Itthon » Közélet

Ez már udvarhelyi tragédia, nem bábszínház

Nem bábszínház, tragédia - legalábbis így értékeli a legutóbbi tanácsülésen történteket és a költségvetés-kudarc okait taglalja közleményében az MPP frakció.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 21., 09:00
5 hozzászólás. 


Ha nem tudnánk, hogy egy újabb gyalázatos politikai alku áll a dolog hátterében, még üdvözölni is tudnánk a Zöldek felismerését. Hiszen mi már évek óta mondjuk, hogy Székelyudvarhely nemcsak Bunta Levente polgármesterségét, hanem megboldogult megyei elnökségét is nyögi. Valamikor Székelyudvarhellyel szemben azért diszkriminált a megyei tanács, mert Bunta Levente volt a megyei tanácselnök, ma meg azért, mert Bunta Levente az udvarhelyi polgármester.

A Zöld érdekcsoport ezzel a lépésével azonban csak a politikai alkupozicióját erősíti. Szokásuk szerint, ezt a látszatellenzékiséget pénzre fogják váltani. Valószínűnek tartjuk, hogy felsőbb RMDSZ-es közbenjárásra ki fognak csikarni a megyei tanácstól egy kisebb szemfényvesztést, aztán Székelyudvarhelyen zöld utat fognak adni egy olyan költségvetésnek, amelynek fő tételei átláthatatlanok. Kéz kezet mos alapon.

A tanácsülést megelőzően attól tartottunk, hogy egy újabb bábszínházat fogunk látni, és nem a szakbizottságokon elhangzott módosító javaslataink feletti érdemi vitát. Sajnos, igazunk lett. És Székelyudvarhelyen tovább fognak omladozni az iskolák, a fiatal generáció tovább fog menekülni ebből a perspektíva nélküli városból, a pályázati pénzeket háláért cserébe fogják osztogatni, és még sorolhatnánk. Ez már nem is bábszínház, ez már igazi tragédia.

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselőinek nevében, Molnár Miklós szóvivő



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
enisitt
2011-02-21 11:10:21
Jaj ne farasszanak. nem a magyai tanacs altal kiutalt penzen mullot az ok szinhazuk 12eve alatt sem a koltsegvetes s most se azon mulik annyira. Mind bohoc az osszes, de az MPP 12ev alatt annyit bohockodott, hogy Bunta szerintem mig el nem tudna beerni Malac jenot.
avatar
bazeee
2011-02-21 13:31:16
Egymást szekálni azt jól tudják. Kár, hogy nincs Udvarhelyen egy normális politikusokból álló csoport, aki egyfolytában nem a saját hatalmukat féltik, s mást sem akarnak mint jobban meggazdagodni... Elég megnézni a vezető politikusokat, mielőtt hatalomra törtek volna mijük volt... :D
avatar
Krisztián
2011-02-21 13:52:08
Valóban tragédia, az rmdsz otthagyja a gyülést és az mpp-ét hibáztatja. Ez bohózat a javából, a zöldek megint papírt kérnek az udemerájtól, amit megkapnak, majd megszavazzák a kriza esztendőben pazar költségvetést. Milyen polgármester azolyan, aki előre minden párttal nem egyeztet, legyen a kigyók pártja,a demokrácia ezt megköveteli. Nálunk elég ha megfőzik a zöld spenótot, vagy ráijeszt valakire verestói, Munkahely kellene nem pártoskodás, de nálunk a spága megy a legjobban s korupció. Itt vagy megvesznek házastól, vagy egz házat adnak ajándékba. Ez bohózat.
avatar
vasököl
2011-02-21 17:56:31
Szidni tudják egymást a bársonyszékben, de azt nem veszik észre, hogy elment a hó és az utak szélén vastagon áll a por és a mocsok. A járdán közlekedő embereknek orruk- szájuk megtelik porral mikor egy autó elhalad mellette,a város felett olyan porfelhő van mint mikor a sivatagba vihar van.Ezeknek a dolgoknak a rendbetételével kellene foglalkozni együttes összefogással kedves RMDSZ-MPP és a többi párt képviselőurainak példát mutatva,hogy az elkövetkezendő választásokon a város nagyérdemű választó polgárai szívesen felkeressék a választókerületeiket és leadják szavazataikat az urnákba.
avatar
urfi
2011-03-02 10:08:56
Nem szokasom biralni masok hozzaszolasat de a moderator megnezhetne Krisztian hozzaszolasait:nemcsak hogy tele vannak helyesirasi hibakkal hanem magyartalan gunyt uz a magyar nyelvbol.Lehet tolem Mpp-s parti azt helyesen is ki lehet fejezni marmint a hozzakotodesunket.Igy is nagyon sok idegen szo jelenik meg csodalatos nyelvunkben nem szukseges tovabb rontani!Bizvan megertesukben szebb jovot kivanva maradok tisztelettel Urfi.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."