Itthon » Közélet

Kevesebb házasság, több halál

A házasságkötések száma csökkent, az elhalálozásoké nőtt – ez derül ki az udvarhelyi anyakönyvi hivatal múlt évi statisztikájából.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 05., 16:13
0 hozzászólás. 

2010-ben összesen 1504 születést jegyeztek be a székelyudvarhelyi városházán, ez mindössze kettővel több az egy évvel azelőtti adatnál. A házasságkötések terén valamivel nagyobb a csökkenés: míg 2009-ben 208-an kötötték egybe életüket az eskető teremben, addig tavaly ez a szám „lekerekedett", pontosan kétszázra. Az elhalálozások terén növekedéssel számoltak, ugyanis 2010-ben 477 elhunytat jegyeztek, szemben az egy évvel ezelőtti 459-cel.

Ami az újszülöttek elnevezését illeti, a legtöbb fiú a Márk nevet kapta Székelyudvarhelyen, ezt követik a Bencék és a Sándorok. Népszerű nevek voltak még a Botond, a Dávid, a Krisztián, a József, a Balázs, a Tamás és a Szabolcs, de néhány igen ritka férfinevet is bejegyezhettek az anyakönyvbe, ilyenek a Zente, a Kende és a Zoárd.

A lányoknál az Anita volt a menő, dobogós helyen végzett még az Andrea és a Dóra. A „futottak még" kategóriába tartozik a Tímea, a Nóra, a Viktória, a Panna, a Zsófia, az Anna, az Eszter, a Zsanett, az Ágnes és a Tamara. A ritka női nevek közül a Helka, a Kéra, a Donatella, a Kyra neveket jegyezték be az anyakönyvi hivatalban.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."