Itthon » Közélet

Újabb lépés a Madarasi-Hargita villamosítása érdekében

2011. márciusra elkészül a Madarasi-Hargita villamosításának megvalósíthatósági tanulmánya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/madarasi_hr
Itthon_Kozelet/madarasi_hr
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 28., 14:42
0 hozzászólás. 


A tanulmány elfogadása és jóváhagyása után a Dél-erdélyi Áramszolgáltató Vállalat befektetési terveibe foglalhatja a munkálatokat – közölte Hargita Megye Tanácsának írt válaszában az említett szolgáltató. Csaknem két éve, hogy a villamosításban érdekeltek egy megbeszélésen Borboly Csaba megyeitanács-elnök segítségét kérték, aki a vállalat vezetőségéhez fordult annak érdekében, hogy vezetékes áram legyen a Madarasi-Hargitán, ugyanis az Hargita megye egyik legjelentősebb turisztikai potenciállal rendelkező helye, viszont számos turisztikai terv, fejlesztés esetében nagy akadályt jelent a vezetékes áram hiánya.

"Hargita Megye Tanácsa fokozott figyelmet fordít az energiaszektor fejlesztésére, hogy a lakosság minél szélesebb rétege számára elérhető legyen az elektromos hálózat. Jó hír, hogy a szolgáltató biztosított bennünket együttműködési szándékáról és pozitív hozzáállásáról" – nyilatkozta a tanácselnök, hangsúlyozva: "ez a villamosítás kiemelt része a megyei tanács Hargita-hegység-projektjének, hiszen a Madarasi-Hargitának fontos szerepe lehet Székelyföld téli-nyári turizmusában, ezen belül a tervezett hargitai sípályahálózat megvalósításában."

A Madarasi-Hargitán megsokszorozódott a vendéglátó egységek száma – az utóbbi három évben több mint tíz létesült –, ráadásul öt sípálya működik, amelyeknek nagy az áramigényük, főleg a felvonók és a hóágyúk miatt. Jelenleg ezek a vállalkozások dízelmotorral működő generátorokkal fedezik villanyáram-szükségletüket, amelyek nem képesek optimális körülmények között biztosítani a fent említett berendezések működését. A villanyhálózat kiépítése a terepfelmérések alapján és az elkészített megvalósíthatósági előtanulmány szerint mintegy két és fél millió lejbe kerül, amit a helyi és megyei önkormányzat, illetve a Madarasi-Hargita beruházói nem tudnának kifizetni, viszont a rácsatlakozás költségeit az érdekelt vállalkozók állnák.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."