenc, Bokor Botond, Bunta Levente, Farkas Mózes, dr. Fehér István, György Sándor, Katona Mihály, Nagy Lajos, Pálffy Domokos, Rafai Emil, Sófalvi László. Ügyvezető elnök Sándor Kálmán.

Itthon_Kozelet/rmdsz_udvszek

A több mint háromórás ülésen résztvevőket Sófalvi László, az Udvarhelyszéki Önkormányzati Tanács elnöki minőségében üdvözölte, az ülésvezető szerepét pedig Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, a tisztújítást koordináló testület elnöke töltötte be. Meghívottként volt jelen Kelemen Hunor kulturális miniszter, aki az RMDSZ kormányzati tevékenységének fény- és árnyoldaláról, a februárban esedékes Kongresszus előkészületeiről számolt be és vázolta a szervezetnek a 2012-es választásokkal kapcsolatos stratégiájának alapcélkitűzéseit is. A széki szervezetek közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta a szintén meghívottként jelen levő Borboly Csaba a Csík és Bende Sándor a Gyergyó Területi Szervezet elnöke.

Itthon_Kozelet/rmdsz_udvszek

A küldöttgyűlés szabályszerűen, a leszögezett napirendeket követve zajlott. A küldöttek elfogadták a leköszönő elnök, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság, az Etikai és Fegyelmi Bizottság és a Szabályzat Felügyelő Bizottság tevékenységi beszámolóit, rábólintottak a szervezet Alapszabályának módosítására előterjesztett három javaslatra és megválasztották a fentebb felsorolt három felügyelő testület három-három tagját is. A kongresszusi küldöttek kijelölését objektív okok miatt elnapolták, a döntést a választmányra ruházták.


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Magor
2010-12-09 23:42:32
Egyetlen kérdés... Mit kerestek ők a MŰVELŐDÉSI Házban??? Kérem, hogy hivjanak ki egy vegytisztitó társaságot, ezután ráfér a MŰVELŐDÉSI Házra jó alaposan a tisztitás.
avatar
ooloo
2010-12-10 08:22:02
Bammeg: Három órás ülés, egyedüli lelölt, Verestóy ...
avatar
wadasz
2010-12-10 08:37:51
no ha ezek most osszefogtak egesseget UDVARHELY!!AMI MEG MARADT AZT IS ELADJAK
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-12-10 10:54:56
re:
Jenőke már eladta te
avatar
tipetupa
2010-12-10 13:34:17
Egyszeruen arrol van szo, hogy az udvarhelyi udmr a kozrohej targya egy ideje. Szokasos szethuzas, egymasramutogatas. Verestoy elvtars ugy dontott ELEG. Es mint jo atyafi, tudta, hogy VELE senki NEM mer szembeszallni. Hat ezert volt egyeduli jelolt. Es ezert szavazta meg mindenki. Aztan eltelik kis ido, kinevez maga helyett valakit, akit mar nem mernek tamadni, mert mindenki tudja, hogy az istenek dolgaba halando emberfia nem szolhat bele. Mar ha tovabbra is a tuz mellett akar maradni. Mert aki szellel szembepisil.... tovabb tudjuk.
avatar
wadasz
2010-12-11 08:31:12
BIZONY BIZONY :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."