Itthon » Közélet

Rockünnep a Hasfelmetszővel

„Ripper! Ripper! Ripper!" - harsogta ütemesen a Thunder Rock Club közönsége péntek éjszaka Tim Ripper Owens koncertjén – a világhírű metáltorok fellépése mind a klub, mind pedig Székelyudvarhely rocktörténeti eseménye volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

_I6R1T7fs2FI_TV_DPjeILGI/AAAAAAAAEkg/QW3UPXrErHM/s640
_I6R1T7fs2FI_TV_DPjeILGI/AAAAAAAAEkg/QW3UPXrErHM/s640
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. február 19., 15:11
1 hozzászólás. 


A Thunder Rock Club világsztárt léptetett fel pénteken éjszaka: a Judas Priest és az Iced Earth egykori, Yngwie Malmsteen és a Beyond Fear jelenlegi énekese magyarországi zenészekből álló kísérőzenekarával lépett fel, profi produkciót nyújtva a teltházas klub színpadán.

Az estet a csíkszeredai Fading Circles _I6R1T7fs2FI_TV_DMGBFzTI/AAAAAAAAEkQ/OTL2Z95e1_c/s640nyitotta, s már ekkor érett a hangulat a nagy bulira – nemcsak a megszokott udvarhelyi metálarcok, hanem rengeteg környező városbeli rocker is leutazott a Thunderbe, hiszen ilyen produkciót nem mindennap lát az emberfia. S ha még szereti, s otthon is van ebben a műfajban, akkor számára valóságos rockünnep kerekedett a Hasfelmetsző fellépésén. Timothy S. Owens a Ripper (Hasfelmetsző) nevet egyébként úgy kapta, hogy tribute-együttesével Judas Priest-klasszikusokat játszott a kilencvenes években, s a brit metálzenekar második, egyik legjelentősebb lemezéről, az 1976-os Sad Wings Of Destiny-ről a Ripper című szerzemény állandóan a repertoárjukon volt - az amerikai énekesnek ez lett a beceneve, a Judas Priesthez 1996-ban csatlakozott és 2003-ig volt tagja.

A második fellépőnek beharangozott magyarországi Tirana Rockers nem érkezett meg a helyszínre, mert a szerdai, ukrajnai koncertet követően az ukrán-román határon ragadtak, ez bürokrácia: a zenekar hangszereinek nem volt megfelelő igazolása, így az ezzel járó bonyodalmak miatt nem tudtak időben megérkezni Udvarhelyre.

Tim Ripper Owens egy rövid intro után tíz óra körül perdült a rockklub deszkáira napszemüvegben, baseball-sapkában, rövidújjú bőrdzsekiben és az egyik legnagyobb Judas Priest-klasszikussal, a Painkillerrel nyitott - a közönség a klub rácsos részein is fürtökben lógott, a küzdőtéren mindenki egy emberként és egy hangként énekelt-üvöltött az énekessel. A repertoár főleg Judas-számokból állt, de más dolgokat is megvillantott a csapat - a brit heavy metal-legenda legismertebb dala, a Breaking the Law is helyet kapott a műsorban, akárcsak a Grinder, vagy az a dal, amiről Tim a becenevét kapta. Jó két órás, húzós meálkoncert volt, Ripper többször is hangsúlyozta, hogy mennyire jól érzi magát - rajongói a szó szoros értelmében a lábai előtt hevertek, az első sorokban levők folyamatosan, dalról dalra végigénekelték a koncertjét.

_I6R1T7fs2FI_TV_DbW_wxcI/AAAAAAAAElg/BiWGBn9w5HE/s640

A ráadás első dala egy nagy metál-klasszikus, a Heaven And Hell volt, megidéződött ezzel a tavaly elhunyt Ronnie James Dio énekes szelleme is. Ripper és csapata levonult a színpadról, de az említett elsősoros rajongók annyira kitartók voltak, hogy tíz perc után megkapták a ráadás ráadását is: ez a Living After Midnight volt, szintén a Judas Priest-től, ez koronázta meg a Thunder Rock Club majd két éves történetét. Egyelőre, mert ha világsztár nem is jut minden hétvégére, koncertekben továbbra sem lesz hiány, hiszen a Ripper koncert másnapján már a Diktátor és a Guillotine együttesek veszik birtokba a klub színpadát. Azt a színpadot, amin egy nappal korábban Tim Ripper Owens bebizonyította, hogy egy kelet-európai kisvárosban is lehet világszintű produkciót nyújtani.

A koncertről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-02-19 20:59:49
Nagyon jó koncert volt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."