Itthon » Közélet

EMNP – több mint 3000 udvarhelyszéki támogató

Udvarhelyszéken összesen 3300-an támogatták kézjegyükkel az Erdélyi Magyar Néppárt megalakulását – jelentette be Nagy Pál, az EMNT Udvarhelyszéki Szervezetének elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

EMNT
EMNT
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 07., 16:26
1 hozzászólás. 


Sikeresnek értékelte az új párt bejegyeztetéséhez szükséges udvarhelyszéki aláírásgyűjtést Nagy Pál elnök, aki sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a február elején útjára indított akció eredményét.

„Összesen 3300 aláírás gyűlt össze, ez azt jelenti, hogy több mint száz százalékban teljesítettük a kitűzött célt. Ugyanakkor a számok azt is jelzik, hogy Udvarhelyszéken is megvan az igény a leendő pártra" – összegezte az eddigi eredményt Nagy Pál.

Az EMNT Vár utca 4. szám alatti székhelyére jelen pillanatig összesen 3000 aláírás érkezett be, de a vidéki munkatársaktól további 300 támogató aláírást tartalmazó gyűjtőívet várnak – tájékoztatott az elnök. Hozzátette: a 3000 aláírásból 1650 Székelyudvarhelyről, 1350 vidéken gyűlt össze, a dokumentumokat tartalmazó dossziét további ellenőrzésre, átfésülésre az EMNT központi székhelyére juttatják el.

„Az EMNP bejegyeztetéséhez szükséges aláírások gyűjtése még nem zárult le, az önkéntesek tovább folytatják a munkát azokon az udvarhelyszéki településeken, ahová az elmúlt hetekben nem sikerült eljutni" - közölte Nagy Pál, aki az eddigi aláírásgyűjtés során szerzett tapasztalatokat vegyesnek értékelte.

„Volt, aki becsukta az ajtót, volt, aki jelezte, hogy más párt tagja, legtöbben passzívan viszonyultak" - summázta Nagy, aki szerint az EMNP-nek megalakulását követően egyik legfontosabb feladata lesz, hogy ezt a közönyt és közömbösséget feloldja, illetve az emberek elveszített bizalmát visszaszerezze.

Az EMNT és az RMDSZ között zajló, a hazai sajtóban is megszellőztetett elszámoltatási vita kapcsán Nagy Pál az RMDSZ szövetségi főtitkára, Kovács Péternek a demokráciaközpontok korrekt működését kétségbe vonó beszólására replikázott.

Kifejtette, hogy elutasítja azt, hogy a témában épp „egy volt kávéfőző funkcionárius, aki 2003-ban még román nyelven szólította meg a magyar fiatalokat" mondjon ítéletet és bírálatot és sértegessen blogbejegyzéseiben olyan embereket, akik az elmúlt időszakban bizonyítottan felvállalták és tettek is az erdélyi magyarság ügyéért. „Kovács „Sommer" Péter okosabb lett volna, hogyha kussol" - fogalmazott Nagy.

„Jövő héttől új szolgáltatással bővül az EMNT által működtetett demokráciaközpont feladatköre: városunkban is elérhető lesz a Bethlen Gábor Alapítvány által útjára indított és a Bethlen Gábor Mikrohitelezési Társaság által koordinált, mikrovállalkozásoknak, egyéni és családi vállalkozásoknak szóló hitelezési tevékenysége" – jelentette be Orosz Pál Levente, az udvarhelyszéki EMNT elnökségi tagja. A Vár utca 4. szám alatti irodában az érdekelteket április 13-tól egy szakképzett tanácsadó fogadja, aki részletes tájékoztatást nyújt a mikrohitelezési lehetőségekről, az igénylési alapfeltételekről, illetve az ezek igényléséhez szükséges dokumentumokról is tájékoztatja az ügyfeleket.

Az udvarhelyi demokráciaközpontban tartott sajtótájékoztatón jelen volt Szabó Károly, a Városi Könyvtár igazgatója, aki az EMNT kulturális bizottságának tagja minőségében az április 11-én, hétfőn 17 órakor kezdődő filmbemutatóra hívta fel ismételten a figyelmet.

Szabó elmondta: a közönség a rendező, Szőczi Árpád jelenlétében nézheti meg a honlapunkon is beharangozott Drakula Árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története című filmet, amelynek kulcsszereplője a 20 évvel ezelőtti történelmi események elindítója, Tőkés László püspök.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsiba
2011-04-07 20:29:45
Orosz Pál Levente, az udvarhelyszéki EMNT elnökségi tagja - ez a pofa mit keres ott?

Tunes vissza MPP Jeno feneket nyalni. Egy szajhoz egy fenek eleg OP, nem?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."