Itthon » Közélet

Harmincnyolc székely pálinka száll versenybe

Összesen tizenhat székelyföldi pálinkakészítő jelentkezett versenyre az áprilisi, Gyulán megrendezendő nemzetközi pálinkafesztiválra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szilvanap2010
szilvanap2010
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 22., 15:02
0 hozzászólás. 

Harmincnyolc minta tizenhat székelyföldi pálinkatermelőtől – ennyien neveztek be az idei, 12. Kisüsti Pálinka Fesztiválra, amit a magyarországi Gyulán tartanak április 15-17 között. A székelyföldi régió többször is szép sikereket ért el az elmúlt években a Gyulán megrendezett pálinkafesztiválon, hiszen az oroszhegyi Ambrus Levente ezüst- illetve aranyérmeket is nyert a tavalyi, illetve tavalyelőtti fesztiválon.

Ambrus tavaly már koordinátorként is közreműködött, s idén is ezt teszi: régiónkból a benevezők a mintákat neki kellett eljuttatniuk, ő pedig Gyulára küldte őket. Levente honlapunknak elmondta, hogy Oroszhegyből három pálinkafőzde, illetve két termelő nevezett be a versenybe. Udvarhelyszékről még székelyudvarhelyi, agyagfalvi, kobátfalvi, malomfalvi, siménfalvi, farkaslaki, zetelaki, lengyelfalvi termelők küldtek mintát, de csíkszentmihályi és illyefalvi termelő is benevezett.

Ambrus több mintával is részt vesz, szilva- és körtealapú italain kívül déligyümölcs-ágyon érlelt pálinkát is készített a versenyre. Az előzsűrizés hétfőn, március 21-én megkezdődött – itt az dől el, hogy az áprilisi versenyre melyik minták kerülnek be, ugyanis a pálinkák nem szabad tartalmazzanak hozzáadott cukrot, illetve cián- és rézgálictartalmuk is meghatározott szintnél nem lehet magasabb. A versenyről még több, részletesebb információt a www.palinkafesztival.eu honlapon lehet találni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."