Itthon » Közélet

Kovács Árpád András frakcióvezető: Borboly csúsztat és rágalmaz

Az elhalasztott megyei költségvetés kapcsán a polgáriak magatartását indokolta és a sajtóban megjelent információkat cáfolta Kovács Árpád András az MPP megyei frakciójának vezetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 02., 11:07
0 hozzászólás. 


„Az MPP frakció semmi mást nem kért Borboly Csabától, minthogy a törvényeket tartsa be. Sajnálom, hogy az elnök önkényesen berekesztette az ülést, mi ilyet nem kértünk tőle, csupán a hibás, idejében ki nem küldött határozattervezetek levételét a napirendről valamint az általunk előterjesztettek visszavételét" - jelentette ki Kovács Árpád András, az MPP frakcióvezetője, aki Thamó Csaba megyei tanácsos társaságában tartott sajtótájékoztatót.

Kovács megindokolta a polgáriak álláspontját illetve cáfolta a Hargita Megyei Tanács sajtóirodája által közzétett, az MPP-t egyértelműen elmarasztaló sajtóközleményt.

Bedohazi

„A megyei tanács ülése törvénytelenül volt előkészítve, a polgáriak egy nappal a tanácsülés előtt még nem kapták kézbe a megvitatásra előterjesztett teljes anyagot, így azt nem tudták áttanulmányozni. Ennek az előterjesztő, Borboly Csaba is tudatában volt, ezért „fújta le lányos zavarában" a „kurtán-furcsán véget érő" tanácsülést" - fogalmazott Kovács Árpád-András frakcióvezető. Kifejtette: „a megyei tanács által kiadott közlemény tele van "Borbolyos csúsztatásokkal", szemenszedett, aljas hazugságokkal, az MPP megyei frakcióját bíráló állítások hamisak és rosszindulatú rágalmak.

Kovács szerint a MPP frakció és a tanácselnök közt semmiféle egyezség nem volt, sőt, a pénteki tanácsülést megelőző, a polgáriak által kezdeményezett csütörtöki megbeszélés is botrányosra sikeredett. Kovács leszögezte: az MPP frakció támogatja a megye településeinek fejlődést szolgáló intézkedéseket, nem a megyei költségvetést, azaz a pénzek leosztásának megszavazását torpedózták meg, csupán a tanácsülés összehívásával kapcsolatosan felmerült törvénytelenségeket. „Nem vállalhatunk semmiféle cinkosságot Borbollyal a törvénytelenség lebonyolításában" - fogalmazott.

A frakcióvezető ugyanakkor kifogásolta a következő tanácsülés vasárnapi időpontját. Véleménye, hogy a hétköznap a munkáé, a vasárnap a templomozás ideje. Ennek ellenére, mondta, részt vesznek az ülésen és előterjesztik a Binder Levente tanácsos mandátumának igazolására, március 15. ünnepnappá nyilvánítására, a megyei költségvetésben szereplő pénzek elosztására vonatkozó módosító javaslataikat is. Kovács mintegy figyelmeztetésképpen előrebocsátotta: a tanácskozáson a polgári tanácsosok ragaszkodni fognak a törvényesség betartásához és "ha bármilyen politikai turpissággal fogunk szemben állni, akkor a szavunkat ugyanúgy fel fogjuk emelni, mint eddig".


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."