Itthon » Közélet

Ülésezett az UÖT

Január 14-én, Székelyudvarhelyen, a Junior Központ konferencia termében tartotta évi első küldöttgyűlését az RMDSZ Udvarhelyszéki Önkormányzati Tanácsa (UÖT).

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 17., 15:07
0 hozzászólás. 


Az ülésen részt vettek: Borboly Csaba, Országos Önkormányzati elnök, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Dr. Verestóy Attila szenátor, széki RMDSZ elnök, Ladányi László Hargita Megye prefektusa, Antal István parlamenti képviselő, a térség polgármesterei, helyi- és megyei tanácsosai.

Az önkormányzatok elöljárói beszámoltak a 2010-es év megvalósításairól és vázolták a 2011-es év költségvetési prioritásait.

Borboly Csaba beszédében a megye régiói közötti egymásra figyelést, a megyei és helyi tanácsok közötti együttműködés fontosságát emelte ki, a választási programokban tett ígéretek megvalósítására és ezek megfelelő mediatizálására figyelmeztetett.

Az UÖT egyetértett a Dr. Verestóy Attila, széki elnök által elmondottakkal, aki hangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság igénylésével kapcsolatos tájékoztatás az RMDSZ szervezetek és a helyi tanácsok számára természetes, magától értetődő tevékenység kell legyen. Ehhez nem szükséges semmiféle külön felhatalmazás, erre felhatalmazott minket az elmúlt közel 22 év következetes és eredményes érdekvédelmi munkája. Tisztességtelen dolog a kettős állampolgárság ügyét egy új politikai párt bejegyzéséhez felhasználni!

A Küldöttgyűlés egyöntetűen állást foglalt a Dobra Nicolae PD-L szenátor által kezdeményezett közigazgatási átszervezési törvénytervezet ellen, hangsúlyozva ennek Alkotmányellenes, decentralizáció és helyi autonómia ellenes jellegét.

Az Udvarhelyszéki Önkormányzati Tanács támogatja Kelemen Hunor jelölését az RMDSZ szövetségi elnöki tisztségébe és erre vonatkozóan ajánlást fogalmazott meg az udvarhelyszéki RMDSZ Választmányának soron következő, január 20-i ülése felé.

Az UÖT támogatja a Székelykeresztúr és környéki, Nyikó- és Homoród menti gazdák által, Tejtermelő és Értékesítő Szövetkezet létrehozása érdekében elindított kezdeményezést.

Sajtóközlemény


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."