Itthon » Közélet

Nem kellene a jégen rallyzni?

Alig került szóba máris ellenérzéseket váltott ki a horgászok körében a február végére tervezett jégrally. A versennyel nem lenne gond, csak azt ne a jég felületén rendezzék, vélekednek a horgászok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0215_Horgaszok
2011_Egyeb/0215_Horgaszok
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. február 16., 09:27
4 hozzászólás. 

A Nagy Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület, a horgászklub vezetőségi tagjai Jakab Attila egyesületi elnök, és Benzár László alelnök jelenlétében tartotta gyűlését. Az első fő téma a kormoránok egyre népesebb megjelenése környékünkön és az ennek köszönhető csökkenés a halállományban. Jakab elmondta, hogy a ebben az ügyben leadták a kérést a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez és a Környezetvédelmi Minisztériumhoz, hogy engedélyezzék 50 kormorán kilövését. A nagy számban megjelent, védett fajnak nyilvánított madár nagy mennyiségű halat fogyaszt el és rengeteget károsít meg a környező vizekben.

2011_Egyeb/0215_Horgaszok

Jakab Attila,elnök

Olvasói panasz

Nem csak a horgászok egyesületének nem tetszik a "jégre vitt" rally: Gotthárd Ferenc olvasónk levélben fejti ki panaszát az esemény kapcsán. Véleménye szerint nem véletlenül zárták le a tópartra vezető utakat, valamint még belsőégésű csónakmotorral sem lehet a tóra menni, elkerülve a káros anyagok vízbe kerülését.

Olvasónk szerint nemcsak az autók, de az eseményre kilátogató tömeg is szemetet hagyna maga után, így több okból sem szerencsés a helyszínválasztás.

A parázs hangulatot inkább a másik napirendi pont okozta: nem kis felháborodást váltott ki a horgászok körében az a hír miszerint rallyt akarnak szervezni a Zetelaki víztározó jegén. A február végére tervezett autóversenynek több szakasza is a víztározón kerülne megrendezésre, ez ellen tiltakozik az egyesület.

„A tó vizére saját tagjainkat sem engedjük rá belső égésű motorral. Bármikor elromolhatnak és a kifolyhat az olaj, a benzin vagy egyéb káros anyag  juthat a vízbe, amely nagy veszélyt jelent a tó élővilágára. Mi a lehetséges veszélyeket szeretnénk megelőzni. Elvárjuk a környezetvédelemtől és a vízügytől, hogy ne engedélyezzék a jégen való versenyzést. Hangsúlyozom, nem a rally ellen vagyunk, sőt, kimegyünk mi is szurkolni, csak azt nem szeretnénk, ha a jég felületén történne ez. Úgy értesültünk, hogy a vízügy nem adott engedélyt és nem is fogja jóváhagyni a jégen történő versenyzést. Azért egy átiratot küldünk a környezetvédelemnek és a Maros megyei Vízgazdálkodási Rendszernek (S.G.A Mureş)" – tette szóvá az elnök.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bence
2011-02-16 10:06:40
Ha jégrallyzni akarnak,hát csináljanak egy jégrally pályát!!!
avatar
kk17
2011-02-16 11:12:26
Kedved Nagy Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület Vezetősége. Ha már ennyire aggódnak a tóért, akkor néha jó lenne kinézni és leellenőrizni, hogy a kedves "természetvédő" halászok mennyi szemetet hagynak a jég felületén halászat után. Az nem kerül majd be a vízbe?
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:01:41
Kedves kaka 17.Hogy te is megertsd ugy mondom.Az Egyesulet emberei minden nap kint vannak,es nyugodtan ramehetsz a jegre hogy megnezd azt a szemetet amit a horgaszok hagynak kint.Es veled ellentetben mi tenyleg aggodunk a toert mert a mi penzunkre lett telepitve bele hal ,amit persze az olyan "okoskak" mint te semmibe vesznek.Amugy meg tenyleg rendben van a Rali csak ne a to feluleten.
avatar
lukacs.75
2011-02-19 13:24:35
ugy hallotam hogy nem ladakal versenyeznek mer ezekbol nem omlik az otaj a viztarozo bekellene legyen keritve kellene orizni csonakazni se szabad nezetek meg csikszepvizen milyen egy viztorozo nincs mit ugatni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."