Itthon » Közélet

És az épület-törmelékkel mi legyen?

Féltégla, üvegszilánk, törött hullámlemez – nemcsak a lakótelepen, de a természetben is egyre többször találkozunk velük. De kinek is kell azt elszállítania és hogyan?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. december 17., 16:02
0 hozzászólás. 

Az építkezésből, lakásfelújításból, lomtalanításból származó hulladék mennyisége egyre csak nő a lakótelepi szeméttárolók környékén is – ezt Tóth László, a hulladékszállító AVE Hargita ügyvezetője is megerősítette honlapunknak. Gyakorlatilag naponta vannak ilyen gondok: a szemetesek mellett szinte állandó látvány a tört ablaküveg, a nejlonzsákba rakott, vagy csak egyszerűen leöntött faldarabok. Télen ennek megvan egy sajátos veszélye is: a hó belepi az üvegszilánkokat, s az arra járót még meg is sebesítheti. A tapasztalatok szerint egyesek télen hordják ki a természetbe az ilyen anyagokat, s emiatt csak tavasszal, hóolvadáskor lesz látható.

Tóth László honlapunknak azt hangsúlyozta, hogy épület-felújítás, építkezés esetén ezt lehet jelezni cégüknek, ők pedig a helyszínre konténert helyeznek el, majd a munka befejezése után elszállítják. Mindez csak akkor van ingyen, ha a szeméttárolóba újrahasznosítható hulladék (fém, műanyag, papír) kerül, de mint tudjuk, egy lakás-átalakításból nem feltétlenül ezek származnak. A hulladék mennyiségétől függ az, hogy mekkora nagyságú konténert helyeznek ki, s így a szállítás ára is – Tóth konkrét összegeket nem mondott, csak azt, hogy ez nem jelentős és bármilyen kis mennyiséget elszállítanak. A lakótelepi szeméttárolók környékét naponta megtisztítják, de a lakóövezeten kívüli, erdőn-mezőn kiöntött építkezési törmeléket csak kérés, valamint fizetés ellenében szállítják el.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."