Itthon » Közélet

Terelőút Udvarhelynek, villany Sikaszónak

A sikeres tanügyi törvényről és az idei tervekről tartott sajtótájékoztatót Antal István parlamenti képviselő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_110106_Antal_sajtaj
Egyeb_110106_Antal_sajtaj
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. január 06., 16:03
2 hozzászólás. 

Antal István RMDSZ-es képviselő mai sajtótájékoztatóján megelégedettséggel nyugtázta és kiemelkedő eredménynek tartotta a megszavazott tanügyi törvényt. "Az elmúlt húsz év után érdemes volt megérni ezt a pillanatot" – fogalmazott Antal. "Bebizonyítottuk, hogy nélkülünk, romániai magyarok nélkül nem lehet döntéseket hozni. Ez egy garanciát jelent a jövőre nézve és egy minőségibb oktatást. Fontos dolog, hogy ezután az önkormányzatok a közösségekkel együtt döntik el, hogy kik vezessék az oktatási intézményeket, és remélem, hogy ezzel az önkormányzatokban is a magyar nyelv használata helyre kerül."

Egyeb_110106_Antal_sajtaj

"Véleményem szerint, ha jól tudjuk kezelni a helyzetet, akkor jól tudunk majd haladni a székelyföldi régió és a valós autonómia megteremtésében. Mert amíg sokan csak beszélnek róla, addig mi dolgozunk ennek előkészítésén" – nyugtázta a képviselő.

Ezek után az idei tervekre tért rá, amik három részből állnak: szállítási, fejlesztési és turisztikai, illetve ipari projektek. Antal elmondta, hogy az országos fejlesztési tervekből ismét sikeresen kifelejtették Udvarhelyt, de miután ezt jelezte, felkerült az udvarhelyi és keresztúri terelőút is az idei projektek közé. Turisztikai téren tovább folytatódik a síprogram, a hegyvidéki turisztikai települések kiegyensúlyozott fejlesztése, illetve a sportcsarnok program. Itt szóba került a Bányai János középiskolában készülő sportcentrum, illetve a 2006-ra tervezett fedett medence, amit szeretnének feléleszteni és 2012-re megvalósítani. Ugyancsak 2012-re tervezik egy fedett jégpálya létrehozását udvarhelyen – hangoztatta a képviselő.

Végül jó néhány programot folytat és újakat indít az Ipari Minisztérium is, amelyből környékünk is kiveheti a részét. Ilyen többek közt a falvak villamosítása is, ami idén újraindul és a Sikaszó-Libán szakasz szerepel a lista elején. Antal zárásként elismerését fejezte ki Dr. Fehér István és Dr. Verestóy Attila felé, a gyorsított honosítási eljárásról kiadott tájékoztatóért, amellyel rengeteg olyan embernek segítettek, akik évek óta várják, hogy állampolgári szinten is megkapják magyarságukat.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fierzet@freemail.hu
2011-01-07 13:22:29
Szépen haladunk hála Istennek,csak igy tovább
avatar
lala
2011-01-07 15:14:10
Haladunk, haladunk... de néha jó lenne áttekinteni Csikba, ők hogyan csinálják: sportcsarnok, körforgalmak, új iskola, fedett uszoda... Példát lehetne venni Ráduly Róbertről, aki nem saját zsebe tömésével van elfoglalva, hanem szeretett városa fejlesztésével.

Más: Verestóy és Antal képviselőinknek van fogadóórája? Én még soha, sehol sem láttam meghirdetve.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."