Itthon » Közélet

Nyílt levél Gergely László RMDSZ-es önkormányzati képviselőhöz

A Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői fogalmaztak meg nyílt levelet, amelyben replikáznak a RMDSZ tanácsosnak a helyi napilapban megjelent Székelyudvarhely Fotball Klub Rt.-vel kapcsolatos és a MPP-t elmarasztaló sms-ére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 08., 15:41
2 hozzászólás. 


A szerkesztőségünkbe eljutatott levelet változatlanul közöljük az alábbiakban:

Tisztelt igazgató úr!

Egy olyan udvarhelyi közéletben, amelyben fizetett, anonim bértollnokok mérgezik a közvéleményt, üde színfoltnak számított, hogy a székelyudvarhelyi nagypályás labdarúgás ügyében nevét vállalva írta meg véleményét az Udvarhelyi Híradó üzenő rovatában. Az viszont már kevésbé üdvös, hogy tudatosan félrevezet, és ezáltal szerepet vállal egy újabb lejárató kampányban.

Ön szerint, igazgató úr, a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselőit nem érdekli annak a kétszáz gyereknek a sorsa, akik jelen pillanatban a nagypályás labdarúgás utánpótlásképzésében vesznek részt. Egyáltalán a nagypályás labdarúgás sorsa. Illetve, hogy a következő alkalommal titkos szavazást fog kérni, mivel a Zöld Párt-i képviselő nem szavaz, így – Ön szerint – lehetőség nyílna, hogy egy MPP-s képviselő hátha megszavazná az előterjesztést.

Emlékeztetnénk Önt, igazgató úr, hogy a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői megszavazták a részvénytársaság létrehozását. Nem szavaztuk meg viszont az Rt. alapító okiratát, amelyben az áll, hogy a vezetőtanács a következő öt személyből áll: Bunta Levente, Borbáth István, Hajdú Zoltán, Berkeczi Attila és Vârlan Ioan. Magyarán, abban az Rt.-ben, amelyben a város többségi részvényes, a vezetőtanács összetételét illetően abszolút kisebbségben van. Mi több, a polgármester eleve nem vehetne részt a vezetőtanácsban, mivel ez tisztségével összeférhetetlen, de természetesen élhet és éljen is azzal a jogával, hogy mint városvezető, nevesítsen maga helyett egy személyt a testületbe.

A tanácsülést megelőző szakbizottsági ülésen ezért azt javasoltuk, hogy az öttagú vezetőtanácsba a polgármester egy személyt, a tanács két személyt, a kisebbségi részvényesek pedig ugyancsak két személyt nevezzenek, hogy a pénzbeli hozzájárulásnak megfelelően a vezetőtanácsban is legyen részarányos a képviselet, illetve, hogy bármelyik politikai konstellációban akadálymentesen tudjon működni az Rt. Hol látott még olyat, igazgató úr, hogy a kisebbségi részvényesek azt mondják a többségieknek: kell a pénzetek, de az elköltését még csak nem is követhetitek?

Meggyőződésünk, tisztelt igazgató úr, hogy az erőből történő, több mint gyanús háttéralkuk felett előbb utóbb győzni fog a józan ész, és a következő tanácsülésre már egy elfogadható, tiszta viszonyokat teremtő alapító okirat kerül a tanács asztalára.

Ez, mint az Rt. egyik alapító tagjának, egészen pontosan az Ön, és nem a mi felelősségünk!

A Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsi
2011-02-08 18:25:58
Nem értem, hogy képzelte el Gergely Laszlo és a többi nagy okos,hogy a városi tanács adja a pénz felét, de a vezetőségben a szavazatoknak csak egyötödét kapja? Vajon, ha Gergely a saját pénzét tette volna oda akkor is az lenne a véleménye, hogy más kell döntsön arról, hogy miként költik el? Főleg Borbát. Kecskére káposztát. Jó vicc.
avatar
pippo
2011-02-08 18:42:41
re:
Gazsi,
Lehet, hogy igazad van a vezetőséget összetevően, de Borbáthról csak annyit, hogy az udvarhelyi sportra annyit költött szerintem, hogy te 10 szer újra kellene szüless, hogy ugyanezt megtedd.Pedig hidd el nekem, hogy semmi de semmi közöm Borbáthoz, csupán csak értékelem az eddigi áldozatait amit anyagilag tett az udvarhelyi fociért.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."