Itthon » Közélet

Városunk testnevelő tanáraival találkozott Bunta Levente

Bunta Levente Székelyudvarhely iskoláinak testnevelő tanáraival találkozott, ahol a sportpályákról és az iskolák közti bajnokságokról is szó esett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

KBoti
KBoti
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 02., 16:35
3 hozzászólás. 

Székelyudvarhely sportstratégiájának fő pilléreit alkotják az iskolás- és utánpótlássportok, valamint a szabadidő- és tömegsportok. Bunta Levente, aki egyben a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvány elnöke és Benedek Árpád Csaba önkormányzati képviselő egy megbeszélésre hívta össze városunk iskoláinak testnevelő tanárait.

Székelyudvarhely város a lakók életminőségének javítása, a közegészségügyi mutatók pozitív befolyásolása és a település jó hírnevének öregbítése céljából prioritásként határozza meg a tömegsport, az utánpótlás-nevelés és a versenysport különféle sportágak szerinti támogatását. Az iskolai, ún. oktatott sport mind a tömegsport, mind a versenysport fejlődését hivatott egyaránt segíteni. A különböző sportágak iránt fokozott érdeklődést mutató gyerekek és fiatalok intenzívebb képzése által biztosítható az egymást követő, egymást motiváló generációk sorozata.

KBoti

2010-ben a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal több iskola sportpályájának a felújítását is elvégezte (Benedek Elek Líceum, Tompa László Általános Iskola, Eötvös József Szakközépiskola), majd városunk polgármestere egyezséget kötött az iskolaigazgatókkal, hogy a pályákat a tanórákon kívül is kinyitják a diákoknak. A következő iskolakezdésre befejeződik a Bányai János Műszaki Kollégium sporttermének az építése, valamint a Bethlen-negyedben a csorgó feletti pálya is készen áll, hogy a gyerekek birtokukba vegyék.

A megbeszélés fő témája volt az osztály- és iskolák közti bajnokságok megszervezése labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában, asztaliteniszben, atlétikában, valamint síelésben. Az elkövetkező hónapokban sorra kerülő versenyeken a legtöbb sportolót megmozgató, legszínvonalasabb bajnokságot megszervező iskolákat a Polgármesteri Hivatal és a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvány sportszervásárlási utalványban részesíti.

A megbeszélésen részt vett Bartus Attila, a Székelyudvarhelyi Sportiskola aligazgatója, szakos tanfelügyelő is, aki támogatásáról biztosította a kezdeményezőket és a tanárokat.

Sajtóközlemény



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
geo
2011-02-02 18:44:48
Nem hulyeseg, meg a kilenvenes evekben, igy figyeltek fel az altalanos iskolakban sok tehetseges gyerekre, akikbol azota profi sportolo lett. Ilyenek pl. foci teruleten, Szecsi Barni, Gal Istvan, Szocs Lacika, s mas sportagnal szintugy. A sport tobbet er, mint a szamitogep.
avatar
möjszömbágpulá
2011-02-02 19:19:00
A sport tobbet er, mint a szamitogep.

főleg ha egyikhez sem értesz...
mert az előbbiről úgy is tudsz dumálni a haverokkal, hogy semmi közöd hozzá az utóbbiról meg nem.
avatar
agressziv kismalac
2011-02-02 21:16:22

Apropó, nem tűnt fel senkinek hogy városunk volt és jelenlegi elöljárói lelkes sporttámogatók- elméletben? A sok plussz kiló ami nekik van nem vall túl nagy aktivitásra. :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."