Itthon » Közélet

Székelyföld jó úton halad

Csaknem 200 millió eurót igényelt idei projektjeire Hargita Megye Tanácsa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 19., 13:09
1 hozzászólás. 


219 kilométer megyei út és 100 kilométer községi út leaszfaltozására igényelt pénzt a kormánytól a 2011-es évre Hargita Megye Tanácsa, összesen több mint 300 millió lej értékben. Víz- és csatornahálózatra 11 és fél millió lejt, településrendezésre közel 1,3 millió lejt, turisztikai fejlesztésre 180 millió lejt kért a megyei tanács, tornatermek, műjégpályák, úszómedencék, a megye víz- és szennyvízcsatorna-rendszereinek bővítésére, illetve felújítására pedig csaknem 20 millió lejt.

Összesen tehát 755 724 193 lej, azaz több mint 175 millió euró értékű fejlesztésre igényel kormánypénzt idén Hargita Megye Tanácsa, derült ki Borboly Csaba tanácselnök, Sófalvi László alelnök és Birtalan József megyemenedzser január 18-i sajtótájékoztatóján. Borboly Csaba kiemelte, hogy helyi értékeinket helyben kell értékesíteni, és idén az agroturizmusra, illetve a gasztroturizmusra helyezik a hangsúlyt, valamint a Hargita-hegység egységes fejlesztésére. A tanácselnök beszámolt arról, hogy hétfőn Elena Udrea turisztikai és regionális fejlesztési miniszterrel találkozott, akinek bemutatta Hargita Megye Tanácsának idei fejlesztési terveit. Borboly Csaba ismét meghívta megyénkbe a tárcavezetőt, hogy személyesen győződhessen meg a Hargita-hegység idegenforgalmi fejlesztésének szükségességéről.

Bedohazi

"Örvendetes, hogy Hargita és Kovászna megye hozzánk hasonlóan gondolkodik a térség fejlesztéséről, így elmondhatom, hogy Székelyföld jó úton halad – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy a projektek sora nem teljes, és további tervekre is kérnek hamarosan támogatást a kormánytól, illetve európai uniós pályázataik is vannak; konkrétumokról a későbbiekben tájékoztatják a nyilvánosságot. A tanácselnök szerint a bemutatott projektek egy célt szolgálnak: a Hargita megyeiek életszínvonalának emelését.

Sófalvi László alelnök a megyei útügyi igazgatóságért is felel, ezek kapcsán nyilatkozott. Mint elmondta, a megyei tanács célja, hogy a mandátum végéig valamennyi Hargita megyei községközpont aszfaltozva legyen, és az összekötő utakat is felújítják, beleértve a szomszédos megyékbe vezető megyei utakat is.

Birtalan József megyemenedzser a turisztikai projekteket mutatta be részletesen, és ezek közül a hagyományos népi fürdők felújításának folytatását emelte ki. A programban 21 létesítmény felújítása szerepel.

"Ha mindez megvalósul, jövőre elmondhatjuk, hogy fürdőnagyhatalom vagyunk" – mondta a megyemenedzser.

További fontos elképzelés a Szent Anna-tó turisztikai értékesítése, a Madarasi-Hargita villamosítása, valamint a Madéfalvára tervezett Hógödör sportközpont megépítése, sorolta Birtalan.

Borboly Csaba még hozzátette, hogy az év második felében újabb kormányzati pénzösszegekre számítanak az év elején előirányzottakon kívül, akárcsak tavaly.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2011-01-19 16:38:23
Munkavédeléisek keményen ellenőriznek!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."