Itthon » Közélet

Dupla árat fizetünk a parkolási bérletért

Jövő héttől válthatók a parkolási bérletek – tájékoztatott Ülkei Zoltán a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályvezetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. március 31., 12:50
4 hozzászólás. 

A március 31-i tanácsülésen az eredetileg javasolt határozatban szereplő összegek dupláját fogadták el a vásrosatyák, így a következőképpen alakulnak a parkolási bérletek díjszabásai:

Székelyudvarhelyi parkolási bérletek árai
Magánszemélyek
1 hónap 50 lej
3 hónap 130 lej
6 hónap 240 lej
9 hónap 360 lej
1 év 400 lej
Jogi személyek
1 hónap 60 lej
3 hónap 160 lej
6 hónap 310 lej
9 hónap 440 lej
1 év 500 lej

„A bérletek kiváltási időpontjára oda kell figyelni" – jegyezte meg Ülkei Zoltán, ugyanis a havi bérlet esetében a hónap utolsó napján lejár annak „szavatossága", így érdemes ezt minden hónap első napjaiban igényelni. Ugyancsak jó lesz odafigyelni a negyedéves bérletek esetében – minden negyedév utolsó hónapjának utolsó napján érvényességüket vesztik, ezért ezt is praktikusabb az időszak elején kiváltani azokat.

Az elfogadott tanácsi határozat értelmében bárki, aki székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkezik, igényelhet havi, vagy többhónapos bérletet.

Magánszemélyeknek a forgalmi engedély, valamint a személyazonossági igazolvány másolatával, és a városgazdálkodási osztályon igényelt, majd kitöltött típusnyomtatvánnyal kezükben a polgármesteri hivatal pénztárában kell kifizetniük a bérlet hosszúságának megfelelő összeget.

Jogi személyek a forgalmi engedély másolatával és a típusnyomtatvánnyal kérhetnek bérletet. Olyan cégek is jelentkezhetnek, amelyeknek székhelye nem Székelyudvarhelyre van bejegyezve, de munkapontjuk városunkban van.

A kötelező hivatalos procedúra után az igénylő kézhez kapja az öntapadós bérletet, melyen szerepel az autó rendszáma is: ezt tanácsos jól látható helyre kifüggeszteni. Ülkei kiemelte: a parkolási bérletek nem érvényesek, ha az autón rendszámot cserélnek, illetve ha a gépjármű gazdát cserél – ezekben az esetekben újat kell váltani.

Nyugdíjasoknak 50 százalék kedvezményt biztosítanak, illetve a fogyatékosok valamint mindazok, akik a törvény értelmében mentesülnek az adózás terhe alól (politikai foglyok, üldözöttek stb.) ingyen kapják a bérleti matricát.

Bár a tanácsosok megduplázták a javasolt bérleti díjakat, több olvasónk jelezte, még így is túlságosan alacsonynak találják az árakat, szerintük ezzel értelmét veszti a fizetéses parkolás célja: felszabadítani a parkolóhelyeket.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ciher
2011-03-31 21:32:27
parkolas
Es mi lesz a Kosuth es a BRD elotti JARDAN es kerekpar savon parkolo autokkal?A RENDOROK vagy vakok,vagy meg vannak felemlitve!!!
avatar
nagydd
2011-03-31 22:53:24
Ez megint egy fafejű megoldás!Aki a hónap közepén akar váltani egy havibérletet,kap egy két hetes bérletet egy havibérlet áráért.Uraim ,önök akik ezt a várost irányítják nem tudnak végre normálisan ,logikusan gondolkodni?Meddig röhögtetik magukat?Úgy tesznek mintha minden a legnagyobb rendben volna egy ilyen döntés után.Budapesten a BKV bérlet példáját felhozva,az egy hónapra szól és nem ilyen módon.Hanem dátumtól dátumig.Inkompetens banda.Ha nem értenek valamihez,hát miért nem hagyják azokra akik tudják mit tesznek vagy legalább nézzenek utána más városokban hogyan járnak el .Például Brassóban ,ahol nem gyermekcipőben jár a fizetéses parkolás.Nem ,önök a nagyfejűség díszpéldányai pártállástól függetlenül.
Amit szeretnék látni az egy olyan felszólítás a rendőrség felé,hogy végezzék már el a rendőr urak (elvtársak egyesek) a munkájukat ,amiért kapják azt a nem kevés fizetést.Tegye oda a csülköt a micsimán és osztogassa azt a büntetést anélkül,hogy nézné kinek az autója.
avatar
mcsilla81
2011-04-01 22:44:25
én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mi az hogy csak Udvarhelyi lakcimmel rendelkező igényelhet bérletet? Az nem zavarja bezzeg, hogy nap mint nap az 1 vagy több lejemet beteszem az autómatába, mivel nem kaphatok bérletet, mert nem vagyok Udvarhelyi.
avatar
robertandras
2011-04-13 11:01:23
evi berlet
Nem messze van egy varos, lehet ha hallotak rola, Csikszeredanak hivjak... ott az evi berlet 200 lej es ebbol a penzbol erdekes, hogy sokkal tobb parkolot kepesek fentartani es uzemeltetni mint minalunk! Egy ujjab ok amiert igazan buszkek lehetunk, hogy Udvarhelyiek vagyunk!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."