Itthon » Közélet

Ismét díjakat nyert az oroszhegyi pálinka

Négy bronzérmet szereztek az oroszhegyi pálinkák a hét végén lezajlott gyulai pálinkafesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szilvanap2010
szilvanap2010
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 17., 19:34
1 hozzászólás. 


Ambrus Levente három, míg Kovács Zoltán egy bronzérmet nyert a pálinkafesztiválon – a két oroszhegyi pálinkatermelő italai népes mezőnyben érdemelték ki az elismeréseket, hiszen a benevezett pálinkák száma meghaladta a nyolcszázat.

Romániából Ambrus Levente nevezett a legtöbb (14) mintával, ezek közül három - a bodzapálinka, a déligyümölcságyas (datolya, füge, mazsola, aszalt szilva) gyümölcspálinka és a borókapálinka - kapott kategóriájában bronzérmet. Ambrus a Románia legeredményesebb versenyzője díjat is megkapta. Kovács Zoltán bronzérmét a horgas magú szilvából készített pálinkája kapta. Ezek az érmek jelentős szakmai elismerést jelentenek.

Ami a többi eredményt illeti, Magyarország Legjobb Kereskedelmi főzdéje az Agárdi Pálinkafőzde Kft. lett. A győztes pálinkát (az Ország Legjobb Kereskedelmi Céllal Főzött Pálinkája), az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkáját 2011. december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretén belül, megőrzendő nemzeti kincsként helyezik el Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A Társadalmi Zsűri Különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta. A Legjobb Bérfőzetett Pálinka díját Pálos Miklós Merlot törkölypálinkája kapta, melyet a Brill Pálinkaház főzött számára.

A legtöbb aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery (14 arany minősítés), az Agárdi Pálinkafőzde Kft. (10 arany minősítés), a Kisrét Manufaktúra Kft. (7 arany minősítés), a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde (6-6 arany minősítés) kapta.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zotykaa
2011-04-18 02:57:13
az ido szeles....jo volna egy feles:D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."