Itthon » Közélet

A tavaszi nagytakarítás a rongálásokra is fényt derít

Több hete tart már a tavaszi nagytakarítás a városban – jövő héten befejezik az utcák mosását és portalanítását. A zöldövezeteken viszont sok rongálás történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/takaritas2503
Itthon_Kozelet/takaritas2503
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 25., 17:02
1 hozzászólás. 

„A fametszések már befejeződtek, következnek a fa- és cserjeültetések" – közölte honlapunkkal Jakab Árpád, a város zöldövezeteinek tisztántartásával megbízott cég kertészmérnöke. Mint mondta, a tavaszi nagytakarítás (gyepigazítás, gereblyézés, stb.) most is folyamatban van, naponta nyolc személy végzi a munkát. Székelyudvarhely területén mintegy 6 hektárnyi az összterülete az általuk rendezett zöldövezeteknek.

A takarítás idején derül fény a rongálásokra is – mint Jakab közölte, a Művelődési Ház közelében, a Mihail Kogălniceanu utcában az elmúlt hónapokban több, az ősszel (a parkfelújításkor) ültetett fát is kitörtek ismeretlenek, de nem ritka az sem, hogy virágágyásokra parkolnak rá az autósok, pl. az egyik Bethlen Gábor utcai üzlet előtt. Elég sok a kár, minden tavasszal ezt észlelik. Odafigyelést igényel a felújított városi park is, idén már teljes díszében fog pompázni a sétatér.

Itthon_Kozelet/takaritas2503

Ami a város utcáinak takarítását illeti, Tóásó Imrétől, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának munkatársától megtudtuk, hogy a főbb utcákat már megtisztították, a jövő héten pedig pont kerülhet a tavaszi nagytakarítás végére. A takarítással megbízott cég munkagépei és szakemberei először a város főutcáit (Bethlenfalvi út, Bethlen Gábor, Tamási Áron, II. Rákóczi Ferenc, Nicolae Bălcescu utcák) és a központját takarították meg, az elmúlt héten pedig a lakótelepeken dolgoztak.

Tóásó szerint a gépkocsi-tulajdonosok a kijelölt időpontokban kb. 80-90%-ban elvitték autóikat a takarítandó utcákból. Volt olyan helyzet is, hogy csak akkor vitték el, amikor a munkagép már megérkezett, de nagyjából mindenütt tudtak takarítani. A következő héten bizonyos útszakaszokat (pl. a Rákóczi és a Bethlenfalvi úton) újból felmosnak és portalanítanak az autók, majd rátérnek a normális programra. Utóbbi azt jelenti, hogy a főutcákat és a központot naponta, a mellékutcákat pedig hetente egyszer vagy kétszer tisztítják a speciális autók. Gépi mosást egyelőre nem végeznek, ez csak az idő felmelegedése után következik, akkor rendszerese lesz.

Az elmúlt napokban a szél is sokat „segített" a takarításban, néha a járókelők bosszúságára – ezt jól jelezte, hogy volt olyan lakó, aki porvédőt viselt az arcán.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tetumanager
2011-03-26 19:34:49
Valoban jot tett a nagytakaritas, minden 'ottfelejtett' auto tulajdonosa szegyellheti magat, hogy nem szallitotta el az autojat. Viszont a kis utcakban vegezhettek volna alaposabb sepregetest is, a sarkokban aranylag jol eltakaritottak, de az uttesten ottmaradt a nagyja sajnos (Teglavetok bej. peldaul) Osszessegeben hasznos volt es kellett is mar nagyon.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."