Itthon » Közélet

Indul a víztisztító felújítása

Bunta Levente polgármester és a kivitelező cégek képviselői március 9-én írták alá a székelyudvarhelyi víztisztító állomás felújítására vonatkozó szerződést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

viztisztito
viztisztito
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. március 09., 17:23
1 hozzászólás. 

Bunta véleménye szerint „szinte történelmi pillanatról" van szó, ugyanis a '70-es években épült létesítmény mára elavultnak számít és a 2,7 millió euró értékű beruházás nyomán megvalósuló felújítás és automatizálás egy modern rendszert ad a városnak, ami megoldja Székelyudvarhely vízellátását.

Az Aqua Nova Hargita Kft. ügyvezető igazgatója, Majoros Zoltán elmondta, egy kipróbált, zárt rendszerű olasz technológiát vezetnek be, melynek köszönhetően egy, a szubjektivitást kizáró, teljesen automatizált rendszer kezeli majd a Nagy-Küküllőből érkező vizet. A víz többek között egy aktív szénszűrőn is átmegy majd, klórgázzal kezelik klórmész helyett, így jutva el a fogyasztókig. A modernizálás részeként be szeretnék fedni a két ülepítő medencét is, ezzel kiszűrve az algásodást, valamint a melléktermékként jelentkező iszapot is kezelik ezután, nem engedik egyből a csatornába, mint eddig.

viztisztito0903

Az automatizálás egyébként nem jelenti az emberi tényező teljes kizárását, hiszen ezután is folyamatos felügyelet alatt lesz a rendszer, nincs tervbe véve a dolgozói létszám csökkentése, esetleges átképzésre vagy minőségi cserére lehet szükség.

Hét hónapot vesznek igénybe a munkálatok, ezt egy hathónapos próbaidő követi. A befektetéstől költségmegtakarítást remélnek, valamint sokkal jobb minőségű, az előírásoknak teljes mértékben megfelelő vizet. A kivitelezési időszak alatt a környéken lakók megértését kérik, a munkálatokat kizárólag nappal fogják végezni, így elkerülve az éjszakai zajszennyezést.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kocske
2011-03-10 19:22:49
helyesen van irva mar meg ne haragudj,....ha tisztitast irtak volna akkor a szennyviztisztitora is gondolhatnank....:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."