Itthon » Közélet

Székelyföld-stand a Holiday Market nemzetközi turisztikai vásáron

Első alkalommal népszerűsíti Székelyföld-stand a térség turisztikai értékeit a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT) által Holiday Market néven szervezett második nemzetközi turisztikai vásáron.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SzekelyfoldStand
SzekelyfoldStand
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 18., 12:03
0 hozzászólás. 


A székelyföldiek március 17–20. között, Hargita Megye Tanácsa és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szervezésében várják a látogatókat Bukarestben.

A román parlament nemzetközi konferenciaközpontjában 72 négyzetméteres felületen tíz székelyföldi turisztikai cég, egyesület és önkormányzat ajánlja négy napon keresztül a térség látnivalóit, kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeit. Információs pulttal érkezett Hargita Megye Tanácsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, az Udvarhelyi Információs Iroda, a Hunguest Hotel Fenyő, a Küküllő Hotel, a Lázár Panzió, a Gyimesvölgyi Panziók Egyesülete, a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület, valamint Kézdivásárhely és Szováta önkormányzata.

SzekelyfoldStandA kiállítás fő díszlete a nemrég a budapesti Hungexpón is bemutatott székely ház, amely előtt egy padon egy székely lány bábuja csalogatja a látogatókat. Az érdeklődőket hagyományos székely termékekkel kínálják a szervezők: felvágottat, sajtot, házi kenyeret, házi süteményeket és pálinkát kóstolhatnak a Székelyföld-stand látogatói. Akit érdekel, az a hagyományos tojásfestés, -írás rejtelmeibe is betekintést nyerhet, mindezt a Guzsalyas Alapítványtól érkezett székely ruhás lány mutatja be.

Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának megyemenedzsere a kiállítás megnyitója napján elmondta, lassan már hagyományossá válik Székelyföld jelenléte a bukaresti turisztikai vásárokon.

„Hasznosnak és fontosnak tartom az ehhez hasonló kiállításokon a közös székelyföldi részvételt. A jelenlegi, ANAT által szervezett vásáron új oldalunkról mutatkozunk be, azt az érzést szeretnénk közvetíteni, amit akkor érezhet a turista, ha Székelyföldre látogat" – nyilatkozta Birtalan.

A Székelyföld-stand a 17a, 18, 19-es standszámokon található meg, és a vásár további programja szerint március 18–19-én 10–19, március 20-án pedig 10–17 óra között várja a látogatókat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."