Itthon » Közélet

Figyelmeztetéseket kézbesítettek a jeges járdák miatt

Mintegy húsz felszólítást helyeztek el a polgármesteri hivatal munkatársai hétfőn: a tulajdonosokat írásban figyelmeztették a jeges járdák letakarításának kötelezettségére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/jegesutak0401
Itthon_Kozelet/jegesutak0401
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 04., 16:39
4 hozzászólás. 

A jeges járdákkal kapcsolatos hivatalos felszólításokat hétfőn kézbesítette a polgármesteri hivatal, egyelőre húsz magánszemélynek – tudtuk meg Ülkei Zoltán városgazdálkodási osztályvezetőtől. Idén télen, a havas, jeges időszak beállta után egyelőre még nem volt pénzbüntetés, csak szóbeli figyelmeztetések, de a következő lépés már a pénzbírságok kiszabása lesz.

Az önkormányzat 2005-ben hozta a 74-es számú határozatát, aminek alapján a természetes személyek 25 és 250 lej közötti összegre bírságolhatók, a jogi személyek pedig 500 és 1000 lej közötti összeget kötelesek fizetni abban az esetben, ha a felszólítás után sem hajlandóak házuk, kapujuk elől eltakarítani a jeget és a havat. Tavaly februárban a hivatal összesen 47 felszólítást küldött ki természetes és jogi személyeknek, ezekből 13-at meg is büntettek.

Itthon_Kozelet/jegesutak0401

A város főbb ütőerein és mellékutcáin sétálva igencsak vegyes kép fogad – a leggyakoribb kép az, hogy a járdákon váltakoznak a jeges és a száraz (letakarított) részek. Vannak olyan járdaszakaszok és olyan kisebb mellékutcák is, amiken a látvány enyhén szólva is kimeríti a tükörjég fogalmát. Jó példa a Téglavetők bejárat és a Virágok sétánya (a Győzelem utca felőli rész), a Bethlen Gábor utcában pedig több rövidebb-hosszabb olyan szakaszt találunk, amin nem árt a lábunk elé és alá néznünk. A legszomorúbb pedig az, amikor bottal közlekedő idős embert látunk óvatosan, félve lépkedni a több centis jégrétegen – amennyiben az ilyeneket a hivatal munkatársai látnák, valószínű, hogy a jeges szakasz „tulajdonosának" azonnal büntetést postáznának, nem figyelmeztetést.


címkék: jeg tel jo utak utcak

4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mihalykol
2011-01-04 17:52:31
Vajon a rendőrségnek küldtek-e felszólítást? Vasárnap este szinte járhatatlan volt az előttük lévő járdaszakasz a jég miatt. Na arról kellett volna egy foto kedves UH.
avatar
fa
2011-01-04 19:43:05
re:
avatar
mihalykol
Vajon a rendőrségnek küldtek-e felszólítást? Vasárnap este szinte járhatatlan volt az előttük lévő járdaszakasz a jég miatt. Na arról kellett volna egy foto kedves UH.


Csak tiszta kíváncsiságból kérdem: az említett szakasz nem a Polgármesteri Hivatalhoz tartozik?
avatar
feher-fekete
2011-01-06 09:24:27
es az ut keresztedosekben_??
es az utkeresztodesekben ha 20al messz is alig tudsz megalni...a polgarmester is azt mondta mikor kerdeztek hogy tudni illik tel van havazzik es az utaknak megfeleloen kell kozlekedni... verjem bole a sozok meg sozas heljett full reszegek sokszor
avatar
feher-fekete
2011-01-06 09:25:42
....
akkor ki kit mikor es milyen jogon akar buntetni??????

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."