Itthon » Közélet

Még lehet jelentkezni a pálinkafesztiválra

Még másfél hétig, március 13-ig lehet jelentkezni a 12. Gyulai Kisüsti Pálinkafesztiválra, illetve versenyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szilvanap2010
szilvanap2010
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 02., 12:30
0 hozzászólás. 

A székelyföldi régió többször is szép sikereket ért el az elmúlt években a Gyulán megrendezett pálinkafesztiválon, hiszen az oroszhegyi Ambrus Levente ezüst- illetve aranyérmeket is nyert a tavalyi, illetve tavalyelőtti fesztiválon. Ambrus tavaly már koordinátorként is közreműködött, s idén is ezt teszi: régiónkból a benevezők a mintákat neki kell eljuttatniuk (telefon: 0744-214734). Honlapunkat arról tájékoztatta, hogy rajta kívül eddig egy sepsiszentgyörgyi és egy Csíkszereda-környéki termelő jelezte részvételi szándékát.

A XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyt (ami a Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretein belül lesz) idén április 15-17 között tartják. Két kategória lesz, a kereskedelmi célú pálinkafőzők, illetve a bérfőzető magánszemélyek és az alanyi jogon gyümölcs párlatot főzők termékeinek csoportja. Az elsőben indulók kötelesek feltüntetni a nevezési lapon a pálinkákból rendelkezésre álló kereskedelmi mennyiséget, valamint azt, ha kísérleti, nem forgalmazásra szánt mennyiségű, 50 hektoliterfok alatti tételről van szó. Fontos feltétel, hogy idén a második kategóriában induló bérfőzető magánszemélyek és az alanyi jogon pálinkát főzők ágyas pálinkát nem készíthetnek.

A versenyen indulóknak pálinka fajtánként egy liter versenypálinkát, gyümölcspárlatot minimum 3 palackban kell beküldeniük (a kereskedelmi célú pálinkafőzők kategória esetén eredeti palackban) a Lovász Rendezvényszervező Kft. posta címére: 5700, Gyula, Béke sgt. 37. sz. Egy versenyző tetszőleges számú pálinkával indulhat. A társadalmi zsűrire kerülő pálinkákból további négy palackot (1,5 liter) kell április 14-ig eljuttatni a kiírónak, a pálinkák eredetét igazolni kell. A versenyről még több, részletesebb információt a www.palinkafesztival.eu honlapon lehet találni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."