Itthon » Közélet

Mi már örökbe fogadtunk egy fát

Örökbe fogadtunk egy frissen ültetett facsemetét a felújított városi parkban. Az akció lassan kap életre, de gyűlnek a bérszülők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0418_uh_fa
2011_Egyeb/0418_uh_fa
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. április 19., 07:03
0 hozzászólás. 

Egyre nagyobb érdeklődésnek örvend a polgármesteri hivatal nemrég felélesztett közhasznú akciója, a Fogadj örökbe egy fát! mozgalom. A tavaly ősz végére felújított városi park átadóján Bunta Levente polgármester első gyámként vett gondozásba egy csemetét és arra kérte az érdeklődőket, hogy kövessék őt ebben.

Akkor az uh.ro csapata is szeretett volna felvigyázó lenni, de az adminisztrációs útvesztőben és a kezdeti problémákban elakadtunk. Hosszas érdeklődés után a hivatalnak végül idén tavaszra sikerült kitalálnia az örökbefogadás menetét és kivitelezését, így egy sajtótájékoztató keretében meg is hirdette a felélesztett programot. Mi ígéretünkhöz híven egy gyors terepszemle után ki is választottuk az örökbe fogadandó fánkat.

2011_Egyeb/0418_uh_fa

A választásunk a székely leány jobbján lévő ezüstfenyőre esett

Ezután a polgármesteri hivatalban jelentkeztünk, hogy azt a térképen is bejelöljük, nehogy valaki esetleg "elfogadja" előlünk. Egy rövidke nyomtatvány kitöltése után, már boldogan jöhettünk el a hivatalból - igaz a hivatalos átadásra még várni kell, ez április 29-re lett kitűzve.

A program meghirdetése óta a több mint 450 rendelkezésre álló fából hétfő délutánig harminckilencet fogadtak örökbe. Ez már túlszárnyalta a polgármester elvárását, miszerint, "ha harminc fát örökbe fogadnak, akkor már sikeres az akció". Véleményünk szerint azért kicsit alacsonyra tette a városvezető a mércét, reméljük, április 27-ig még jónéhány jelentkező akad.

Az érdeklődőket továbbra is várják a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán, ahol egy gyors térkép-szemle után máris örökbe vehetik kedvenc fájukat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."